Prepararea varza la murat: Reteta traditionala

Varza murata este una dintre cele mai vechi si mai populare retete traditionale din Romania. Este o reteta simpla si usor de preparat, care poate fi servita ca aperitiv sau ca parte a unui meniu traditional.

Ingredientele necesare pentru prepararea varzei murate sunt: varza alba, sare, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de ienibahar, boabe de chimen, hrean, usturoi si otet.

In primul rand, varza trebuie curatata si taiata in bucati mici. Apoi, se adauga sare si se amesteca bine. Se lasa varza sa stea la macerat pentru aproximativ o ora.

Dupa aceea, se adauga boabele de piper, boabele de mustar, boabele de ienibahar, boabele de chimen, hreanul, usturoiul si otetul. Se amesteca bine si se lasa sa stea la macerat pentru inca o ora.

Dupa ce varza a stat la macerat, se poate pune intr-un borcan curat si se poate umple cu otet. Se lasa borcanul la rece pentru aproximativ doua saptamani, astfel incat varza sa se macereze si sa capete gustul traditional.

Varza murata este o reteta traditionala delicioasa si usor de preparat. Este o reteta sanatoasa si poate fi servita ca aperitiv sau ca parte a unui meniu traditional.
O bucata buna din preparatele traditionale ale bucatariei romanesti si o reteta extrem de pretuita de catre romani, este muratura. Acestea sunt prea deseori uitate in zilele noastre, deoarece unele dintre hrana traditionala a devenit prea greu de procurat. Cu toate acestea, daca cunoasteti reteta potrivita, muratura poate fi preparata chiar si acasa, folosind numai ingredientele traditionale. Astazi voi incerca sa va arat Alt mod sa preparati traditionala reteta de muraturi de varza. Sper sa va fie de folos.

Varza la murat este o reţetă tradiţională, simplă, ieftină şi uşor de pregătit. Varza are un gust minunat şi este preparată în feluri diferite. Din fericire, pregătirea Varzei la Murat nu necesită prea mult timp şi nu este nevoie de multe ingrediente. În următoarea secţiune, vom afla ce ingrediente sunt necesare pentru această reţetă şi vom afla Alt mod se presează Varza!

  • Varza – Se recomandă alegerea unei varze de calitate, proaspătă, cremoasă. Aceasta trebuie tăiată în jumătăţi şi se clăteşte cu apă rece.
  • Oţet – Se recomandă alegerea unui oţet de vin alb sau roşu. Oţetul poate fi diluat în apă, în proporţie de 2 parti de apă la una de oţet.
  • Sarea – Sarea va fi adăugată în apă în proporţie de 4 linguri de sare la un litru apa.
  • Legume – Se pot adăuga şi alte legume, Alt mod ar fi ceapa, usturoiul sau morcovii. Acestea pot fi tăiate cubuleţe mici sau rase.
  • Condimente – Se poate opta pentru adăugarea unor condimente la gust. Unele dintre condimentele comune sunt muştarul, piperul, seminţele uscate, pătrunjelul sau boiaua.

Toate ingredientele se pun într-un vas de sticlă sau ceramică şi se amestecă. Apoi, adăugaţi 1 litru de apă fiartă peste ele şi lăsaţi-le să stea la loc temperaturat timp de 6-7 zile. Acest lucru va ajuta la fermentarea Varzei. După acest timp, Varza este gata pentru consum.

Pentru a pregăti Varza la Murat, este necesar un vas de sticlă sau ceramică, mărimea acestuia fiind suficientă pentru a conţine toate ingredientele necesare. Varza trebuie presată în acest vas, astfel încât sare şi oţetul să se distribuie uniform. Simultan, se asigură că Varza se îmbiba cu tot lichidul preparat, astfel încât aceasta să îşi menţină proprietăţile sale nutritive şi gustul. După ce aţi pregătit Varza, puneţi capacul pe vas şi lăsaţi-l să stea la loc întunecos. Varza este gata pentru consum!

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara varza la murat?
1 kg varza alba, 3-4 linguri de sare, 4-5 foi de dafin, 5-6 catei de usturoi, 5-6 boabe de ienibahar, 4-5 foi de telina, 2-3 linguri de otet si 500-600 ml apa.

Q: Care sunt etapele de preparare pentru varza la murat?
1. Spalati si curatati varza si taiati-o in bucati corespunzatoare.
2. Adaugati sarea, foile de dafin, cateii de usturoi, boabele de ienibahar si frunzele de telina in varza.
3. Amestecati toate ingredientele si asezati-le intr-un vas potrivit, pentru a fi tinute la murat.
4. Adaugati otetul in apa si turnati aceasta preparata peste varza.
5. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba sub foc mic timp de 10 minute.
6. Presarati Serviti varza la murat, dupa ce s-a racit.

Concluzii

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre prepararea varzei la murat a fost acoperit in acest articol. Incercati reteta traditionala pe care ati invatat-o si luati notite despre preferintele voastre. Experimentati cu forma si combinatiile de condimente si sare, astfel incat in permanenta sa fiti pe calea unei gustari crocante si gustoase. Pofta buna!

Leave a Comment