Carne de Vita Inabusita La Tigaie: O Reteta Delicioasa

Carne de vita inabusita la tigaie este o reteta delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta este perfecta pentru o cina sau o masa de pranz. Carnea de vita este un aliment sanatos si bogat in proteine, iar inabusirea la tigaie ii ofera un gust si o textura delicioasa.

Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de 500 de grame de carne de vita, 2 linguri de ulei de masline, 1 ceapa mare tocata, 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, 1 lingurita de boia de ardei iute, 1 lingurita de oregano, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de chimen, 1 lingurita de boia de ardei dulce, 1 cana de vin alb, 1 cana de supa de pui si 1 cana de apa.

In primul rand, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin aurii. Adaugati carnea de vita si caliti-o pe ambele parti. Adaugati sarea, piperul, boiaua de ardei iute, oregano, cimbru, chimen si boiaua de ardei dulce. Amestecati bine si caliti-le pentru cateva minute.

Adaugati vinul alb si lasati-l sa fiarba pana se reduce la jumatate. Adaugati supa de pui si apa si amestecati bine. Acoperiti tigaia si lasati-o sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 45 de minute.

Carnea de vita inabusita la tigaie este gata. Serviti-o cu orez sau cartofi si salata. Aceasta reteta delicioasa va va incanta simturile si va va satisface pofta de mancare.
În următoarea postare, vă prezentăm reţeta delicioasă pentru Carne de Vită Înabusită la Tigaie – o mâncărură tradiţională, cunoscută în România datorită savoarei sale unice și speciale. Această delicatesă este foarte populară, îndrăgită și iubită de foarte mulți români pentru gustul său deosebit și savoarea unturii cu care hranim tigaia. De asemenea, este recunoscută şi în întreaga lume pentru că se regăsește în foarte multe bucătării românești. Detaliem reţeta pas cu pas, îndrăgostiţi fiind de această mâncărime gustoasă și aromată!

Ingrediente:

  • 500 grame carne de vita alba / carne curata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • Sare şi piper după gust
  • 3 cepe medii
  • 3 căni de supă de pui

Carnea de vita la tigaie este o metoda simpla si rapida de a gati carnea. Este un aliment nutritiv si satios, potrivit atat pentru etapele de inceput ale green-ului, cat si pentru momentele cand vrem sa ne bucuram de un ospat excelent.

Pregatirea retetei incepe cu curatarea carcasei de vita de grasimi si tendoane. Se decupeaza bucati mai marice si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se presara cu faina si se lasa putin deoparte pentru ‘temperarea’ carnii. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pun bucatile de carne la prajit.

In paralel, ceapa se taie felii subtiri si se pune la calit in uleiul ramas in tigaie, pana se inmoaie si devine translucida. Se adauga usturoiul, apoi supa de pui. Se adauga si bucatile de carne si se acopera tigaia. Se lasa carnatul la fiert inabusit la foc mic pentru aproximativ 30-45 de minute, pana cand supplmentul se reduce.

Intrebari & Raspunsuri

Q1: Ce ingrediente sunt necesare pentru aceasta reteta?

Raspuns: Aceasta reteta poate include carne de vita inabusita la tigaie, ouale, bulion de carne, ceapa, cimbru, cardamom, unt, mere, stafide, ulei de masline, usturoi, si sare.

Q2: Ce tip de carne este folosit in aceasta reteta?

Raspuns: Aceasta reteta utilizeaza carne de vita inabusita la tigaie.

Q3: Alt mod se pregateste aceasta mancare?

Raspuns: Carnea se prajeste cu ceapa, cimbru, cardamom, unt, mere, stafide, ulei de masline, usturoi, si sare. Dupa acest lucru, ouale se adauga in tigaie pana se formeaza o omleta de carne si se serveste insotita de bulion de carne.

Concluzii

Aceasta preparare minunata merge perfect alaturi de o salata verde, astfel “Carne de Vita Inabusita la Tigaie” fiind ideala pentru o seara intima cu persoanele dragi. Reteta este usor de prepara si cu siguranta va impresiona. Speram ca v-am fost de folos cu reteta de astazi si va asteptam cu altele.

Va uram pofta buna si vacanta placuta!

Leave a Comment