Chec pufos cu cacao | Chec marmorat (CC Eng Sub) | JamilaCuisine

Rețeta de chec pufos cu cacao și chec marmorat de la JamilaCuisine este una dintre cele mai delicioase rețete pe care le-am încercat vreodată. Acest chec este ușor de preparat și are un gust minunat.

Pentru a pregăti acest chec, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 1 cană de zahăr, 1 cană de ulei, 2 cani de făină, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de praf de copt, 1 cană de lapte, 1 linguriță de esență de vanilie și 2 linguri de cacao.

În primul rând, se amestecă ouăle cu zahărul și uleiul. Apoi, se adaugă făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și laptele. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă.

După aceea, se împarte compoziția în două părți egale. Într-una dintre ele se adaugă esența de vanilie, iar în cealaltă se adaugă cacao. Se amestecă bine fiecare compoziție și se toarnă într-o tavă de copt unsă cu ulei.

Se amestecă cele două compoziții cu o furculiță pentru a obține un model marmorat. Se coace checul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute.

Checul pufos cu cacao și checul marmorat de la JamilaCuisine este un desert minunat și ușor de preparat. Acest chec este ideal pentru orice ocazie și va fi apreciat de toți cei care îl vor încerca.
Bună dimineaţa colegi gurmanzi! Aveţi poftă de o îmbucătură delicioasă? Dacă da, vă propun să faceţi o reţetă de copilărie – chec pantof cu cacao și chec marmorat. Cei care vor să o încerce sunt invitați să urmărească videoclipul de pe JamilaCuisine ca să vadă Alt mod o prepară Jamila pentru voi. Invitațiile ei nu se pote opri aici; o rețeta delicioasă de chec pufos și ușor de preparat poate fi pregătită cu ingredientele simple și ieftine. Urmăriți acest videoclip și vedeți Alt mod puteti pregăti acest chec pentru copii vostri sau oaspeții dumneavoastră surprinsi!

In acest articol:

1. Bine ati venit la Jamila Bucataria

  • Prepararea albușurilor

Începem această rețetă cu albușurile. Puneți albușurile într-un bol de mixer și adăugați sare la sfârșit. Puteți folosi, de asemenea, o mixer manual, nu este obligatoriu să folosiți un mixeur precum al meu sau chiar o furcuță. Începeți să amestecați întâi la viteză mică și apoi adăugați zahărul granulat, și începeți să amestecați din nou, câte o lingură la un moment dat, pentru a obține o spumă tare și lucioasă, ca un bezea.

  • Îmbinarea albușurilor cu gălbenușurile și pregătirea amestecului pentru blat

Una din componentele rețetei este și amestecul de gălbenușuri cu ulei, câte puțin de fiecare dată, așa Alt mod facem sosul mayonnaise. Amestecați bine ingredientele, așa Alt mod se vede în imagine și amestecați bine albușurile cu această compoziție. La final, adăugați și praful de copt și amestecați.

  • Formarea blaturilor și coacerea acestora

Puneți jumătate din amestecul obținut într-un castron și, în partea rămasă din amestec, adăugați cacaoa, diluată cu puțină apă, pentru a forma o cremă. Amestecați bine ambele produse alimentare și începeți să adăugați făina câte o lingură la un moment dat și amestecați. Turnați compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și alternați amestecul alb cu cel cu cacao pentru un aspect mult mai atractiv al blatului.
Coaceți blatul obținut la temperatura indicată în rețetă și astfel veți obține un blat de colivă savuros!

2. Ingredientele Necesare

Intr-un bucataras Jamila modern, cu toate pentru o reteta delicioasa de prajitura simpla pe care multi o cunosc inca din copilarie:

  • 200g faina
  • 5 oua separate
  • 200g zahar granulat
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • O praf de sare

Pentru inceput, ouale se despart in albusuri si galbenusuri. Albusurile se freaca intr-un castron si se adauga o praf de sare si zahar vanilat. Se mixeaza la o viteza scazuta, astfel incat sa obtinem o spuma pufoasa si luciuasa, asemanatoare unei meringue. De asemenea, spatula sau telul pot fi folosite pentru acest pas.

Urmatorul pas presupune incorporarea galbenusurilor cu uleiul, totul fiind mixat ca la prepararea unei sosuri majoneza. Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena. Cand aceasta este facuta, este momentul pentru prepararea blatului: se adauga alternand albusurile, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praf de copt, delicat astfel incat sa nu se piarda aerul din albusurile batute. Preparand separat jumatate din compozitie, se adauga la aceasta cacaua dizolvata in apa, fiind amestecata cu putina viteza, pentru a se pastra texture airy.

Dupa ce aluatul de cacao si cel alb sunt gata, ele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se obtine o reteta unica punand blatul de cacao si alb alternativ, creandu-se astfel un aspect si un gust placut. Restul tasneste din ingredientele pe care le avem la indemana.

3. Crearea Ou Pufos cu Zahar

Cu această rețetă faină pufoase cu zahăr veți fi transportați înapoi în copilărie. Un desert aproape tăiat cu un cuțit! Componentele pe care le vom folosi sunt:

  • 200 g făină
  • 5 ouă separate
  • 200 g zahăr granulat
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 pachete zahăr vanilat
  • o linguriță de praf de copt
  • un vârf de sare

Începem prepararea cu o parte de ouă, care trebuie amestecate în bolul utilizând mixerul. Ușor asezonate cu sare, formăm un sos pe care apoi îl presărăm cu zahăr vanilat. Adăugăm zahărul, puțin câte puțin și îl amestecăm rezultând un spumos și lucios.

Următorul pas pentru acest pufos deliciu constă în amestecarea ouălor galbenușuri cu uleiul, în textură similară unei maioneze. Se adaugă apoi această compoziție peste spuma de ouă, amestecând ușor.

În final, adăugăm făina amestecată în prealabil cu praful de copt și, pentru a obține un contrast interesant, luăm jumătate din compoziție și în ea amestecăm puțină apă și cacao. În felul acesta reușim să obținem un blat frumos colorat, așezat în forma pregătită.

4. Amestecarea Blatului Pentru Prajitura

Pentru a pregăti umplutura pentru prăjitura, va trebui să începem cu albușurile de ou. Se pun în bolul mixerului și se adaugă puțin sare. Se bat foarte bine albusele, până când obținem o spumă fermă și lucioasă, ca în meringue. Adăugăm zahărul pudră și se mixează din nou timp de câteva secunde. Apoi, ne ocupăm de galbenușuri.

Adăugăm uleiul puțin câte puțin și se mixează, asemenea pregătirii unei maioneze. Se amestecă bine până obținem un amestec omogen. Acum începem să preparăm blatul prăjiturii. Se adaugă amestecul de galbenușuri și ulei peste albușurile despre care ne ocupam mai devreme și se încorporează cu o spatulă, prin mișcări de sus în jos, în scopul păstrării aerului.

Apoi, luăm un castron nou, în care transferăm jumătate din compoziția obținută. Se adaugă cocoa în cea de a doua jumătate și se diluează puțin cu apă, pentru a facilita incorporarea. Se obține așadar o cremă de cocoa și se toarnă puțin câte puțin peste restul compostiei, amestecând bine. Acum, încorporăm făina și praful de copt în amestecul obținut și, inițial, se amestecă cu un furculiță. Apoi, se adaugă și făina, și se încorporează cu grijă și mișcări lente.

Compoziția obținută se transferă apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru a face prăjitura să pară și mai interesantă, procedăm în felul următor:

  • Prima jumătate de compoziție obținută se toarnă în tavă și se uniformizează cu o spatulă
  • Din restul de compoziție, turnăm puțin câte puțin peste prima strat și o uniformizăm cu o spatulă
  • Și tot așa, se alternă straturile de alb și de cacao, până la sfârșitul ingredientelor

5. Obiectivul Final: Preparare Chec Pufos Cu Cacao si Chec Marmorat

Ce cauți mai mult? O rețetă energizatoare, delicioasă, care îți aduce nostalgic amintirile copilăriei? Suntem convinși că acesta este unul dintre cele mai dorite deserturi de către cei mici și mari. Checul pufos cu cacao și checul marmorat, o rețetă simplă și gustoasă. Pentru a prepara acest chec ai nevoie de:

  • 200 g făină
  • 5 ouă separate
  • 200 g zahăr pudră
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță praf de copt
  • O vârful de sare

Veteranii culinari știu foarte bine că, înainte de a începe, trebuie să pregătească ingredientele. Consacră-ți timpul și pașii pregătirii acestei rețete: începe prin a mixa albușurile, adaugă puțină sare și un plic de zahăr vanilat. Apoi, adaugă treptat zahărul şi mixează până obții o spumă groasă şi lucioasă.

Urmează să adaugi puțin ubei în yolks și mixează, până obții o pastă homogenă. Apoi, adaugă pasta obținută peste spuma de albușuri și amestecă uşor cu o spatulă, din jos în sus pentru a nu scoate aerul din albușuri. Transferă din compoziția rezultată într-un bol și pune deoparte. În același bol, adaugă cacaoa şi dilueaz-o cu puţină apă.

La final, adaugă făina şi praful de copt peste albuşuri și amestecă uşor. Adaugă compoziţia diluată cu cacao și amestecă cu o paletă sau cu o lingură. Acum, poți să intri în foame. Urmează să înfășori amândouă compozițiile într-o tavă unde ai pregătit hârtie de copt și folosește cheia: raturoaie, pentru a crea efectul de chec marmorat. Lasă forma la cuptor și poți consuma bucuros acest desert!

Intrebari & Raspunsuri

Q: What ingredients do you need to make the sponge cake discussed in the JamilaCuisine YouTube video?

A: The ingredients you need to make the sponge cake discussed in the JamilaCuisine YouTube video are 200 g of flour, 5 eggs separated, 200 g of granulated sugar, 4 tablespoons of oil, 2 tablespoons of cocoa, 2 sachets of vanilla sugar, 1 teaspoon of baking powder, and a pinch of salt.

Concluzii

Acesta a fost un foarte interesant clip video JamilaCuisine privind prepararea checului pufos cu cacao și checul marmorat. Ne-a oferit un număr de pași și sfaturi detaliate care fac ca prepararea acestui desert să fie ușor și rapid! Acest clip video demonstrează o cale dinamică și eficientă de a îmbina creativitatea în bucătărie și gusturi delicioase. Acum aveți șansa să împărtășiți și dumneavoastră această rețetă bună și aventuroasă cu familia și prietenii! Sperăm că v-am oferit inspirație și informații de care aveți nevoie și vă invităm să încercați această rețetă. Dacă sunteți gata să aveți o aventură culinară, atunci pregătiți-vă și începeți să gătiți! Nu uitați să vedeți și alte clipuri video interesante de pe canalul nostru YouTube. Vă dorim poftă bună și experiențe gustoase!

Leave a Comment