Cum faci foile de clătite fragede, pufoase, care să nu se întărească nici până a doua zi

Foile de clătite sunt una dintre cele mai populare gustări, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Acestea sunt delicioase și ușor de preparat, dar uneori poate fi dificil să obții o consistență pufoasă și fragedă, care să nu se întărească nici până a doua zi. Iată câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate.

În primul rând, este important să folosești ingrediente de calitate. Folosește făină de grâu integrală, lapte și ouă proaspete. Acestea vor asigura o consistență pufoasă și fragedă.

În al doilea rând, amestecă bine ingredientele. Amestecă făina, laptele și ouăle până când obții o compoziție omogenă. Acest lucru va asigura că foile de clătite vor fi pufoase și fragede.

În al treilea rând, folosește o tigaie antiaderentă. Aceasta va asigura că foile de clătite nu se vor lipi de tigaie și vor fi fragede și pufoase.

În al patrulea rând, folosește o cantitate suficientă de ulei. Uleiul va ajuta la prevenirea lipirii foii de clătite de tigaie și va asigura o consistență fragedă și pufoasă.

În al cincilea rând, folosește o temperatură potrivită. Folosește o temperatură medie pentru a asigura că foile de clătite vor fi fragede și pufoase.

În al șaselea rând, nu întoarce foile prea devreme. Lasă-le să se coacă bine pe o parte înainte de a le întoarce. Acest lucru va asigura că foile de clătite vor fi fragede și pufoase.

În al șaptelea rând, serveste-le imediat. Foile de clătite sunt cele mai bune când sunt servite calde și proaspete. Dacă le lăsați să se răcească prea mult, se vor întări.

Urmând aceste sfaturi, veți obține foi de clătite fragede și pufoase, care să nu se întărească nici până a doua zi. Bucurați-vă de gustul delicios al acestor foi de clătite!
Bine ai venit la acest blog! Astăzi discutăm Alt mod să faci foile de clătite fragede și dulci, ce nu se întăresc nici măcar până a doua zi. La Ana vei găsi cele mai bune rețete și secrete pentru prepararea foitelor fragede și cremoase ce au un gust minunat. Selecția corectă a kngredientelor, prepararea lor la temperatură adecvată și folosirea uleiului corect sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le vei afla în felul acesta. Dacă ești pasionat de gătit și îți place să prepari diverse deserturi, această postare este destinată ție. Suntem bucuroși să-ți prezentăm secretele preparative ce aduc un plus de savoare foitelor tale!

In acest articol:

1. Prezentare Rapida: Alt mod faci foile de Clătite Fragede

 • Cantitatea Ideală de Ouă: Pentru a obține cel mai bun rezultat, cantitatea idealã de ouã este de 2 ouã pe 100 g de fãinã. Acest lucru vã va permite sã obțineți clãtite fragede și delicate fãrã miros de ouã.
 • Ingrediente: Folosiți lapte gras și unt topit pentru preparare. Pentru 10 clãtite mai groase sau 13 clãtite mai subțiri aveți nevoie de urmãtoarele ingrediente: 4 ouã, 200 g fãinã, 400 ml lapte cu 3.5, esențã de pãstac sau vanilie, 40 g unt topit, sare și ulei pentru ungerea tãvii de gãtit.
 • Subsistemul Perfect de Frigere: Încãlziți tãvile de gãtit. Turnați cantitatea de compoziție doritã și lãsați la foc mare timp de maximum 30-40 de secunde sau pânã când muchiile încep sã se îndoaie. Pe aceastã parte se vor gãti câteva secunde mai puțin deoarece este aproape prãjitã. Dupã ce s-au gãtit toate clãtitele, ele vor ieși moi și flexibile.

Prepararea secretelor unei clãtite perfecte este simplã, odatã ce știți ingredientele și cantitãțile necesare. Pentru a obține clãtite fragede se amestecã ouãle cu sare, apoi se adaugã fãina, încet, și laptele, tot încet și la final, untul topit și rãcit. Dupã ce aceastã compoziție stã la frigider cel puțin 5 minute, se încãlzește tãvile de gãtit și se unge cu ulei. Amestecul trebuie sã fie turnat cât mai repede posibil prin mijlocul tãvii și se va lãsa sã se gãteascã una câte una, la focul mare.

Dupã ce clãtitele s-au gãtit, diferitele modele de umpluturi pot ajunge sã le completeze. Fanul clãtitelor expandate poate opta pentru umpluturi cu jumãtãți de nucã sau cu gem. Sau, pentru o experiențã clasicã, pentru clãtitele servite cu ouã, slãninã și ouã.

Va recomandãm sã evitați sã lãsați clãtitele prea mult timp pe foc, acestea vor ieși prea uscate și se vor lãsa. Deci, asigurați-vã cã toate clãtitele au fost preparate corespunzãtor și se bucurã de rezultat. Este cea mai potrivitã modalitate de a împãrtãși cu cei dragi o viațã sãnãtoasã, gustoasã și delicioasã!

2. Ingrediente Necesare pentru a Prepara Cele Mai Delicioase Foile

Preparare

Pentru a prepara cele mai delicioase crepe, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 ouă
 • 200 grame făină
 • 400 mililitri lapte având 3.5 grame grăsime
 • 40 grame unt topit și răcit
 • O esență de vanilie Opțional
 • Sare
 • Ulei pentru a uns tigaia

Începeți prin a amesteca ouăle cu sarea. Oule trebuie să fie reci aduse direct din frigider. Adăugați făină, treptat, și amestecați bine, obținând o pastă cremoasă. Următorul pas este să adăugați laptele rece și să amestecați, până se îmbină cu pastă de ou și făină. Apoi adăugați untul topit și răcit. Acesta trebuie să fie răcit foarte bine dinainte de a fi adăugat, având în vedere că altfel se poate obține o compoziție cu ouă omletă. Continuați amestecarea, până la sfârșit, adaugând și restul laptelui. Dacă se dorește, poate fi adăugată și esența de vanilie. Pentru a păstra aroma ma trasporta la bucătăria veche, lăsați compoziția să stea 5 minute în frigider. Încălziți tigaia, uleiați-o și scoateți surplusul de ulei. Turnați compoziția și lăsați să frige fiecare parte a crepei pe o flacără fanică, aproximativ 30-40 de secunde sau până începe să se îndoaie pe margini. Turnați restul de compoziție și obțineți 10 crepei mai groase sau 13 mai subțiri. Delicios!

3. Prepararea Ușoara a Deverselor de Clătite

Ușor de preparat și foarte delicioase, clătitele rareori pot fi uitate. Următoarele recomandări iti vor garanta reușita, după Alt mod vei constata!

Secretul oului. Începe prin a folosi o cantitate suficientă de ouă în prepararea clătitelor. O regulă generală este 2 ouă la 100 de grame de făină. Astfel vei ajunge la o consistență moale și delicată, fără mirosul specific al oului.

Ingredientele potrivite. Pentru 10 clătite mai groase sau 13 mai subțiri, vei avea nevoie de:

 • 4 ouă
 • 200 g făină
 • 400 ml lapte cu 3,5 grăsimi
 • 40 g unt topit și răcit
 • Un praf de sare
 • Ulei pentru ungerea tigăii

Modul de preparare. Amestecă ouăle cu sarea. În această fază se folosesc ouă reci, luate din frigider. Adaugă lent făina, acordându-ți atenția necesară ca să obții o pastă cremoasă. Infuzând, adaugă încet laptele. După ce aceasta este bine amestecată, adaugă untul topit și răcit, fiind foarte important ca acesta să fi avut suficient timp să se răcească. Toarnă în final esența de vanilie. Lasă amestecul să se odihnească 5 minute în frigider.

4. Proprietățile Ingredientelor, Pentru un Gust Perfect

Ingredientele în prepararea celor mai bune clătite sunt vitale pentru obținerea unui gust perfect. Urmând câteva trucuri, veți avea parte de clătite armonyoase, delicate și fără miros de ou. Așadar, să vedem ce proprietăți trebuie să țină cont de la fiecare ingredient:

 • Ouăle – cantitatea folosită este esențială. Se recomandă 2ouă pentru 100 grame de făină, astfel rezultatul fiind clătite ușoare și moi care nu au miros de ou.
 • Laptele și untul trebuie să conțină o cantitate ridicată de grăsime pentru a obține o consistență potrivită.
 • Făina – cantitatea este determinată de câte clătite doriți să obțineți. Pentru 10 clătite mai groase sau 13 mai subțiri sunt necesare 200 de grame de făină. Aceasta adaugă volum și elasticitate clătilor.
 • Câteva picături de extract de vanilie vor adăuga aroma.
 • Sare și ulei pentru a pregăti tigaia.

După ce fluidele rămân la rece, amestecați ingredientele și lăsați-le la frigider câteva minute. Încălziți tigaia, adăugați ulei și turnați compoziția obținută. Cât de mult py lăsați la foc depinde de clătitele făcute de voi. Gata preparatele să le gătiți cu Nutellă și fructe sau cu gem!

5. Rețineți Aceste Secrete pentru Clătite Delicioase și Pufoase!

1. Utilizați Ingrediente Adecvate

Primul secret pentru clătite delicioase și pufoase este să folosiți cantități adecvate de ingrediente. Avem nevoie de:

 • Ouă: 2 ouă pentru 100 g făină
 • Lapte: 400 ml, cu conținut de grăsime de 3,5%
 • Unt: 40 g topit și răcit
 • Sare: pudră sau cristale
 • Ulei: pentru a unge tigaia

2. Amestecați Ingredientele

Amestecați ouăle cu o linguriță sau două de sare. Apoi adăugați făina treptat, amestecând până când obțineți o pastă cremoasă. Începeți să adăugați laptele, puțin câte puțin, în mod constant. Adăugați untul topit și răcit și apoi păstrați amestecul în frigider pentru 5 minute.

3. Gătiți!

Încălziți o tigaie de 26 cm. Ungeți-o cu ulei și scurgeți excesul, pentru a preveni arderea clătitelor. Cu ajutorul unei linguri de compoziție, turnați câte o porție de compoziție în tigaie. Fierbeți clătitele la foc mare timp de 30-40 de secunde. La gătirea cealaltă față, aveți nevoie de puțin timp, doar ca să le răsturnați și să le rumeniți puțin. Serviți-le cu Nutella și fructe sau gem și savurați aromele incredibile ale clătitelor!

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara clătite fragede, pufoase, care să nu se întărească nici până a doua zi?

A: Pentru 10-13 clătite nevoie de: 4 ouă, 200 g făină, 400 ml lapte cu 3,5 conținut de grăsimi, extract de vanilie sau esență, 40 g unt topit și răcit, sare și ulei pentru a unge tigaia.

Concluzii

Dragi vizitatori, v-am arătat în acest video Alt mod să preparați cele mai fragede doamne de clătite. Respectând indicațiile mele despre cantitățile și ingredienții folosite, cu siguranță veți reuși să preparați cele mai gustoase și moi clătite: indiferent dacă alegeți să le umpleți cu Nutella și fructe sau să le mâncați cu dulceață, siguranța vă va surprinde. Mai mult decât atât, clătitele vor fi proaspete și moi chiar și a doua zi. So, încropiți-vă farfuria cu clătite și lăsați-vă încântați de gustul lor! Vă mulțumesc tuturor pentru că ați urmărit acest video și sper că veți face cât mai multe experimente pe lângă această rețetă. Alegeți cât mai multe ingrediente și lăsați imaginația să vă călăuzească până la gusturi noi pe care să le împărtășiți celor dragi vouă. La mulți ani!

Leave a Comment