Ce este FERICIREA – Cum o putem atinge!

Fericirea este un sentiment profund, care poate fi dificil de definit. Pentru unii, fericirea poate fi un sentiment de satisfactie si bucurie, in timp ce pentru altii poate fi un sentiment de pace si calm. Indiferent de ce inseamna fericirea pentru fiecare persoana in parte, exista cateva modalitati prin care putem sa ne apropiem de aceasta stare.

In primul rand, este important sa ne concentram pe lucrurile pozitive din viata noastra. Acest lucru inseamna sa ne bucuram de momentele frumoase si sa ne amintim de ele atunci cand simtim ca suntem tristi sau nefericiti. De asemenea, este important sa ne bucuram de lucrurile mici din viata noastra, Alt mod ar fi o cafea buna sau un zambet de la un prieten.

In al doilea rand, este important sa ne concentram pe lucrurile pe care le putem controla. Acest lucru inseamna sa ne concentram pe lucrurile pe care le putem schimba si sa ne asumam responsabilitatea pentru acestea. De asemenea, este important sa ne concentram pe lucrurile pe care le putem face pentru a ne imbunatati viata si sa ne asiguram ca ne dedicam timpul si energia pentru a ne atinge obiectivele.

In al treilea rand, este important sa ne bucuram de prezent. Acest lucru inseamna sa ne bucuram de momentele frumoase si sa ne bucuram de lucrurile pe care le avem in prezent. De asemenea, este important sa ne bucuram de lucrurile pe care le facem si sa ne bucuram de momentele petrecute cu cei dragi.

In cele din urma, este important sa ne bucuram de viata. Acest lucru inseamna sa ne bucuram de lucrurile frumoase din viata noastra si sa ne bucuram de momentele petrecute cu cei dragi. De asemenea, este important sa ne bucuram de lucrurile pe care le facem si sa ne bucuram de momentele petrecute in natura.

Fericirea este un sentiment profund si poate fi dificil de atins. Cu toate acestea, prin concentrarea pe lucrurile pozitive, pe lucrurile pe care le putem controla, bucurandu-ne de prezent si bucurandu-ne de viata, putem sa ne apropiem de aceasta stare.
Bună ziua, dragi cititori! Venim astăzi cu o serie de trei videoclipuri care vor aborda subiectul FERICIRII și al modului în care o putem atinge. Vom adânci discuția prin urmărirea invățăturilor budiste și vom face primii pași în descifrarea mecanismelor ce ne împiedică împlinirea în plan mental, spiritual și fizic. Astăzi, haideți să descoperim împreună ce înseamnă VIATA CONDIȚIONATĂ și care este relația acesteia cu suferința, cicălind prin mediul în care circulă opinii și percepții eronate ce ne limitează aspirațiile în drumul nostru spre fericire.

In acest articol:

1. Ce este fericirea?

Principiul suferintei

Una dintre principalele invataturi ale budismului este că “viata conditionata inseamna suferinta”. Explicatia vine din convingerea ca atunci cand avem un anumit nivel de senzatii, perceptie, comportament sau dorinte asupra unui lucru, suferim in cazul in care lucrurile nu se intampla asa Alt mod ne asteptam. Orice semn de suferinta este ultimul efect al schimbarii graduale a perceptiei noastre

Efectele principiului suferintei

Principiul Suferintei influenteaza viata noastra intr-o serie de moduri diferite si ne poate impiedica sa atingem fericirea. Iata cateva dintre ele:

  • Anumite comportamente, credinte sau dorinte puternice ne pot impiedica sa ne bucuram de momentul prezent.
  • Ne putem inradacina in dorinte, trecut sau prezent, care ne afecteaza atat mintea, cat si corpul.
  • Este imposibil sa gasim satisfactia zilnica pe care ne-o dorim, daca suntem mereu preocupati de trecut.
  • Suntem capabili sa generam suferinta, doar prin faptul ca ne temem de evenimentele pe care nu le putem controla.
  • Ne putem pierde visele noastre, datorita lipsei activitatii si a principiului suferintei.

Aflarea solutiei

Stabilirea unei solutii adecvate in ceea ce priveste suferinta necesita dedicatie si exercitiu. Avem nevoie sa invatam sa ne schimbam perceptiile in mod constant, astfel incat sa ne putem bucura intotdeauna de prezent si de lucrurile bune care ne inconjoara. In plus, invatand sa ne identificam si sa ne controlam emotiile si sentimentele, putem sa ne conectam cu propriul corp si sa vedem ce se petrece in interiorul nostru. In aceasta cale, atunci cand ne confruntam cu situatii noi, avem resursele necesare pentru a experimenta fericirea si implinirea.

Practicarea principiului suferintei in fiecare zi poate ajuta la obtinerea unei vieti mai linistite si mai fericite. Pentru a nu fi afectati de valurile suferintei, trebuie sa identificam cauzele si sa gasim modalitati prin care sa le limitam. Cu ajutorul acestei disciplini, putem sa facem vital sau spirituala necesara pentru a gasi adevarata fericire.

2. Unde se afla sursa suferintei?

În căutarea fericirii, cea de-a doua întrebare pe care trebuie să ne-o punem este:  Unde se află sursa suferinței? Pentru a găsi soluția pentru implinirea noastră mentală, spirituală și fizică, este important să înțelegem cauza suferinței și să învățăm Alt mod să o depășim.  

În primul rând, trebuie să înțelegem că suferința este rezultatul vieții necondiționate. Dacă nu ne dăm seama de aceasta, aceasta împiedică procesul în care descoperim calea spre bucuria și fericirea.  

În felul acesta învățăm că, de fapt, suferința ne poate limita în a găsi starea de implinire pe care ne-o dorim. Cu toate că există o mulțime de cărți și articole pe internet despre Alt mod să găsim fericirea, foarte puține abordează modul în care putem să recunoaștem și să depășim suferința noastră:

  • Copierea și acceptarea faptului că suferința există este primul pas pentru a o depăși.
  • Învățarea despre ce înseamnă suferința și de unde vine.
  • Explorarea cauzelor care duc la suferință și dezvoltarea obiceiurilor care îi pot opri avansul.

În cele din urmă, trebuie să învățăm să ne aliniem la faptul că uneori dezamăgirea, eșecul, pierderile și greutățile vieții pot face parte din fericirea noastră. Constientizarea și recunoașterea lor ca făcând parte din drumul nostru poate să ne deschidă calea către o mai mare libertate interioară.

3. Alt mod sa ne luptam cu suferinta?

In lumea noastra moderna, suferinta mentala si spirituala este omniprezenta si nu putem evita, indiferent de cat de mult ne pregatim, experientele dureroase din viata noastra. Dar invatzturile budiste ne indeamna sa nu invingem suferinta din viata noastra, ci sa o intelegem si sa o rezolvam. Este important sa intelegem ca multe situatii din viata noastra provoaca suferinta, deoarece avem o perceptie asupra modului in care ar trebui sa stea lucrurile, iar cînd realitatea ne surprinde, ne provoaca disconfort.

Inainte de a lupta in mod direct impotriva suferintei, primul pas este sa intelegem sursa acesteia. Foarte des, suferinta ne convinge sa acceptam acest lucru ca fiind o parte normala a vietii, sau ca o virtute ce ne da forta sa mergem mai departe. Desigur, este important sa avem rabdare sa acceptam aceasta stare si sa imbratisam suferinta, dar, in acelasi timp, sa fim constienti de faptul ca aceasta sta la baza multor situatii in care simtim durere si tristete.

Cea mai buna metoda sa luptam impotriva suferintei este sa o recunoastem pentru ceea ce este. Avem nevoie sa ne dam seama ca suferinta are radacini puternice in comportamentul nostru. Procesul este simplu, dar necesita autocontrol si constanta: De fiecare data cand simtim o presiune sau tristete, ne oprim si ne documentam. Ne intrebam Alt mod si de ce am acceptat sa ne simtim intr-un anumit mod si la ce ne-a condus aceasta posesare. Cand intelegem si impacam aceasta suferinta, ne putem elibera din ea si ne putem vindeca.

  • Invingerea suferintei in viata noastra se face prin intelegerea ei.
  • Ne putem elibera de suferinta doar cand intelegem mecanismele ei.
  • Este important sa avem constanta si sa ne documentam emotiile.

4. Realizarea suferintei provocate de o perceptie gresita

Suferinta apare când există o percepție greșită și ne conditionează să fim dezamăgiți de rezultate. Din fericire, mai există o cale care ne poate ajuta să înfrângem suferința și să ne îndreptăm către fericire. Invățăturile Budiste se pot dovedi a fi cheia succesului. Invățăturile ne ajută, în primul rând, să înţelegem unde se află rădăcinile suferinței noastre:

  • Suferința poate fi provocată de ignoranță. Uneori, respingem sentimentele negative, ignorăm simptomele unei boli sau doar închidem ochii în fața adevărului, iar acest lucru ne poate împiedica să atingem starea de fericire.
  • Suferința poate fi provocată de prejudecăți. Dacă adoptăm anumite prejudecăți în evaluarea unor situații, respingând alte informații sau oameni, Alt mod ar fi etnia și vârsta, există șanse mari să ne îndepărtăm de calea care duce spre fericire.
  • Suferința poate fi provocată de așteptări prea mari. Doreați prea mult de la un eveniment, întâlnire sau de la un anumit job, așteptând un anumit rezultat nerealist, care de cele mai multe ori sfârșește în dezamăgire.

Odată ce recunoaștem sursa suferinței noastre, iar mai apoi ne putem lupta cu ea și chiar să o depășim, începem să ne îndreptăm cu pași mărunţi spre fericire. Putem începe prin a ne autocunoaște și a înțelege despre ce suntem în stare să facem și ce vrem cu adevărat. Putem parcurge acest drum completând cursurile de educație spirituală, meditație, celebrări și conectarea cu persoane care trăPesc aceleași valori.

5. Cheia succesului in drumul spre fericire

Fericirea este visul oricarui om, insa este important sa stim de ce noi, ca oameni, credem ca ea e atat de greu de atins. Bazandu-ne pe intelepciunea budismo-buddhista, principala cauza pentru care oamenii nu pot sa se simta fericiti este suferinta. Odata ce constientizam de unde isi are originea suferinta, de ce o resimtim si, de asemenea, invatam sa o depasim prin diferite tehnici, orice cale urmata mai apoi va duce inevitabil spre fericire.

Asadar, primul pas este constientizarea ca viata conditionata inseamna suferinta. Atunci cand intampinam anumite situatii in care resimtim o profunda suferinta (uneori chiar si stari de disperare sau anxietate), este important sa constientizam ca nu ne-am intele ceea ce a provocat aceasta stare de spirit in mod corect. Gresala a fost faptul ca am avut o anumita perceptie eronata despre cat de bine vor sta lucrurile la final.

Aceasta intelegere poate fi onerosa, caci inseamna sa ne intoarcem si sa ne examinam intunericul propriului suflet, insa cea mai buna cale de reusita o reprezinta dezvoltarea unui somn profund si acceptarea lucrurilor asa Alt mod sunt. Astfel, vom intelege mai bine emanatia suferintei, ne vom cunoaste mai bine fricile si nevoile si ne vom da seama ce schimbari sunt necesare in mod corect.

In plus, o importanta cheie spre gasirea fericirii sta in folosirea corecta a puterii mediului inconjurator pentru a ne atinge obiectivele. Invataturile budiste ne invata ca este important sa cultivam un mediu prietenos, in care sa ne limitam dorintele subtler, precum o carte, o plimbare sau o conversatie poate presupune mai mult decat orice alt lucru.

Prin acceptarea si constientizarea faptului ca suferinta provine din dorinta, putem incepe sa simtim modul in care anumite activity pot anula aceasta acuta resentiment de tristete si ne putem bucura in totalitate de prezenta si momentele placute.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce este fericirea?
A: Fericirea este starea de bine pe care o simtim cand cream relații de har și legături profunde cu ceilalți oameni, când ne simțim împliniți de spiritualitate, când oferim servicii importante și când ne reacționăm pozitiv la evenimentele din viață.

Q: Alt mod putem atinge fericirea?
A: Potrivit invataturilor budiste, pentru a atinge fericirea, trebuie sa recunoastem si sa luptam cu suferinta. Daca ne putem da seama de unde vine suferinta si o intelegem corespunzator, indiferent de cat de mult practicam invataturile spirituale, sau meditatia, putem depasi orice obstacole si putem atinge adevarata fericire.

Concluzii

Acum, după ce am discutat despre suferință și despre modul în care aceasta poate fi depășită prin înțelegerea ei, știm că fericirea nu este un produs al încrederii ci al încrederii în sine. Cu acest gând în minte, sperăm că v-am oferit informații informative și utile despre Alt mod să atingeți fericirea. Suntem recunoscători pentru timpul dumneavoastră și sperăm că v-ați bucurat de această experiență împreună cu noi. La revedere!

Leave a Comment