Când te rogi dar nu ai credință, ce să faci? | Pastor Vasile Filat

În lumea de astăzi, mulți oameni se roagă, dar nu au încredere în Dumnezeu. Această problemă poate fi dificilă de rezolvat, însă pastorul Vasile Filat oferă câteva sfaturi utile pentru cei care se roagă, dar nu au credință.

În primul rând, pastorul Filat recomandă ca oamenii să se concentreze pe rugăciunea lor și să încerce să se conecteze cu Dumnezeu. El spune că, deși poate fi greu să ai credință, este important să încerci să te conectezi cu Dumnezeu și să încerci să înțelegi că El este în control.

De asemenea, pastorul Filat recomandă ca oamenii să încerce să se roage cu alți oameni. El spune că aceasta poate ajuta la creșterea credinței și la întărirea conexiunii cu Dumnezeu. El mai spune că este important să încerci să te conectezi cu alți oameni care au credință și să încerci să înveți de la ei.

În cele din urmă, pastorul Filat recomandă ca oamenii să încerce să citească Biblia și să încerce să înțeleagă ceea ce spune. El spune că aceasta poate ajuta la creșterea credinței și la înțelegerea mai profundă a lui Dumnezeu.

În concluzie, pastorul Vasile Filat oferă câteva sfaturi utile pentru cei care se roagă, dar nu au credință. El recomandă ca oamenii să se concentreze pe rugăciunea lor, să se roage cu alți oameni și să citească Biblia. Aceste sfaturi pot ajuta la creșterea credinței și la întărirea conexiunii cu Dumnezeu.
Dacă te rogi lui Dumnezeu, dar simți că nu ai credință în suficientă măsură încât să obții răspunsul pe care ți-l dorești, ce ar trebui să faci? Cu toții dorim să luăm legătura cu Dumnezeu și să obținem rezultatele pe care le așteptăm. Însă, uneori ne confruntăm cu îndoieli asupra puterii rugăciunilor noastre. În acest blog post, vom analiza întrebarea pusă de Pastorul Vasile Filat și vom învăța Alt mod să ne conectăm cu Dumnezeu printr-o rugăciune bazată pe credință, pentru a avea parte de schimbări pozitive în viața noastră.

In acest articol:

1. Ce înseamnă să ai credință după ce te rogi?

Odată ce ne rugăm lui Dumnezeu, ne putem întreba Alt mod îl putem determina pe El să ne răspundă. Acest lucru începe cu având încrederea necesară atunci când ne rugăm. Dar această încredere vine din Cuvântul lui Dumnezeu. Deci, Alt mod poți primi această încredere?

Așa Alt mod Isus l-a îndemnat pe tânărul bogat să urmeze cele 10 porunci pentru a avea o viață veșnică, El a subliniat și importanța încrederii în Dumnezeu. Aceasta se întâmplă prin citește și studiul Cuvântului lui Dumnezeu. Spunând aceasta, trebuie să căutăm în Cuvântul lui Dumnezeu pentru a ne apropia de El prin cunoaștere și a primi încrederea de care avem nevoie atunci când ne rugăm.

 • Deschideți Biblia
 • Citiți și înțelegeți principiile lui Dumnezeu
 • legați acei principii de rugăciunea voastră

Rușinea sau temerile noastre pot împiedica uneori sinceritatea apropriată și intimitatea cu Dumnezeu. Din acest motiv, ar trebui să ne amintim cuvintele lui Isus din Evanghelia lui Ioan:

 • Credeți în Isus ca fiul lui Dumnezeu și

  2. Alt mod schimbă Biblia modul în care ne rugăm?

  Biblia ne oferă cheia esențială de a ne îmbunătăți rugăciunile: cuvântul lui Dumnezeu. Dacă dorim să avem un adevărat dialog cu El și să-I primim răspunsuri, trebuie să cercetăm Cuvântul Lui prin citire și meditație. Toate versetele sale conțin binecuvântări și adevăruri spirituale menite să ne ajute să crescăm în credință și să ne întărim rugăciunile:

  • Ascultați cuvântul lui Dumnezeu – Isus a declarat: „Viața mea este bazată pe toate poruncile scrise în Lege” (Ioan 8:17, NIV). Poate părea a fi o realitate copleșitoare, dar Domnul ne îndeamnă să ne apropiem de El citind și surclasând Biblia și punând-o în practică în viețile noastre.
  • Meditați – Medicina științifică și-a exprimat concern răspândit că prea puțini oameni folosesc meditația și rugăciunea, având în vedere cât de utilă a dovedit a fi pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică. Studiile au dat dovezi clare că meditația și recitarea rugăciunilor ne pot ajuta să întărim conexiunea cu Dumnezeu. Meditația pe cuvintele lui

   3. Importanța cuvântului lui Dumnezeu pentru convingeri și crezuri

   Cuvântul lui Dumnezeu este incredibil de important pentru convingerile si crezurile noastre. Ne arata ce ar trebui sa estimam si credem despre Dumnezeu si despre noi insine. Aceasta este principala sursa de alimentare a credintei noastre, care curge din Cuvantul lui Dumnezeu.

   Mintea omului poate face inchiderea greşita, facându-l sa se indeparteze de adevarul biblic si sa îşi creeze propriile convingeri. Dar, când crezurile noastre se fundalizează doar pe logica sau pe experienţa noastră, lăsăm marginţele pentru a fi influențați de idei care nu condamna sau fundalizeaza adevarul din Cuvântul lui Dumnezeu.

   Prin urmare, daca vrem sa avem adevarata credinta, sa ne rugam pentru aceasta. Isus ne-a indemnat să avem credinţă cât un bob de muştar. Si aceasta poate veni doar prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Cuvantului Sau. De aceea, el a spus evreilor că trebuie să se hrănească cu Cuvântul Sau, astfel încât să aibă o înțelegere a adevărului:

   • Înţelegerea adevărului din Cuvântul lui Dumnezeu – În evanghelia după Ioan, Isus a spus ca a scrisropi toate aceste evanghelii tocmai pentru ca oamnenii sa creada ca El este Hristosul Fiul lui Dumnezeu si sa primeasca viata veșnica crezând.
   • Rogandu-L pe Dumnezeu pentru credint

    4. Ruga pentru ca Duhul Sfânt să ne ofere credință

    Îndemnul lui Isus: „Cât un bob de muştar” poate să pară pretenţios dar Dumnezeu vrea de la noi credinţă. Astfel, uneori poate fi greu să punem în practică ruga pentru a primi credinţă.

    Şi chiar dacă ni se spune că rugăciunea este cheia pentru a primi credinţă, totuşi această cheie are nevoie de o uşă. Şi acea uşă este chiar Cuvântul lui Dumnezeu. Citind cu atenţie Biblia, iar apoi îngrijind această relaţie cu Dumnezeu în rugăciune, suntem recompensaţi cu o mare descoperire: El înţelege că e normal să cerem credinţă şi va avea grijă să ne ofere acest dar preţios.

    Ne puteţi sprijini cu câteva veşti extraordinare:

    • Credinţa vine din Cuvântul lui Dumnezeu.
    • Rugăciunea este necesară pentru a primi credinţă.
    • Isus înţelege nevoia noastră de credinţă şi va auzi rugăciunea noastră.

    Aşadar, apelul nostru este să ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, să-L lăudampentru mila Sa şi să cerem ca Duhul Sfânt să ne ofere credinţă. Doar astfel, putem avea acea imagine pe care o avea Isus atunci când ne-a spus

    5. Puterea cuvântului lui Dumnezeu pentru a stimula credința


    Cand omul invoca cuvântul lui Dumnezeu prin rugaciunea sa, poate fi sigur ca Isus doreste sa-I ofere credinta si sa-l ajute. Pentru a intelege Alt mod si cand Isus ofera credinta, e important sa intelegem Alt mod functioneaza aceasta. Cuvântul lui Dumnezeu este sursa prin care putem avea credinta si atunci cand citim sau ascultam Biblia, credinta poate incepe sa se nasca.

    Citirea Bibliei ne ofera sansa de a cunoaste mai bine lumea lui Dumnezeu si de a experimenta mai profund intimitatea cu El. Atunci cand citim Biblia, ne apropiem de Dumnezeu si primim mai multe informatii despre cine este El si Alt mod putem sa ne punem increderea in El. Aceste lucruri sunt deosebit de importante, deoarece doar prin conectarea cu Dumnezeu putem primi credinta, spiritul lui Dumnezeu avand un rol cheie in acest sens.

    Necesitatea cititului Bibliei este mentionata in Evanghelia dupa Ioan, la sfarsitul acestei carti. Acolo citim ca Isus a facut multe alte semne care nu sunt scrise, dar au fost scrise aceste lucruri pentru ca noi sa credem in El, si sa avem viata in numele Lui. In acest sens, Cuvantul lui Dumnezeu este esential, el fiind intotdeauna sursa cu care noi putem primi credinta.

    Citirea Bibliei si ascultarea mesajelor biblice ofera sansa omului de a-si intari credinta si de a constientiza mai bine Alt mod poate realiza aceasta. Prin acestea, intelegerea noastra despre Dumnezeu si relatia noastra cu El se pot imbogati, iar Cuvantul lui Dumnezeu puternic ne initiaza in

    Intrebari & Raspunsuri

    Q: Ce trebuie să facem pentru a avea credință?
    A: Somiluirea Cuvântului lui Dumnezeu este sursa principală de alimentare a credinței. Mai exact, prin citirea și studierea Bibliei și a învățăturilor sale, ne putem căpăta credința. Isus a spus că, chiar și cu o credință mică precum o samă de muștar, putem face minuni. De aceea, cerând credință de la Dumnezeu, El ne poate da ceea ce avem nevoie pentru a înțelege calea Sa și pentru a avea o credință puternică.

    Concluzii

    Acest mesaj oferă o înțelegere profundă despre ce înseamnă să crezi în Dumnezeu și motivul pentru care trebuie să ne adresăm Lui pentru a primi credința. Acest mesaj ne arată că Alfa și Omega și începutul și sfârșitul sunt găsite în Cuvântul Lui Dumnezeu. Cea mai mare provocare în fața noastră este să citim, să medităm și să studiem despre Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a ne putea lăuda în credință. Acest mesaj este o mărturie pentru cei care caută viețile lor într-un Domn al credinței și, de asemenea, un avertisment pentru cei care se desconsideră. Așa că, lăsați-ne să-l adorăm, căci El e Domnul credinței, Cel prețuit și bun!

Leave a Comment