Ce se intampla cu CORPUL tau DUPA MOARTE !!

După moarte, corpul uman începe să se descompună. Acest proces, cunoscut sub numele de dezintegrare, poate dura de la câteva zile la câteva luni, în funcție de condițiile în care se află corpul.

În primul rând, după moarte, corpul începe să se răcească. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce inima nu mai funcționează, circulația sângelui încetează și corpul nu mai poate menține temperatura normală.

În același timp, începe procesul de descompunere. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile și alte microorganisme prezente în corp încep să se înmulțească și să se hrănească cu țesuturile moarte. Acest proces poate dura de la câteva zile la câteva luni, în funcție de condițiile în care se află corpul.

În același timp, corpul începe să se deshidrateze. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce inima nu mai funcționează, corpul nu mai poate menține nivelul de hidratare.

În cele din urmă, corpul se descompune complet și devine un morman de țesuturi moarte și oase. Acest proces poate dura de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de condițiile în care se află corpul.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile care se întâmplă cu corpul după moarte. Este important să ne amintim că, în ciuda acestor schimbări, corpul poate fi încă tratat cu respect și cinstire.
Sauceti-va mainile pentru o discutie un pic diferita – la ce se intampla cu corpul nostru dupa moarte. Invocata din vechime în versete sacre și inspirata de credite mistice, moartea nu a fost niciodata un subiect usor de discutat. Desi multi dintre noi cred ca exista o forma de viată sufleteasca dupa moarte, care se intampla cu adevarul cu corpul nostru dupa ce decedam? Acest lucru ramane un mister încă nedezlegat si un subiect deschis în multe religii și filosofii. In acest articol, ne vom opri asupra ultimului „odihna” a corpului dupa moarte si vom cerceta procesul biologic ce urmeaza dupa deces în lumina cercetarilor stiintifice recente. Sondajele de opinie si prospectiile lor, precum si studiile despre corpul uman dupa moarte ne poarta intr-o calatorie in necunoscut. La capatul acestei aventuri, vom afla ce se intampla cu adevarat cu corpul uman, dupa ce sufletul s-a desprins de el.

In acest articol:

1. Moarte, perspective stiintifice, credinta

Dacă vorbim despre moarte din punct de vedere stiintific, există câteva lucruri elementare pe care le putem observa ce se întâmplă cu corpul nostru după moartea clinică. O parte din acestea sunt:

 • Manevrările ultimelor resurse de oxigen din corp
 • Eliminarea activității cerebrale
 • Incetarea functionarii normala a inimii
 • Relaxarea muschilor
 • Schimbarea culorii pielii

Ce poate fi însă mai interesant, este că, în ciuda restricțiilor știintifice, multi dintre noi credem într-o viata dupa moarte. Un sondaj de opinie realizat în America de Nord, arata ca 3 din fiecare 4 persoane interogate, cred ca oamenii care fac fapte bune pe pamant vor fi recompensati pentru totdeauna în Rai. La fel de interesant, un sondaj similar condus în Marea Britanie, a dovedit ca aproximativ 60% din persoanele interogate au crezut într-o viata spirituala dupa moarte. Si, la fel ca în multe alte tari din Europa Centrala si de Est, probabil ca si mai multi romani se regasesc printre acestia.

Mai jos sosite un sondaj despre acest topic, asa ca suntem curiosi sa auzim ce credeti voi despre o viata spirituala dupa moarte. Va rugam sa ne spuneti daca credeti ca exista o separare de trup si suflet dupa moarte, si, în caz afirmativ, ce credeti ca se întampla cu sufletul nostru dupa ce trecem în nefiinta

2. Sondajelor de opinie pe aceasta tema in SUA, Marea Britanie si Romania

În ciuda faptului că persoanele din Statele Unite și din Marea Britanie par a fi foarte convingătoare când vine vorba de ideea vieții spirituale după moarte, sondajele de opinie oferă o imagine cu totul diferită când este vorba de țara noastră. Chiar dacă nu am găsit un sondaj de opinie direct legat de această temă, ținând cont de faptul, că mulți români sunt de religie, ne putem aștepta ca numărul persoanelor care cred în viața spirituală după moarte să fie undeva în jurul a 60-75%.

Sondajelor de opinie oferind doar o idee de ansamblu asupra acestei teme, haideți să analizăm mai detaliat ce se întâmplă din punct de vedere biologic atunci când murim. Momentul morții fiind definit deseori ca momentul în care inima încetează să mai pompeze sânge, lucrurile se schimbă rapid. Primele secunde după moarte, ultimele rezerve de oxigen se termină, iar activitatea cerebrală se oprește, existând și posibilitatea ca muschii să se relaxeze, ceea ce eventual duce la eliberarea de substanțe din intestine. În același timp, sângele se oprește din a se mai încălzi prin organism, iar culoarea pieli se schimbă treptat, începând cu aproximativ 15 minute după moartea clinică și perioada de schimbare a culorii pielii continuând pentru următoarele 12 ore.

Un astfel de tablou poate face ca viețile noastre să pară din ce în ce mai fragile și efemere, dar acest lucru nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm la visul nostru de a trăi o viață plină de bucurii și împliniri. Fiecare dintre noi

 • avem ocazia de a trăi o viață și de a folosi această ocazie contrar perspectivei biologice a morții.
 • ne putem vedea motivația și dorințele noastre mai adâncite și de a ne bucura de fiecare moment al vieții.
 • avem posibilitatea de a dezvolta în mod constant iubirea și compasiunea pentru familia, societatea și rasa noastră.

3. Despre ce se intampla din punct de vedere biologic cu corpul nostru dupa moarte

Peste tot în lume se poate vedea Alt mod această întrebare și mentalitate a determinat opinii și convingeri diferite cu privire la ce se întâmplă biologic cu corpul nostru după moarte. Un sondaj de opinie realizat în 2013, în Statele Unite ale Americii, arată că 3 din 4 americani cred că cei care fac fapte bune pe pământ vor fi răsplătiți pentru totdeauna în Rai. Totodată, The Telegraph, ziarul renumit din Marea Britanie, a condus în 2014 un sondaj de opinie asemănător, rezultatul fiind că 60% dintre cei intervievați cred într-o viață spirituală după moarte. Fiecare percepe momentul morții altfel însă, și anume ca fiind și clipa în care inima se oprește din pompat sânge. Odată ce acest lucru se întâmplă, restul corpului începe treptat să își inceteze funcțiile, trecând prin următoarele etape:

 • Ultimele rezerve de oxigen din corp sunt epuizate.
 • Activitatea cerebrală încetează, iar creierul nu mai secretă hormonii necesari regulării anumitor funcții ale corpului.
 • Muschii corpului se relaxează, inclusiv cel al sfincterului, ceea ce face posibilă eliminarea substanțelor din intestine.
 • Când inima nu mai pompează sânge, acesta nu mai curge normal prin corp.

Acestea fiind spuse, în decursul următoarelor ore, încep să se observe modificări în culoarea pielii, starea sa începând să prezinte o nuanță palidă, violet-albăstruie, în timp ce cealaltă parte a corpului devine violet-roșiată. Acest lucru se datorează forței gravitaționale, care provoacă sângele să se adune în partea inferioară a corpului.

Deși se pare că încă există multe lucruri despre ce se întâmplă biologic cu corpul nostru după moarte pe care nu le cunoaștem, se pare că avem câteva răspunsuri și explicații științifice logice care ne spun că trupul începe seti înceteze funcțiile sale importante. Cu toate acestea, suntem departe când vine vorba de înțelegerea ce se întâmplă cu su

4. Primele secunde dupa moarte: epuizarea ultimelor resurse de oxygen

Cu toate că din ce în ce mai mulți oameni încep să creadă într-o lume dincolo de moarte, când vine vorba de ceea ce se întâmplă de fapt cu organismul după încheierea vieții, stiința preia controlul. Timpul petru care sufletul nostru poate rămâne în câmpul lui spiritual, depinde de ce se întâmplă în corpul nostru în primele câteva minute după ce tremura inimii noastre încetează să mai bată.

În primul rând, după ce inima noastră se oprește, ultimele rezerve de oxigen sunt epuizate. Datorită acestui fapt, activitatea cerebrală incetează și organele încep treptat să-și piardă funcțiile, ceea ce înseamnă că:

 • Funcția metabolică se oprește. Substanțele alimentare din corp tarziu nu mai sunt digerate
 • Cortizolul, numit și corticosteron, un hormon vital, nu mai este secretat
 • Căldura din corp scade dramatic în decursul câtorva ore

În aproximativ 15 minute, schimbarea culorii pielii începe să se manifeste, partea superioară a corpului devenind violet-albastruie, în timp ce cea inferioară, violet-rosiatică. Potrivit legii gravitaționale, sângele frige să se adune în partea inferioară a corpului. În același timp, rigidizarea cadavrului, sau cadavrului înflexibil se intensifică, moment în care trupul nostru devine rigid și își pierde flexibilitatea. Această schimbare poate dura până la 24 de ore de la moarte. Deci, acestea sunt câteva din etapele pe care corpul nostru le parcurge după ce este „declarat” oficial mort.

5. Schimbarea culorii pielii si fortele gravitationale

Conform cercetărilor de opinie, majoritatea oamenilor acordă o credință spirituală existenței după moarte. Și desi există oareșic cerințe științifice în legatură cu moartea, mulți dintre noi continuă să sperăm la un ceva mai mult după ultimul suflu. Dar ce se întâmplă cu adevărat cu corpul nostru atunci când murim? Când moartea cerebrală are loc, organismul începe treptat să-şi abandoneze functiile, iar schimbarea culorii pielii devine vizibilă în mai puţin de 15 minute de la inconştienţă.

Funcțiile musculare se relaxează, iar apatia se instalează. Oxigenul în exces se epuizează, iar nivelul ATP se diminuează. Recepția neurotransmițătorilor încetează, iar activitatea cerebrală se oprește în scurt timp. Aceste schimbări majore le determina culoarea pielii să nu mai fie aceeași. Acesta este momentul în care partea inferioară a corpului îşi schimbă culoarea în albastru-violet, în timp ce cealaltă parte adopta o culoare violet-roz. Volumul de sânge care fusese energic circulat devine stagnant cu ajutorul forţelor gravitaţionale.

S-au identificat şi alte simptome care apar odată cu schimbarea culorii pielii, iar acestea sunt:

 • Zbășirea pupilelor – Are loc până la 8 ore după moartea clinică și se datorează regresiei musculare receptorilor pupils.
 • Rigiditate cardiacă – Are loc până la 24 ore, energia morții determinând zona gâtului să fie cea mai rigida.
 • Decolorarea pielii – Ulterior zonelor de pe gât, pe la mâini și picioare. Are loc în aproximativ 72 de ore și poate dura până la 10 de zile.

Acesta este primul pas către ultimul destin al corpului și al sufletului nostru. Și chiar dacă oamenii se împart în două tabere, unele ghidându-se după rațiunea științifică și alte credințelor spirituale, cu toți mergem mai departe, spre acea etapă în care nu mai avem încotro. joaca un rol esențial

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce se intampla cu corpul nostru dupa moarte?

A: Odată ce ritmul cardiac se oprește, restul corpului începe treptat să isi inceteze functiile. Primele secunde dupa moarte sunt marcate de epuizarea ultimelor resurse de oxigen. Acest fapt face ca activitatea cerebrala sa se opreasca danorii, muschii corpului se relaxeaza, ceea ce face posibila eliminarea substantelor din intestine. De asemenea, și sângele nu mai circula prin organism, iar schimbarea culorii pielii se produce în decursul următoarelor 12 ore dupa moartea clinică.

Concluzii

După ce am discutat despre ce se întâmplă cu corpul nostru fizic și sufletesc după moarte, e clar că această temă are multiple perspective și interpretări. Sigur, sunt și perspective bazate pe stiintă, însă aproape majoritatea acelor chestionati in diferite țări cred in viata spirituala dupa moarte. Pentru a afla și punctul de vedere al cititorilor noștri, v-am invitat să-mi spuneți în sectiunea de comentarii ce credeți despre acest subiect. Așadar, voi vă mulțumesc și vă doresc să reflectați și să înțelegeți mai bine acest subiect dificil dar interesant. La revedere!

Leave a Comment