Gomboti cu Prune – Reteta Traditionala

Gomboti cu prune este o reteta traditionala din Romania, care se poate servi ca desert sau ca o gustare. Acest desert delicios se prepara din aluat de cartofi, prune si zahar.

Pentru a prepara gomboti cu prune, in primul rand se fierb cartofii si se zdrobesc. Apoi se amesteca cu faina, oua, sare si zahar. Se framanta aluatul pana devine omogen si se lasa sa se odihneasca.

Dupa ce aluatul s-a odihnit, se imparte in bucati si se intinde fiecare bucata pe o suprafata plana. Se aseaza prunele pe aluat si se ruleaza. Se taie bucatile in gomboti si se pun intr-o tava.

Gombotii se pun la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumenesc. Se servesc calde, presarate cu zahar pudra.

Gombotii cu prune sunt un desert traditional romanesc, care poate fi servit cu mare placere. Acest desert delicios poate fi preparat cu usurinta si este ideal pentru a fi servit la petreceri sau la intalniri cu prietenii.
Sunt momente in care ne dorim sa reproducem retele traditionale pe care le iubim, sa recreem acele momente in familie si sa le impartasim cu cei dragi noua. Gomboti cu prune este o reteta traditionala romaneasca ce ramane inimii noastre si indiferent de ce am servi, niciodata nu se va schimba. De aceea, in acest articol, vom discuta despre gomboti cu prune si despre cele mai importante elemente ce contureaza aceasta reteta. Suntem siguri ca, odata ce vei incerca sa nasteri aceasta reteta, nimeni din cei dragi noua nu o sa il poata uita.

Gomboti cu prune – ingrediente si preparare

  • 500 g grâu passat
  • 500 ml lapte
  • 500 g zahăr
  • 3 ouă
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 3 pahare ulei
  • Prune proaspete sau uscate

În primul rând se amestecă grâu passat cu zahărul, ouăle, laptele, uleiul si coaja de lamaie. Se adauga opercul de grâu și se amestecă încet, de mână, ingredientele. Se îngroașă până obține un aluat consistent, care se lasa la crescut, la foc mic. Între timp se prepară si prunele. Acestea se pun la fiert cu zahar în apă. Prunele se pregătesc in functie de preferintele individuale, fie se lasă intregi, rânduri, foarte marunt sau pastai.

Aluatul se ia cu o lingură, se formează cercuri și se așează pe o tava foarte bine unsă cu ulei. În centrul fiecărui gombot se pune câte 2-3 linguri de compoziție de prune. Se închid gombotii bine, prin presare cu palma. Se coc in cuptorul preancalzit, la temperatura medie. Se servesc călduți sau reci, cu dulcețuri și plăcut de ciudate.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod se face Gomboti cu Prune?

R: Pentru a prepara Gomboti cu Prune, preparati un aluat fin din faina, ou, lapte, sare si putina gris. Bate galbenusul si amestecati-l cu aluatul obtinut. Apoi adaugati unt topit si un strop de coaja de lamaie, iar atunci cand aluatul este bine omogenizat, lasati-l sa stea la rece pentru 30 de minute.

Pentru umplutura, fierbeti prunele in apa cu o lingurita de zahar. Cand s-au inmuiat, zdrobiti-le in piure. Incalziti putin unt intr-o tigaie si prajiti aluatul dupa ce ati taiat bucati rotunde. Cand sunt gata, umpleti-le cu prune si rulati-le in forma de gomboti. Gombotii se prajesc la foc potrivit pana ce devin aurii, apoi se servesc calde sau reci, dupa Alt mod preferati.

Concluzii

Daca te-am facut curios despre prepararea acestei retete traditionale, poti porni in cautarea ingredientelor si sa te bucuri de prepararea prepararea minunat de Gomboti cu Prune.

Daca ai avut ocazia sa ii lasi pe cei dragi sa deguste preparatul, nu ezita sa le oferi cateva sfaturi pentru prepararea ta. Lasa-i pe ei sa fie cei care testeaza cat de bun este si sau sau bucure de gustul delicios al Gombotilor cu Prune.

Leave a Comment