Cea mai buna reteta de ciorba de peste. Cum sa o pregatesti

Ciorba de peste este una dintre cele mai populare retete din bucataria romaneasca. Aceasta reteta delicioasa si satioasa poate fi pregatita usor si rapid, iar rezultatul va fi intotdeauna unul delicios.

Pentru a pregati ciorba de peste, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 de grame de peste, 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 linguri de ulei, 2 linguri de faina, 2 linguri de pastai de rosii, 2 linguri de otet, 2 linguri de sare, 2 linguri de piper, 2 linguri de tarhon, 2 linguri de marar si 2 litri de apa.

In primul rand, se curata si se taie pestele in bucati mici. Apoi, se curata si se taie ceapa, morcovii si cartofii in cubulete. Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga ceapa si morcovii. Se lasa sa se caleasca bine, apoi se adauga cartofii si se lasa sa se inabuse.

Dupa aceea, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi pastai de rosii, otetul, sarea, piperul, tarhonul si mararul. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.

Dupa aceea, se adauga pestele si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga apoi 2 litri de apa si se lasa sa fiarba inca 30 de minute.

Ciorba de peste este gata! Se poate servi calda, cu smantana si paine prajita. Este o reteta delicioasa si satioasa, care va fi apreciata de intreaga familie.

?

Ciorba de peste este una dintre retetele cele mai apreciate si populare in bucatariile din Romania. Acest lucru se datoreaza gustului si savoarei exceptionale pe care le ofera pestele si apele de mare. Aceasta reteta consta in pregatirea unei ciorbe bogate in care ingredientele principale sunt pestele si verdeturile, ceafa de porc sau costita pentru a oferi mai multa gust. Iata mai jos Alt mod sa pregatesti aceasta reteta in mod corect si Alt mod sa o personalizezi!

Ingrediente:

  • 500 g peste de mare, taiat cubulete
  • 100 g ceapa tocata
  • 2 fire de leustean tocat
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 250 g ceafa de porc sau costita
  • 2 litri de supa de peste/apa
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de paste de ardei iute
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de piper negru macinat

Instructiuni:

  1. Incinge uleiul intr-o oala mare si adauga ceapa tocata, morcovul, leusteanul si sarea. Fierbe amestecul la foc mic, amestecand des. Acopera oala si lasa-l sa fiarba timp de 10 minute sau pana ce legumele sunt moi.
  2. Adauga ceafa de porc sau costita, apoi fierbe-le la foc mic timp de 5 minute.
  3. Adauga supa de peste sau apa si pastele de ardei iute si fierbe ciorba timp de 15 minute, la foc mic.
  4. Adauga pestele cubulete si lasa ciorba sa fiarba inca 10 minute la foc mic.
  5. Adauga patrunjelul tocat si folio de dafin, apoi amesteca bine si mai lasa sa fiarba inca 5 minute.
  6. Gusta ciorba si adauga sare si piper dupa gust.

Speram ca aceasta reteta sa te inspire si sa pregatesti cea mai buna ciorba de peste! Pentru a personaliza voiajul culinar, poti adauga sau inlocui ingredientele dupa preferinte sau sa incerci sa improvizezi ciorba cu ajutorul propriilor taieturi de peste. Vei descoperi ca aceasta reteta se potriveste perfect cu garnituri ca orezul, pastele sau painea. Bucurati-va de prepararea ciorbei si de pofta buna!

Leave a Comment