Cea mai rapida metoda de inmultirea a trandafirilor

În ultimii ani, înflorirea trandafirilor a devenit o activitate populară în rândul grădinarilor. Acest lucru se datorează faptului că trandafirii sunt una dintre cele mai frumoase flori și oferă o mulțime de beneficii, Alt mod ar fi parfumul lor și frumusețea lor. Cu toate acestea, înmulțirea trandafirilor poate fi o sarcină dificilă și poate dura mult timp. Din fericire, există o metodă rapidă și eficientă de înmulțire a trandafirilor.

Metoda cea mai rapidă de înmulțire a trandafirilor se numește înmulțirea prin butași. Această metodă implică tăierea unei bucăți de tulpina trandafirului și plantarea acesteia într-un sol umed. Butașii trebuie să fie tăiați la aproximativ 10 cm de la baza tulpinii și să aibă cel puțin două noduri. După ce butașii sunt plantați, trebuie să fie udați regulat și să fie expuși la lumina soarelui. După câteva săptămâni, butașii vor începe să înflorească și să se dezvolte în trandafiri noi.

Înmulțirea prin butași este o metodă rapidă și eficientă de înmulțire a trandafirilor. Această metodă nu necesită mult timp sau efort și poate fi realizată cu ușurință de oricine. De asemenea, această metodă este foarte eficientă, deoarece butașii pot fi plantați în orice moment al anului și vor începe să înflorească în câteva săptămâni.

În concluzie, înmulțirea prin butași este cea mai rapidă metodă de înmulțire a trandafirilor. Această metodă este ușor de realizat și oferă rezultate rapide și eficiente. Prin urmare, dacă doriți să înmulțiți trandafirii rapid și eficient, înmulțirea prin butași este cea mai bună opțiune.
Daca esti in cautarea unei metode rapide de a inmulti trandafirii, atunci cautarea ta s-a incheiat. In acest blog post vom prezenta cea mai rapida metoda de inmultire a trandafirilor prin intermediul taierilor de alun. Se stie ca trandafirii se inmultesc foarte usor si aceasta metoda confera flexibilitate in ceea ce priveste atat locul in care pot fi plantate, cat si momentul in care sunt luate. Urmarind acest blog post vei afla Alt mod sa pregatesti locul, Alt mod trebuie sa taiei trandafirii, Alt mod sa ii mentii hidratati si, cel mai important, Alt mod sa le tii intr-un mediu optim pentru mai multe sanse sa se inmulteasca. Prin urmare, urmeaza-ne pe parcursul acestui blog post pentru a te instrui despre metoda cea mai rapida de a inmulti trandafirii!

In acest articol:

1. Descopera Tot ce Trebuie Sa Stii despre Inmultirea Trandafirilor

Inmultirea trandafirilor se poate face cu usurinta, revenind la vechile practici ale gradinaritului. Practic, se taie frunzele si butaiele ramase din trandafirul de sezonul trecut si se planteaza cu grija in locul unde se doreste ca ele sa se inmulteasca. Mai jos vei gasi informatii utile si pasii necesari pentru a inmulti trandafirii cu usurinta:

 • Alege-ti locul si pregateste-l – Alege un loc cu lumina directa dar indirecta, asa incat trandafirii sa nu fie stresati de prea mult soare. Gospodaria soloiul in profunzime, cam cu 4-6 inci, astfel incat el sa se sfarame usor.
 • Taie frunzele – Alege o tulpina intre o floare veche si baza de lemn a trandfirului. Taie rezultata la un unghi de 45 de grade, asezand cele doua tulpini deasupra si de sub primul rand de frunze.
 • Pune taieturile la radacina – Taie fiecare tulpin in bucati de 6-8 inci care sa aiba atasate 4 noduri / locuri de frunze. Tine taieturile ude si acopera-le. Pune-le inmormantandu-le in solul pregatit.

In concluzie, inmultirea trandafirilor prin taieturi uscate poate fi un proces foarte simplu si placut. Indiferent ca-l faci in gradina sau intr-un contaier, tot ce trebuie sa stii este sa investesti putin timp in pregatirea solului si a taieturilor si sa ai grija ca ele sa ramana ude si acoperite. In scurt timp vei vedea ca trandafirii cresc si infloresc sau iti ofera noi rasaduri.

2. Descopera Pasii de Inmultire prin Taierea Lastarilor

Pentru a inmulti prin taierea lastarilor este important sa ne pregatim cu mai mult timp inainte locul in care vom aseza lastarii pentru a da radacini. Putem alege lumina indirecta, Alt mod ar fi lumina din est si nord, pentru a nu stresa prea tare plantele noi.

Urmatoarele sunt pasii simpli pe care ii putem urma pentru a inmulti prin taierea lastarilor:

 • Alegem un fir sau fire de pe planta din care luam taieturi, intre floare si partea lemnoasa
 • Taiem un cerc fonta se 45 grade deasupra primei frunze de la suprafata si deasupra ultimei frunze in partea de jos a firului
 • Vom taiate fiecare fir in bucati de 6-8 inch, astfel incat fiecare taietura sa aiba 4 noduri (unde ies frunze pe fir)
 • Eliminam toate frunzele, lasand doar una la varful lastarului

Pentru a mentine umiditatea la nivelul necesar, acoprim lastarii cu un borcan de sticla, cu partea de jos taiata si capul scos, sau un fost mason cam, care constituie o mini sera. La fiecare udare, asigurati-va ca solul ramane umed, dar fara sa iasa exces de apa.

3. Alegeti Corect Locatia pentru Lastarii Inmultiti

Pentru cei care decid să înmulţească lastarii, locaţia este esenţială pentru reuşita acestei activităţi. Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a alege corect locaţia:

 • Evaluează nevoile lastarilor – Caută un loc cu lumină indirectă. Exposiţiile nordice şi estice sunt perfecte pentru răsadire.
 • Prepară solul – Scobeşte pământul la 4-6 inchi adâncime pentru a contribui la succesul culturii. Dacă solul este prea greu, poţi adăuga o cantitate mică de nisip.
 • Pregăteşte un recipient – Plantele lastarii trebuie aşezaţi în interiorul recipientului 6 inchi adânc. Un amestec de nisip greu şi pârlite se potriveşte în mod ideal. Urcurge un nivel constant de umiditate.

Odată ce eşti gata să înmulţeşti lastarii, ai nevoie de câteva materiale. Cel mai bun moment pentru a lua lastarii este dimineaţa, când plantele au, de obicei, o umiditate mai mare. Alege unul sau mai multe lastari cu vârful uscat şi trunchie, la flori, şi decupează cu unghia ascuţită şi la 45 de grade, la ambele capete. Fie că alegi să plantezi în pământ, fie în vase sau intr-un recipient adânc, asigură-te că eşti pregătit când vine vorba de umiditate şi lumina. Lasă o singură frunză în partea de sus pentru a ajuta la direcţionarea rădăcinilor. Pentru a menţine umezeala ridicată, poţi folosi un mic seră, fie prin acoperirea într-o sticlă de plastic, fie prin folosirea unei mini-seră, a unei sticle Mason cu fundul tăiat sau a unei clochet. Asigură-te că acoperi recipientul şi îl uzi constant.

4. Pregatiti Solul Corespunzator pentru Lastarul Inmultit

Înainte de a folosi lastarele pentru înmulțire este bine să pregătiți solul corespunzător pentru a obține cele mai bune rezultate. Puteți folosi lastarele în grădină sau în containere, deci pregătiți-vă locația înainte de a lua lastarele.

Dacă veți folosi lastarele în grădină, alegeți un loc cu lumină indirectă, care să nu provoace stres lastarelol. Expozițiile la nord și la est sunt cele mai potrivite. Udați bine solul și cultivați-l la o adîncime de 4-6 inci, pentru ca rădăcinile lastarelor să poată penetra ușor. Dacă solul este prea greu, adăugați puțin nisip pentru a face înmulțirea mai ușoară.

Dacă optați pentru lastare în containere, săpăcați adînc la 6 inci și folosiți o amestec de nisip și perlă sau vermiculită în egală măsură. Întrețineți solul umezit, dar fără a uda prea mult. Folosiți o cantitate suficientă de apă, astfel încât să rămână solul umed, dar să nu apară excesul de umiditate.

 • Alegeți un șem care să aibă între o floare uscată și baza lemnoasă a trandafirului.
 • Îndepărtați floarea și vârful tulpinii.
 • Tăiați la unghi de 45 de grade deasupra primei perechi de frunze și, apoi, deasupra ultimei perechi de frunze de pe tulpină.
 • Puneți bucățile pe care le-ați tăiat imediat în apă.

Tăiați fiecare tulpină la o lungime de 6-8 inci și fiecare lastar trebuie să aibă patru „noduri” unde ies frunzele. Scoateți toate frunzele de pe fiecare lastar, cu excepția primei perechi de la vârful lastarului. Acest lucru va ajuta la o înmulțire mai bună și veți putea monitoriza mai bine progresul lastarului.

5. Ingrijirea Pregatirilor Necesare pentru Inmultirea Lastarilor

Obţinându-i pe cei tineri prin divizarea lastarilor aduce flexibilitate activităţii cu aceste tipuri de lastari. Cu toate acestea, pregătirile locului trebuie făcute în prealabil. Lastarii de tip “muguri moi” pot fi înfipţi direct într-un spaţiu pregătit în grădină sau pot fi plantaţi în containere sau trăvi adânci în loc. Pentru a planta în grădină, trebuie să alegeţi un loc cu lumină bine dar nu prea directă, astfel încât lastarii să nu fie stresaţi de prea mult soare sau căldură. Exposiţiile nordice sau estice sunt locuri perfecte pentru înrădăcinare.

Semănaţi solul de pe noua pat de propagare la o adâncime de aproximativ 4-6 “, astfel încât să se desfăşoare uşor. Dacă solul este greu, introduceţi o cantitate mică de nisip, astfel încât noi rădăcini să poată penetra fără prea mult efort. Pentru a începe lastarii într-o tavă sau container, plantaţi cel puţin 6 “adâncime, astfel încât rădăcinilor noi să le fie oferită suficient spaţiu de creştere. O simplă “sol” foarte bun este realizat din băuturi egale de nisip aspru şi perlă sau vermiculit. Apoi, udaţi bine amestecul o dată ceaţi prin el.

Urmaţi aceste paşi simple pentru a obţine lastari de trandafiri: alegeţi un singur stem sau mai multe steme între o floare terfelită şi bază lemnoasă. Un singur stem va face mai multe lastari. Înlăturaţi floarea şi vârful stemelor. Taiaţi la un unghi de 45 de grade, chiar deasupra primei seturi de frunze de la vârful stemului şi din nou deasupra ultimei seturi de frunze de la baza stemului. Puneţi stemele tăiate imediat în apă. Taiaţi fiecare stem în lungimi de 6-8 inch, astfel încât fiecare lastar să aibă 4 “nodeuri”, adică locurile în care frunzele ies. Eliminaţi toate frunzele cu excepţia unei seturi sus de fiecare lastar. Acest lucru ajută lastarii să încolţească şi vă permite să le urmăriţi evoluţia. În timp ce lastarii îşi vor face rădăcini, menţineţi-i umezi şi acoperiţi-i. Într-un pat de grădină, un mini seră DIY face treaba. Puneţi o oră veche, un clocher sau o sticlă de zestre cu partea de jos tăiată şi capacul scos, deasupra lastarului. Apoi udaţi solul regulat pentru a-l menţine umed dar nu prea ud. Acest mini sere va menţine umiditatea ridicată înăuntru.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod pot inmulti rapid trandafirii?
A: Pentru a inmulti trandafirii rapid, poti folosi sectiuni de lemn moale. Acestea ar trebui sa fie plantate imediat dupa ce sunt taiate. Poti planta sectiuni de lemn moale direct intr-o parte pregatita a gradinii tale sau poti planta in containere sau tavi adanci in locul acesta. Pentru a planta in gradina, alege un loc cu lumina puternica si indirecta astfel incat sectiunile de lemn sa nu fie stresate de prea mult soare sau caldura, nordica si orientala fiind expuneri perfecte pentru apropiere. Cultiveaza solul la 4-6 inch adancime astfel incat sa se pulverizeze usor. Daca solul este greu, adauga o cantitate mica de nisip pentru ca noile radacini sa poata patrunde fara prea mult efort. Cand plantezi murdariile in tavi sau containere, asigura-te ca le plantezi cel putin la 6 inch adancime. Apoi inmoaie bine solul. Tine sectiunile de lemn pret de trandafiri din plante puternice si sanatoase dimineata, cand sunt hidratate. Urmeaza pai simpli: alege o tija sau o tija intre o floare de trandafir witherer si baza de lemn a trandafirilor. O tija va face mai multe sectiuni. Indeparteaza floarea si partea din varf. Taie in unghi de 45 de grade, chiar deasupra primului set de frunze de sus si din nou deasupra ultimului set de frunze de jos. Pune sectiunile de lemn in apa imediat. Taie fiecare tija in lungimi intre 6-8 inch, astfel incat fiecare sectiune sa aiba patru noduri – acestea sunt unde frunzele se imprastie pe tija. Indeparteaza toate frunzele exept un set de sus pe fiecare sectiune. Aceasta va ajuta sectiunile de lemn sa apropie si sa iti permita sa marchezi progresul acestora. Mentine sectiunile ude si acoperite in tot acest timp. O mini sera poate face minuni in asta. Poti folosi un recipent de sticla, o cloca, sau o sticla de mason cu baza taiata si capul indepartat. Apa solului in mod regulat astfel incat sa fie umed, dar nu inecat. Mini sera va mentine umiditatea in interior.

Concluzii

Aceasta a fost o discuție despre cea mai rapidă metodă de înmulțire a trandafirilor. Acum știți cât de simplu poate fi să împrăștiați trandafirii într-un mod sanatos și eficient, folosind această metodă. Nu uitați să țineți lama de tăiat sterilizată, să protejați tăierile și să adăugați un mic minigrej pentru a le ține acoperite și umede. Acum sunteți pregătiți să împrăștiați trandafiri în grădina voastră și să îi bucurați pe apropiații cu flori! Pentru a fi siguri că urmați această metodă în mod corect, luați în considerare citirea articolelor și materialelor video de specialitate din categoria Jardineria. Cu această cunoaștere vă va fi ușor să împrăștiați trandafirii și să creați o grădină deosebit de frumoasă!

Leave a Comment