Ce sa nu faci cand esti insarcinata. 7 lucruri de care sa te feresti in sarcina. Ditta Depner

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei, insa este si una dintre cele mai delicate. In aceasta perioada, este important sa te feresti de anumite lucruri pentru a te asigura ca bebelusul tau se dezvolta in mod corespunzator. Ditta Depner, un expert in sanatatea maternala, ne ofera cateva sfaturi despre ce sa nu faci cand esti insarcinata.

In primul rand, este important sa eviti consumul de alcool si tutun. Consumul de alcool si tutun poate avea efecte negative asupra dezvoltarii fatului, asa ca este important sa te feresti de aceste produse. De asemenea, este important sa eviti sa iei medicamente fara prescriptie medicala. Acestea pot avea efecte negative asupra fatului si pot provoca complicatii in sarcina.

In al doilea rand, este important sa eviti sa faci exercitii fizice prea intense. Exercitiile fizice prea intense pot provoca stres si oboseala, ceea ce poate afecta dezvoltarea fatului. In schimb, este recomandat sa faci exercitii usoare, Alt mod ar fi mersul pe jos sau inotul.

In al treilea rand, este important sa eviti sa te expui la substante chimice si toxice. Acestea pot afecta dezvoltarea fatului si pot provoca complicatii in sarcina. De asemenea, este important sa eviti sa te expui la radiatii, Alt mod ar fi razele ultraviolete.

In al patrulea rand, este important sa eviti sa consumi alimente care pot fi periculoase pentru fat. Acestea includ alimente precum carnea cruda, pestele crud, produsele lactate nesterilizate si alimentele care contin multe conservanti.

In al cincilea rand, este important sa eviti sa faci schimbari bruste de temperatura. Acest lucru poate afecta dezvoltarea fatului si poate provoca complicatii in sarcina.

In al saselea rand, este important sa eviti sa te expui la stres. Stresul poate afecta dezvoltarea fatului si poate provoca complicatii in sarcina.

In al saptelea rand, este important sa eviti sa faci anumite activitati care pot fi periculoase pentru fat. Acestea includ activitati precum schiatul, ciclismul, echitatia si alte activitati care implica riscuri.

In concluzie, este important sa te feresti de anumite lucruri cand esti insarcinata pentru a te asigura ca bebelusul tau se dezvolta in mod corespunzator. Ditta Depner ne ofera cateva sfaturi despre ce sa nu faci cand esti insarcinata, Alt mod ar fi evitarea consumului de alcool si tutun, evitarea exercitiilor fizice prea intense, evitarea expunerii la substante chimice si toxice, evitarea consumului de alimente periculoase pentru fat, evitarea schimbarilor bruste de temperatura, evitarea expunerii la stres si evitarea anumitor activitati periculoase.
Sunteti un parinte care doreste sa aiba sanatatea si bunastarea celui mic inutin? Atunci ar fi bine sa urmati sfaturile specialistului in naștere holistica, Ditta Depner, și sa aflati câteva lucruri importante despre ce sa evitati cand sunteti insarcinata. În clipul sau de pe YouTube, “Ce sa nu faceti cand sunteti insarcinata. 7 lucruri de care sa va feriti in sarcina. Ditta Depner”, Ditta abordeaza7 domenii in care trebuie sa fiti atenti in sarcina. Urmariti acest clip video pentru a afla ce probleme trebuie sa evitati si ce nastere minunata va puteti astepta!

In acest articol:

1. Ce este o sarcina sanatoasa

O sarcină sănătoasă

Fiecare femeie își dorește o sarcină sănătoasă și fericită atunci când își confirmă sarcina, însă din păcate, acum sarcina este prea medicalizată. Este esențial să luăm decizii informate și astăzi vom vorbi despre câteva lucruri pe care orice futură mamă ar trebui să le evite după ce a confirmat sarcina.

  • Evită să faci prea multe ultrasonografii.

Din momentul în care o femeie ia testul de sarcină, se grăbește uneori să meargă la medic pentru o ecografie. Adesea este prea devreme și, de obicei, nu poți vedea multe în primele 6-7 săptămâni. O previziune incertă generează îngrijorare, panică și îndoială în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a copilului.

  • Evitați medicamentele inutile.

Evitați întotdeauna medicația inutilă sau medicamentele care nu sunt prescrise de medicul dumneavoastră și asigurați-vă că înțelegeți motivele pentru care medicamentele vă sunt prescrise.

  • Atentie la suplimentele alimentare.

Este important să discutați cu medicul și midwif-ul despre suplimentele alimentare pe care s-ar putea să le luați în timpul sarcinii. Există multe suplimente disponibile pe piață care sunt bune și benefice pentru mamă și copil, însă trebuie să consultați medicul înainte.

Prin informarea prealabilă, veți putea face alegeri informate în tratamentele și examenele în timpul sarcinii. O sarcină sănătoasă și fără griji începe cu informare și cu decizii bine fundamentate.

2. Refuzul excesului de ultrasunete in timpul sarcinii

Excesul de ultrasunete în timpul sarcinii poate afecta în mod indirect sănătatea copilului și evoluția sarcinii. Refuzarea excesului de ultrasunete poate contribui la o sarcină armonioasă și o experiență de naștere satisfăcătoare.

Deși au scopul de a monitoriza evoluția sarcinii și vederea copiilor, ultrasunetele reprezintă o creștere a expunerii la radiații care poate afecta creșterea sau dezvoltarea copiilor. Deoarece ultrasunetele se folosesc tot mai mult pentru a examina toate țesuturile, riscul de încălzire prea mare și consequente potrivit cercetărilor ar putea fi cauzat de excesul de ultrasunete.

În unele țări occidentale, se recomandă limitarea ultrasunetelor la maximum 3 pe parcursul sarcinii, inclusiv examinarea lunară și examinarea prenatală standard de 20 și 24 de săptămâni. Ultrasunetele livrate în principala scopul prevenirii sau tratării unei afecțiuni și pe baza unei evaluări clare și obiective nu constituie o problemă. Intrând în acest domeniu medical, recomandați-vă cu prudență.

  • Limitați ultrasunetele nu numai la ceea ce este necesar, ci și la ceea ce este recomandat de standardele medicale.
  • Dispuneți-vă de o documentație medicală corectă și precisă despre nașterea și despre ultrasunete.
  • Puneți întrebări și informați-vă cu privire la beneficiile ultrasunetelor și avantajele acestora.

3. Pericolul excesului de medicamente in sarcina

În perioada sarcinii, în special în primul trimestru, majoritatea femeilor sunt nevoite să se confrunte cu excesul de medicamente din sistemul medical modern. Utilizarea excesivă a acestora poate avea efecte nocive asupra bebelușului și poate duce la complicații la naștere și deficiențe în dezvoltare. Din acest motiv, este important să știm ce lucruri putem evita pentru a beneficia la maxim de acest moment special al vieții.

În primul rând, este important să limităm numărul ecografiilor. Deși la începutul sarcinii este nevoie de câteva ecografii pentru a ne asigura că totul este în regulă, doar 2 sau 3 controale sunt suficiente ulterior. În țări precum Anglia, după săptămâna 24 nu se mai recomandă ecografii, crescând astfel șansele ca bebelușul să se dezvolte într-un mediu liniștit fără a fi deranjat de interventiile medicale.

De asemenea, utilizarea acetaminofenului (Tylenol), a ibuprofenului și a aspirinei în perioada sarcinii ar trebui evitat, deoarece aceștia pot interfera cu dezvoltarea normală a bebelușului. Folosirea acestor medicamente pe parcursul celor nouă luni ar trebui discutată cu medicul curant și nu ar trebui luată decizia unilateral.

În plus, există o mulțime de medicamente pentru care se recomandă mascarea gravidei, astfel încât să nu pună în pericol bunăstarea bebelușului. Exemple de astfel de medicamente sunt psihotropele, antidepresivele și antiepilepticele. Utilizarea acestora ar trebui discutată cu medicul ginecolog și urmată tocmai pentru a beneficia de un tratament corespunzător.

În concluzie, este important să cunoaștem cât mai bine efectele medicamentelor și să le utilizăm numai la recomandarea unui medic, pentru a oferi bebelușului o șansă la o dezvoltare normală.

4. Importanta psihologiei in perioada de sarcina

Psihologia poate avea multe beneficii dacă este folosită în perioada de sarcină. Maicile și tații pot găsi multe avantaje în a se asigura că se bucură de această perioadă specială, înțelegând și acceptând schimbările și sentimentele care îi însoțesc pe parcursul acestei călătorii. Terapia cognitiv-comportamentală, consilierea maritală, consilierea pentru afecțiuni complicate și consilierea pentru naștere sunt câteva dintre opțiunile pe care le au viitorii părinți pentru a le oferi și mai mult control și încredere.

  • Terapia cognitiv-comportamentală oferă un important cadru de învățare pentru a gestiona sentimentele și emoțiile asociate cu sarcina și, de asemenea, a fi pregătiți pentru venirea copilului.
  • Consilierea maritală poate oferi părinților informații 24/7., zi și noapte, pentru a deveni pregătiți să îi fie aproape copilului și să ofere suport emoțional adecvat.
  • Consiliere pentru afecțiuni complicate, Alt mod ar fi anxietatea și depresia în sarcină, poate ajuta la reglarea emoțiilor și la pregătirea pentru viața post-sarcină.
  • Consilierea pentru naștere poate fi folosită într-un mod practic pentru a înțelege bine mecanismele nasterii cât mai multe informații.

Psihologia este deosebit de importantă în această perioadă dificilă și schimbătoare. A fi pregătit mental pentru viața de familie cu care se obține prin învățare, planificare și conștientizarea schimbărilor care se produc, toate acestea contribuie la calitatea vieții de părinte și a copilului. Există multe materiale online și consiliere prin telefon disponibilă pentru părinții care aleg să facă potentialele avantaje ale consultărilor psihologice.

5. Alt mod sa accepti schimbarile produce de pregatirile pentru nastere

Este greu sa acceptam schimbarile pe care pregatirea pentru nastere le produce. Toate lucrurile pe care trebuie sa le luam in considerare vor fi, probabil, schimbate si, de asemenea, procesul va fi unul dificil si obositor.

Primul lucru pe care trebuie sa il refuzam atunci cand aflam ca vom deveni parinti este sa facem prea multe ecografii. Desi este foarte tentant sa vizualizam deja bebelusul nostru, experienta ar putea fi una dezamagitoare – copilul nu poate fi vazut in prima luna de sarcina. Este bine sa nu temem si sa avem incredere in firul evenimentelor.

Incearca sa rezumi cate un ultrasunet doar la finalul primelor doua trimestre, leaga-te de decizia ta, și revine la ea pentru a nu te complica. Este de dorit si important ca tu sa considere numai interesele tale sau al bebelusului si nu sa te lasi influentata de opiniile altcuiva. La momentul potrivit, medicul tau iti va explica specifically Alt mod poti evita anxietatea si ce trebuie sa faci pentru a avea o experienta placuta ca mama.

  • Limiteaza numarul de ecografii – Doar doua maximum trei
  • Nu te lasa influentata – Asculta-ti instictul si nevoile tale ca mama
  • Ai incredere – Ce se intampla in dimineata ta este bine si drept pentru bebelusul tau.

Intrebari & Raspunsuri

Q: What advice does Ditta Depner give about pregnancy and overmedication?
A: Ditta Depner recommends that expecting mothers refuse to take too many ultrasounds during their pregnancy. She advises that two to three ultrasounds during pregnancy is sufficient, and that many countries do not perform ultrasounds later than 24 weeks. While ultrasounds have their use for medical reasons, her advice is to have confidence that the baby is doing fine between ultrasounds.

Concluzii

Acesta a fost un material informativ puternic despre ceea ce sa nu faceti cand va aflati insarcinata, prezentat de Ditta Depners, educator holistic al nasterii. Cu toate acestea, totul tine de parerea dvs., si de toate deciziile pe care le luati in timpul sarcinii. Amintiti-va sa urmati intotdeauna parerea dvs. si sa fiti in aceasta perioada in stransa legatura cu furnizorul vostru de servicii medicale. Cu toate acestea, speram ca informatiile din acest material v-au oferit o prima intelegere a subiectului si va ajuta sa navigati cu incredere in aceasta perioada minunata a vietii voastre!

Leave a Comment