Briose simple si foarte pufoase (cu vanilie )

Briosele sunt unul dintre cele mai populare deserturi, iar acestea sunt foarte simple si pufoase. Acestea sunt usor de preparat si sunt perfecte pentru orice ocazie.

Ingredientele de baza pentru aceste briose sunt faina, zaharul, oul, laptele, untul si praful de copt. Pentru a le face mai aromate, se poate adauga si vanilie.

Pentru a prepara aceste briose, se amesteca faina, zaharul, praful de copt si vanilia intr-un bol. Apoi, se adauga oul, laptele si untul si se amesteca bine. Se ia o tava de briose si se toarna compozitia in formele de briose. Se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute.

Dupa ce s-au copt, briosele sunt gata pentru servire. Acestea sunt foarte pufoase si aromate, iar vanilia le face si mai delicioase. Acestea sunt perfecte pentru orice ocazie si sunt foarte usor de preparat.

Deci, daca vreti sa preparati un desert rapid si delicios, incercati aceste briose simple si foarte pufoase cu vanilie.
Salutare dragilor, azi va voi prezenta o reteta de Briose simple si foarte pufoase cu vanilie! Aceasta reteta face parte din categoria deserturilor, si este extrem de simplu de preparat. Are doar doua secrete pe care trebuie sa le punem in practica pentru a obtine rezultatul perfect. Va voi explica pas cu pas ce ingrediente avem nevoie si voi dezvalui cele doua secrete ce stau in spatele acestei retete. Vom folosi 3 oua, 200 de grame de zahar, 70 ml lapte, 200 ml ulei sau 175 grame daca doriti sa cantariti, 250 grame faina, 7 grame praf de copt, arome dupa preferinta si putina sare. Toate acestea o puteti urmari pas cu pas in clipul meu de pe YouTube. Aveti aceasta reteta la un click distanta!

In acest articol:

1. Prezentarea Retetei de Muffins

Este timpul prezentării rețetei de muffins, una dintre cele mai simple pregătiri culinare pentru care avem nevoie de câteva secrete pentru a ieși perfecte. Ingredientele sunt următoarele:3 ouă marimea M, adică 150 de grame;200 grame zahăr, 70 mililitri lapte,200 mililitri ulei sau 175 grame, dacă preferi să cânți;250 grame făină, 7 grame praf de copt, aromele preferate și o țârâță de sare.

  • Întâi spargem ouăle într-un bol mare și adăugăm toți zahărul în același timp.
  • Amestecăm două sau trei minute până când amestecul s-a mărit de multe ori volumul.
  • Adăugăm aromele preferate, mine fiind de lămâie și vanilie.
  • Apoi adăugăm laptele și uleiul și amestecăm pentru câteva secunde în plus.
  • În cele din urmă se adaugă praf de copt și sarea la făină, amestecându-le puțin pentru a se distribui uniform.

Înainte de a coace aluatul, trebuie să acoperim bolul cu folie de plastic și să-l punem la frigider pentru cel puțin o oră, maxim 12 ore. Acest pas se face din două motive: mai întâi făina absoarbe mai bine lichidul, astfel aluatul fiind mai gros și conducând la rezultate mai moi, și în al doilea rând aluatul trebuie să fie rece. Dacă vrem să obținem ‘munți’ la eventualele noastre muffins, preîncălzirea cuptorului la 250 grade este etapa următoare și cea mai importantă. Se adaugă porții de aluat în forme speciale și folii speciale, iar în timpul preîncălzirii încă cinci minute vom ține tava la frigider. Coacerea propriu-zisă se va face cu temperatura la 210 grade pentru între 13 și 15 minute. Cuptorul nu se deschide atunci când muffins se coace pentru că se va pierde temperatura imediat, și rezultatele se vor schimba. Această creștere este realizată prin diferența mare a temperaturii între aluatul rece și cuptorul foarte fierbinte.

2. Lista Ingredientelor

Reteta pentru Muffins se bazează în principal pe două secrete. Acestea trebuie respectate pentru a obține un rezultat perfect. Este foarte simplu să faci această rețetă, numai pe care trebuie să le cunoști este destul de lungă:

  • 3 ouă de mărime M, adică 150 grame.
  • 200 grame de zahăr.
  • 70 mililitri de lapte.
  • 200 mililitri de ulei, sau 175 grame dacă vrei să le cânți.
  • 250 grame făină.
  • 7 grame drojdie.
  • Arome după preferință.
  • O linguriță de sare.

Pentru ca celelalte secrete să aibă efect, este foarte important ca ingredientele să fie pregătite în avans. În primul rând, se pun cele 3 ouă într-un vas mare și se amestecă cu zahărul pentru câteva minute. Apoi se adaugă aromele preferate (precum lămâia și vanilia) și se mai amestecă puțin. Laptele și uleiul se adaugă în următoarea etapă și se amestecă iar.

Se toarnă apoi drojdia, sarea și făina în alt vas. Se amestecă bine până la obținerea unei amestecuri omogene. Aluatul se pune apoi peste cele 3 ouă și se amestecă până când aromele și ingredientele sunt combinate complet. După finalizare, primul secret este să se acopere aluatul cu folie de plastic și să se pună în frigider.

3. Primul Secret al Reusitei Retetei

Primul secret important al reușitei acestei rețete este pregătirea aluatului. Toate ingredientele trebuie amestecate până când acesta devine omogen, după care aluatul trebuie acoperit cu folie de plastic și pus la rece pentru minim o oră, dar poate fi și lăsat 12 ore peste noapte.

Un motiv este acela că făina în această perioadă de congelare va absorbi mai mult din lichidele prezente, iar aluatul va fi mai gros, ceea ce va duce la obținerea de muffins mai moi.

Al doilea motiv este ca aluatul trebuie să fie la rece atunci când este introdus în cuptor. Această temperatură scăzută, împreună cu căldura extremă a cuptorului, va determina creșterea impresionantă a mufinilor și obținerea acelor aspecte mozaicate de care ne-am îndrăgostit.

  • Amestecă toate ingredientele până obții un aluat omogen.
  • Acoperă aluatul cu folie de plastic și lasă-l la rece.
  • Împarte aluatul în forme speciale și lasă-l în frigider în timp ce cuptorul se încălzește.
  • Pune formele în cuptorul încălzit la 250 de grade.
  • Du temperatura la 210 de grade și lăsă mufinii să se facă în cuptor în jur de 13-15 minute.

4. A Doua Necesitate pentru Pufosenie Maxima

Daca vrei sa obtii cel mai pufos si bun muffin, a doua necesitate este montarea sa corecta. Cu aceasta pregatire usoara, obtii un aspect montat corect al pufoseniei si gustului. Ai nevoie de urmatoarele:

  • Un cuptor bun de calitate
  • Sa preincalzesti cuptorul la 250 de grade
  • Masa de aluat sa fie racita timp de cel putin 1 ora si pana la 12 ore inainte de a fi pusa in cuptor

Atunci cand cuptorul a ajuns la temperatura de 250 de grade, adauga tava de muffin si scade temperatura la 210 grade. Acest proces se intampla foarte rapid si cauzeaza cresterea inaltimea aluatului, producand muffins cu varfuri inaltate si pufoase. Se va coace intre 13 si 15 minute. De asemenea, poti incerca si cu o temperatura mai joasa, dar rezultatele nu vor fi la fel de fine precum cele de mai sus.

Pentru a obtine muffinsule pufoase si cu varfuri frumoase, joaca-te cu temperaturile si vezi ce ti se potriveste si ce experienta vei alege. Fiecare muffin isi va cere reteta sa si tehnicile sale.

5. Yogul pentru Prepararea Perfecta a Muffinurilor

În pregătirea Muffinurilor perfecte este nevoie de anumite secrete. Este extrem de simplu să faci această rețetă, dar fiind extrem de important să stăpânești aceste secrete. Iată ce trebuie să faci:

  • Pregătește toate ingredientele și amestecă-le într-un bol – Începe cu 3 ouă mari (150 grame), urmează 200 grame de zahăr, 70 ml lapte, 200 ml sau 175 grame de ulei, 250 grame făină, 7 grame praf de copt, aromele de preferință și o linguriță de sare. Amestecă-le bine timp de trei minute până obții o compoziție mai învolburată.
  • Pune compoziția la rece – împacheteaz-o într-un săculeț și lasă totul la rece cel puțin o oră sau mai mult timp, până la 12 ore.
  • Încălzește cuptorul – Setează-ţi cuptorul la temperatura de 250 grade. Dacă ai un cuptor electric, înlătură ventilatorul.

Umple-ți formele speciale pentru Muffinuri cu compoziția pregătită și pune-le la rece din nou. Când cuptorul s-a încălzit, introdu formele înăuntru, iar apoi micsorează temperatura la 210 grade. Acum știm de ce aveam nevoie să păstrăm compoziția la rece. Datorită diferenței mari de temperatură (compoziția rece și cuptorul fierbinte) vei obține acele Muffinsuri cu vârfuri rotunjite frumos.
Băgă un ochi după ​​13-15 minute și vei vedea că sunt gata de gustat!

Intrebari & Raspunsuri

Q: What are the ingredients used for making muffins according to the video?
A: According to the video, the ingredients used for making muffins are three eggs, 200 grams of sugar, 70 milliliters of milk, 200 milliliters of oil or 175 grams if you want to weigh it, 250 grams of flour, 7 grams of baking powder, flavors of your choice, and a pinch of salt.

Concluzii

Astăzi am prezentat o rețetă extrem de simplă de briose și am povestit despre două lucruri secrete care fac aceste briose să iasă mai pufoase și frumoase. Le folosim, de regulă, dimineața. Aveți grijă de voi și să rămâneți în siguranță. Încercați rețeta de briose și poftă bună!

Leave a Comment