Tort Diplomat Simplu – Reteta pentru un Desert Delicios

Tort Diplomat Simplu – Reteta pentru un Desert Delicios

Tortul Diplomat este un desert clasic, delicios si usor de preparat. Acest desert poate fi servit la orice ocazie si este perfect pentru a impresiona invitatii. Reteta de mai jos este usor de urmat si va va oferi un desert delicios si cremos.

Ingrediente:

– 500 g de frisca

– 500 g de crema de vanilie

– 500 g de fructe proaspete (de preferat capsuni, zmeura, visine sau alte fructe de sezon)

– 2 pachete de foi de placinta

– 2 linguri de zahar

– 2 linguri de cacao

Instructiuni:

1. Intr-un bol, amestecati frisca si crema de vanilie. Adaugati zaharul si amestecati bine.

2. Intr-o tava de tort, asezati o foaie de placinta. Acoperiti cu jumatate din crema de frisca si vanilie.

3. Asezati fructele proaspete deasupra cremei.

4. Acoperiti cu cealalta foaie de placinta si presarati cacao.

5. Acoperiti cu restul de crema de frisca si vanilie.

6. Decorati cu fructe proaspete si zahar pudra.

7. Lasati tortul sa se raceasca in frigider timp de cel putin 2 ore.

Serviti cu pofta!
Tortul Diplomat Simple este un desert perfect pentru orice ocazie, fiind uşor de pregătit şi cu ingrediente accesibile oricui. Aceasta reţetă, foarte versatilă şi delicioasă, are la bază albuşuri de ou şi zahăr, rumă, cacao, cafea, făină şi un strat de friscă care înfăşoară blatul. Astăzi, vă prezentăm reţeta pentru un desert extrem de popular şi, în acelaşi timp, foarte gustos!

Tortul Diplomat simplu este un desert dulce de casa traditional, usor de preparat, care arata si poate fi servit cu un mare succes. Acest desert se pastreaza bine si se prepara destul de repede, daca urmatii cu atentie instructiunile de mai jos.

  • Facem crema diplomatica
  • Farmecam aluatul
  • Fierbem compozitia
  • Adaugam decoratiunile

Trebuie sa preparam intai crema diplomatica. Pentru aceasta amestecati 100 ml de lapte, 500 ml de smantana si trei pliculete de zahar vanilat intr-o cratita. Amestecati-le bine cu un tel si sa fierbeti pe focun mic intr-o cratita. In paralel, farmecati un aluat din 2 galbenusuri si doua albusuri, doua cani de faina, un praf de sare si un bloc de unt rece. Dupa ce aluatul este bine framantat, intindeti-l si pozitionati-l pe patru foi de copt pe care le asezati in forma. Introduceti-le formele in cuptorul preincalzit la 180°C si lasati-le sa se coaca timp de 30 de minute. Dupa acestea, luati de pe foc cratita cu compozitia si luati margarine si scurgerea din compozitia melasa. Iar in compozitia ramasa, adaugati conopida si galbenusurile. Omogenizati bine si turnati conversia intr-o tava care sa se potriveasca cu ceea ce aveti pe foc.

Un tort diplomat arata mai bine cu decoratiuni. Puteti folosi piure de fructe, cacao sau frisca pentru a decora tava. In plus, puteti folosi si fursecuri, ciocolata alba, arahide sau nuca. Taiati blatul si folositi fursecuri pentru a asambla doua jumatati de tort. Umpleti tava deja pregatita cu compozitia minusul si pozitionati blatul in compozitie. Adaugati bucati de crema rezultata pe partea de sus si decoreati-o cu bucati colorate de fructe sau cu alte decoratiuni. Inainte de a servi, lasati acest tort diplomatic simplu sa se raceasca si sa se intareasca.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara Tort Diplomat Simplu?
A: Pentru a prepara un desert delicios, Tort Diplomat Simplu, ai nevoie de 250 grame de biscuiti simpli, 200 grame de unt, 200 grame de migdale macinate, 250 grame de zahar alb, 500 ml de lapte, 3 oua intregi, 200 grame de faina, 2 linguri de frisca lichida si 2 lingurite de pesmet.

Q: Alt mod se pregateste Tort Diplomat Simplu?
A: Mai intai, trebuie sa fierbem laptele. Apoi, combinam biscuitii simpli si migdalele macinate intr-un vas si le amestecam bine. Intr-un alt vas, amestecam untul, zaharul alb, faina si ouale intregi, pana se obtine o compozitie omogena. Adaugam peste aceasta compozitie laptele fiert si amestecam bine. Apoi, vom adauga peste biscuitii si migdalele macinate si amestecam bine. Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt. Coacem acest tort pentru 45 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a racit compozitia, o ornam cu frisca lichida si pesmet, iar tortul este gata pentru servire!

Concluzii

Fie ca e vorba de un desert in stilul traditional romanesc sau o reteta moderna, Tort Diplomat Simplu vine mereu in ajutor! Aceasta reteta deliciosa este usor de preparat, iar rasplata savurateii este garantata, indiferent de situatie. Deci, rafinati aromele culinare si poftiti la o portie de Tort Diplomat Simplu!

Leave a Comment