Cotlet de Porc la Cuptor cu Cartofi: Reteta Usor de Facut

Cotletul de porc la cuptor cu cartofi este o reteta usor de facut si foarte gustoasa. Aceasta reteta poate fi pregatita in mai putin de o ora si este perfecta pentru o cina sau o masa de pranz.

Pentru a pregati aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 cotlete de porc, 4 cartofi medii, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

In primul rand, preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, spalati cartofii si taiati-i in bucati mari. Asezati cartofii intr-o tava de copt si adaugati uleiul de masline, sare si piper. Amestecati bine si asezati cotletele de porc deasupra cartofilor.

Introduceti tava in cuptor si lasati-o sa se coaca timp de 40 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti tava din cuptor si serviti cotletele de porc cu cartofi.

Aceasta reteta este foarte usor de facut si este foarte gustoasa. Este perfecta pentru o cina sau o masa de pranz si poate fi pregatita in mai putin de o ora. Puteti servi cotletele de porc cu cartofi si o salata sau o garnitura de legume. Enjoy!
Reteta usor de facut pentru cotlet de porc la cuptor cu cartofi este perfecta pentru a face un delicios fel principal chiar si atunci cand nu iti ramane mult timp la dispozitie. In acest articol, iti vom oferi o reteta pas cu pas pentru prepararea cotletului de porc la cuptor cu cartofi si te vei bucura de un pranz sau o cina gustos si satios.

Un cotlet de porc la cuptor cu cartofi este perfect atunci cand vrei sa mananci rapid ceva gustos si sanatos. Cu toate acestea, multa lume isi petrece ore bune pregatind aceasta mancare, ceea ce poate provoca adevarate eforturi inutile. Reteta de mai jos reprezinta versiunea perfecta pentru aceasta reteta, care va va ajuta sa pregatiti rapid o delicioasa mancare si sa o serviti rapid.

Timp de Preparare:

  • 20 minute – curatarea si taiatul legumelor
  • 25 minute – gatirea cotletului si cartofilor
  • O cana de suc de legume
  • 20 de minute pentru ciupercile

Comeure cu cartofi te pot ajuta sa ai o masa savuroasa si satioasa. La inceput, dezghetati cotletul de porc si curatati-l de grasime. Spalati legumele si taiati-le conform dorintei. Puneti cartofii taiati pe fundul unei tavi. Acoperiti cu sare si suc de legume. Asezati cotletii de porc deasupra si adaugati un pic de ulei de masline. Taiati ciupercile in felii subtiri si puneti-le peste cotlet. Acoperiti cu un capac si lasati totul sa se gateasca timp de 25 de minute la temperatura mica. Toarna suc de legume in fir subtire peste carne. Se prajesc ciupercile la temperatura maxima timp de 20 de minute.

Dupa ce ati terminat de gatit, scoateti din cuptor si serviti alaturi de salata preferata sau alte garnituri. Aceasta reteta este foarte usoara de pregatit, iar momentul servirii va fi cu siguranta delicios. Exista si alte moduri de preparare a acestei mancaruri, Alt mod ar fi adaugarea ingredientelor in tigaia de aragaz, fie cu ajutorul unei tavi. Cu toate ca este un preparat simplu, nu se va face rabat la gustul si aroma delicioasa pe care o ofera.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce ingrediente sunt necesare pentru a pregati cotletul de porc la cuptor cu cartofi?
A: Ingredientele necesare sunt: 2 cotlete de porc, 2 cartofi mici, 4 catei de usturoi, supa de legume, sare si piper, praf de rozmarin, si amidon de cartofi (optional).

Q: Alt mod se pregateste reteta?
A: Se curata cartofii si se spala bine in apa rece. Apoi se coc intr-un vas cu apa si se adauga sare. Se lasa sa clocoteasca si se lasa la fiert pana cand sunt moi.

Se spala si se usuca cotletele, se condimenteaza cu sare, piper si praf de rozmarin, si se pune intr-o tava de fonta. Se presara cateii de usturoi taiati marunt, apoi se completeaza tava cu supa de legume si se pun cartofii pe langa cotlete.

Se acopera tava si se taie in cuptor preincalzit la 175 de grade Celsius, timpul de gatire depinzand de grosimea cotletelor. Se amesteca din cand in cand si se mai adauga supa de legume in cazul in care s-a evaporat lichidul.

La final, se serveste cotletul de porc cu cartofii si usturoiul pe langa. Se poate adauga si amidon de cartofi pentru a ingrosa sosul.

Concluzii

Aceasta reteta usoara de cotlet de porc la cuptor cu cartofi a facut masa dumneavoastra mai speciala si mai delicioasa. Asteptam sa ne aratati voi ce a iesit si sa nu uitati sa ne etichetati daca incercati reteta! #reteteleTasteofHome #cotletdelorclacuptorcucartofi

Leave a Comment