Reteta simpla pentru o delicioasa carbonara cu sunca

Reteta simpla pentru o delicioasa carbonara cu sunca

Carbonara cu sunca este una dintre cele mai populare retete italiene. Este o reteta simpla si rapida, care poate fi preparata in mai putin de 30 de minute.

Ingrediente:

– 400 g paste fusilli

– 200 g sunca presata

– 2 oua

– 100 g parmezan

– 2 linguri de ulei de masline

– sare si piper

Instructiuni:

1. Puneti o oala cu apa la fiert si adaugati sare. Adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj.

2. Intr-o tigaie, incalziti uleiul de masline si adaugati sunca presata. Caliti sunca pana devine aurie.

3. Intr-un bol, amestecati ouale cu parmezanul si sare si piper dupa gust.

4. Cand pastele sunt gata, scurgeti-le si adaugati-le in tigaie, impreuna cu sunca. Amestecati bine.

5. Adaugati amestecul de oua si parmezan si amestecati bine.

6. Lasati sa se gateasca pentru cateva minute, pana cand sosul se ingroasa.

7. Serviti carbonara cu sunca calda, presarata cu parmezan.

Aceasta reteta simpla si rapida este perfecta pentru o cina sau o masa de pranz. Carbonara cu sunca este o reteta delicioasa si satioasa, care va va incanta simturile.
Nu exista o reteta italieneasca mai savuroasa si mai frecvent gatita decat o carbonara de succes! Aceasta reteta simpla pentru o carbonara cu sunca este o dovada in plus. Prepararea acestei delicioase preparate italiene nu va lua mai mult de 25 de minute, insa va aduce un gust impresionant in farfuria ta. Fiind foarte versatila, poti sa iti personalizezi mancarea potrivit propriilor preferinte. Mai jos vei gasi radio-pasii pentru pregatirea unei carbonare delicioase, cu sunca, pe care te poti baza.

  • Pasul 1: Puneti o craticioara cu apa la fiert. Adaugati sare sau o lingura de ulei de masline, dupa preferinta, inainte de a adauga pastele. Lasati-le sa fiarba pana sunt bine facute, cca 12-15 minute.
  • Pasul 2: In timp ce se fierb pastele, taiati sunca in cuburi si puneti-o intr-o tigaie. Lasati-o pe foc la temperatura mica aproximativ 10 minute, sau pana la caramelizare.
  • Pasul 3: Adaugati la sunca 2 linguri de ulei de masline si 4 catei de usturoi zdrobiti. Gatiti-o cca 5-7 minute. Daca carbonara este prea uscata, puteti sa turnati inca putin ulei de masline.
  • Pasul 4: Dupa ce s-au fiert pasta, scurgeti-o bine si puneti-o in tigaia cu sunca. Adaugati 2 linguri de mix de branza, un varf de cutit de sare, piper si 2-3 linguri de parmezan. Amestecati si lasati sa se caleasca putin.
  • Pasul 5: Adaugati 2-3 lingurite de smantana sau smantana lichida si amestecati din nou. Lasati sa fiarba cca 3-5 minute.
  • Pasul 6: Daca pasta este uscata, puteti sa adaugati un pic de apa sau smantana lichida.
  • Pasul 7: Turnati carbonara cu sunca intr-un castron, presarati parmezan ras si serviti imediat!

Ingredientele esentiale pentru prepararea carbonarei cu sunca sunt paste fusilli sau penne, sunca, ulei de masline, usturoi, smantana, parmezan, sare si piper. Pentru un plus de savoare, puteti adauga si ciuperci sau oua pentru a da o aroma mai intensa.

Trebuie sa aveti grija ca smantana lichida sa fie la temperatureambianta in timp ce fierbeti pasta pentru carbonara cu sunca, deoarece aceasta se va comporta diferit daca e friguroasa. Daca pasta este prea uscata sau rece, se poate adauga inca putin ulei de masline sau smantana lichida.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Care sunt ingredientele necesare pentru o carbonara delicioasa cu sunca?
A: Pentru aceasta reteta, ai nevoie de oua, bacon, crema de lapte, parmezan, ulei de masline, usturoi si sare.

Q: Cat de mult timp trebuie sa gatim pentru aceasta reteta?
A: Vrei sa prepari o portie pentru doua persoane? Aceasta reteta dureaza aproximativ 20 de minute in total.

Q: Poate fi aceasta reteta adaptata pentru vegetarieni?
A: Desigur! In loc de bacon, poti sa folosesti ciuperci sau chiar vinete, care vor avea aceeasi textura savuroasa.

Q: Care sunt produsele pe care trebuie sa le folosesti pentru aceasta reteta?
A: Este bine sa folosesti produse proaspete, daca se poate. De exemplu, parmezanul trebuie sa fie ras, iar daca folosesti oua, ai grija sa le iei pe cele mai proaspete si din cea mai buna calitate.

Q: Exista si alte variante ale acestei retete?
A: Da! Pot fi adaugate diverse legume sau alte tipuri de carne precum pulpa de pui gatita. De asemenea, poti folosi diferite tipuri de ulei, Alt mod ar fi cel de susan sau cel de rapita, pentru a schimba gustul retetei. Este o reteta versatila si poti jongla usor cu ingredientele.

Concluzii

Este incredibil Alt mod poti pregati un o reteta delicioasa cu foarte putin efort. Carbonara cu sunca este un preparat fierbinte, gustos și plin de savoare! Daca incerci reteta noastra, nu ezita sa ne spui Alt mod iti iese, suntem curiosi sa auzim ce parere ai! Și nu uita, gateste cu dragoste!

Leave a Comment