Certificat fiscal auto. Cum sa il obtii, acte necesare

Certificatul fiscal auto este un document emis de autoritatile fiscale care atesta faptul ca proprietarul unui autovehicul a platit toate taxele si impozitele aferente. Acest document este necesar in cazul in care proprietarul doreste sa vanda masina sau sa o inmatriculeze.

In primul rand, proprietarul trebuie sa se prezinte la o unitate a Administratiei Financiare din localitatea sa. Acolo, el trebuie sa prezinte urmatoarele acte: certificatul de inmatriculare, certificatul de inregistrare fiscala, certificatul de proprietate si chitanta care atesta plata taxelor si impozitelor.

In cazul in care proprietarul nu detine toate aceste acte, el trebuie sa se prezinte la Oficiul Registrului Auto Roman (R.A.R.) pentru a le obtine.

Dupa ce proprietarul a prezentat toate actele necesare, autoritatile fiscale vor verifica daca toate taxele si impozitele au fost platite. Daca acestea sunt in regula, proprietarul va primi certificatul fiscal auto.

Certificatul fiscal auto este un document important si trebuie pastrat cu grija. Acesta trebuie prezentat in cazul in care proprietarul doreste sa vanda masina sau sa o inmatriculeze.

Certificatul fiscal auto este o declaratie formala emisa de catre autoritati, care atesta dreptul posesorului de a detine un autovehicul. Acest certificat i-l face proprietarului o confirmare a numelui si adresei sale, precum si datele masinii.

Care sunt actele necesare pentru a obtine certificatul fiscal auto?

Pentru a obtine un certificat fiscal de la autoritatile competente, posesorul unui autoturism ar trebui sa prezinte, in principal, urmatoarele documente:

  • Actul de identitate al proprietarului.
  • Certificatul de inmatriculare al autovehiculului.
  • Procesul verbal prin care proprietarul a fost pus in posesia vehiculului.
  • Adeverinta reviziei tehnice periodice.
  • Posesorul ar trebui, de asemenea, sa mentioneze alti documente, atunci cand este necesar: certificatul de radiere si eliberarea transportului din bancnota.

Alt mod se obtine certificatul fiscal auto?

Obtinerea certificatului fiscal auto consta din mai multe pasuri. In primul rand, proprietarul trebuie sa se prezinte la organele competente ale statului cu actele mentionate anterior. De asemenea, este nevoie de actele de plata pentru taxele si onorariile solicitate – care vor fi stabilite si platite la fata locului. De asemenea, poate fi necesar sa se prezinte si testarea vehiculului pentru a se asigura ca acesta satisface cerintele specifice.

Odata ca toate actele si testele au fost parcurse si completate, proprietarul va primi certificatul fiscal auto si va fi in masura sa foloseasca autovehiculul sau legal pe drumurile publice.

In concluzie

Certificatul fiscal auto poate fi obtinut printr-o procedura relativ simpla si rapida, insa care include prezentarea celor mai importante documente si acte ale proprietarului si vehiculului. Proprietarii de autoturisme ar trebui sa se asigure ca sunt constienti de aceste documente si acte si sa le aduca la biroul de autoritati competente, pentru a obtine certificatul fiscal.

Leave a Comment