CUM SA FACI BANI | Tată Bogat, Tată Sărac | DEZVOLTARE PERSONALA | EDUCATIE FINANCIARA CARTI AUDIO

În zilele noastre, câștigarea de bani devine din ce în ce mai dificilă. Cu toate acestea, există o mulțime de modalități prin care poți face bani. Una dintre cele mai populare modalități este citirea cărților și ascultarea audiobook-urilor.

Cărțile “Tată Bogat, Tată Sărac” de Robert Kiyosaki și “Dezvoltare Personală” de Anthony Robbins sunt două dintre cele mai populare cărți despre Alt mod să faci bani. Aceste cărți oferă cititorilor o perspectivă asupra modului în care poți să-ți îmbunătățești abilitățile financiare și să-ți îmbunătățești stilul de viață.

De asemenea, audiobook-urile sunt o modalitate excelentă de a învăța despre educația financiară. Audiobook-urile pot fi ascultate în timp ce faci alte activități, Alt mod ar fi mersul la muncă sau chiar în timp ce faci sport. Audiobook-urile pot fi de asemenea folosite pentru a învăța despre Alt mod să faci bani și Alt mod să-ți îmbunătățești stilul de viață.

În concluzie, citirea cărților și ascultarea audiobook-urilor despre Alt mod să faci bani și Alt mod să-ți îmbunătățești stilul de viață sunt două modalități excelente de a învăța despre educația financiară. Aceste cărți și audiobook-uri pot fi folosite pentru a îmbunătăți abilitățile financiare și pentru a face bani.
Din primele cuvinte pe care le spunea micul Robert Kiyosaki despre tatii sai: unul bogat si unul sarac, ne-am putut da seama de faptul ca educatia financiara poate avea un impact major asupra vietii noastre. Pe lângă educația formală, educația financiară poate fi unica cale spre a puteti obtine un stil de viata luxos. Inspirandu-ne din cazul tatilor lui Kiyosaki, începem astăzi un articol despre Alt mod și noi putem face pași spre îmbunătățirea educației financiare, sa citim cărți de dezvoltare personală și să facem bani. Vom vedea ce înseamna active și passive și Alt mod acestea ne pot influența capacitatea de a face bani. Mergem împreună în această călătorie interesantă spre un stil de viata mai frumos și mai bogat!

In acest articol:

1. Ce inseamna Educatia Financiara?

Educatia Financiara:
Educatia financiara se refera la învățarea adecvată și aplicarea abilităților necesare pentru a înțelege și gestiona banii și bunurile pe parcursul vieții. Educatia financiara poate oferi indivizilor o cale de a lua decizii bune in planificarea si alocarea resurselor lor financiare.

Robert Kiyosaki a descoperit importanta educatiei financiare in urma povestii de viata a tatilor sai. Tatal sau adevarat obtinuse o diploma de doctor, iar celalalt era unul dintre cei mai bogati oameni din Hawaii. Acesta din urma a lasat o avere uriasa familiei, in timp ce tatal sau adevarat lasase familiei datorii pentru a fi platite.

In scolile obisnuite nu se preda educatia financiara, iar aceasta este motivul pentru care este important sa ne informam singuri. Lucrurile de baza pe care trebuie sa le inteleaga oamenii despre educatia financiara sunt diferentele dintre activ si pasiv. Un activ este un lucru care iti aduce bani, in timp ce un pasiv este ceva care iti scoate bani din buzunare. De exemplu, daca deții o casa și costurile de întreținere sunt de 1000 de lei pe luna, aceasta casa este un pasiv pentru tine.

Pentru a reusi in educatia financiara, este important sa urmam exemplul lui Robert Kiyosaki si sa invatam de la oamenii care sunt cunoscatori ai acesteia. Exista multe resurse disponibile, Alt mod ar fi cartile, videoclipurile sau evenimentele de specialitate. Asadar, haideti sa invatam impreuna Alt mod sa ne gestionam resursele in mod responsabil si sa fim meticulosi in luarea deciziilor financiare.

2. Alt mod am invatat despre Educatia Financiara: Invatandu-l pe Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki a avut doi tati, unul cu o diploma de profesor doctor, iar celalalt cu 8 clase terminate. Amandoi sustineau educatia, dar punctele lor de vedere erau diferite. Tatal adevarat al lui Robert i-a incurajat orientarea spre educatia formala, in timp ce celalalt tata spre educatia financiara.

Pe masura ce timpul a trecut, tatal adevarat al lui Robert a ramas in dificultati financiare, in vreme ce celalalt tata a devenit bogat. Tatal adevarat a lasat in urma familiei lui Kiyosaki datorii, iar celalalt o avere uriasa. Robert a ales sa invete de la tatal prietenului sau si sa urmeze acest model educational.

Iata ce inseamna educatia financiara si de ce este atat de importanta. Educatia financiara se refera la intelegerea si aplicarea conceptelor bazate pe bani. Daca nu intelegem Alt mod sa facem bani functionali, indiferent cate bani castigam, ei nu ne sunt de mare folos. Cu totii auzim expresii de genul “nu am destui bani” si “am sa caut un nou loc de munca”. Singurul mod prin care putem sa invatam aceste concepte este studiind exemplele educative ale oamenilor ca Robert Kiyosaki, Hill, Clason, Buffett si altii.

Elementul central al educatiei financiare se refera la diferenta dintre active si pasive. Un active este ceva care iti aduce bani, iar un pasiv este ceva care iti scoate bani. Casa in care locuiesti poate reprezenta un pasiv daca costurile de intretinere sunt prea mari. Pe langa aceasta, un alt exemplu ar fi investitiile pe care le faci in actiuni sau criptomonede. Aceste lucruri pot fi active sau pasive, in functie de costurile implicate.

Prin urmare, invatand de la Robert Kiyosaki si alti specialisti in educatie financiara, ne putem imbunatati situatia financiara si, astfel, ne putem deschide drumul spre succes.

3. De ce trebuie sa urmezi Educatia Financiara?

Educația financiară ne oferă însă posibilitatea de a deține controlul asupra banilor și de a înțelege Alt mod funcționează aceștia. Acest lucru este esențial pentru a fi financiar împlinit și a ne asigura libertatea financiară pe termen lung. Robert Kiyosaki este unul dintre cei care au înțeles acest lucru și a reușit să îmbine ce a învățat de la tatăl firiluș al său și ce a învățat de la tatăl prietenului său. Acesta din urmă devenise unul dintre cei mai bogați oameni din Hawaii.

Educația financiară este esențială, însă nu este predată în școli. În loc să învățăm de la tatăl său adevărat, Robert a decis să învețe de la tatăl prietenului său și să devină unul dintre cei 1% dintre oameni care s-au născut într-o familie bogată.

Dacă de multe ori am auzit oameni spunând lucruri precum:

 • “Jobul acesta nu îmi place.”
 • “Nu sunt foarte bine plătit pentru munca pe care o depun.”
 • “Nu am destui bani.”
 • “Am să caut un nou job unde voi fi mai bine plătit.”

Educația financiară ne poate ajuta să înțelegem Alt mod funcționează banul și aceasta devine un pas esențial pentru a fi financiar prosper. Învățăm de la oamenii care se descurcă bine din punct de vedere financiar – Kiyosaki, Hill, Clason, Buffett – și devenim mai conștienți de faptul că diferența dintre active și pasive. Activele sunt bunurile care ne aduc bani în buzunare, în timp ce pasivele sunt bunurile care ne scot bani din buzunare.

4. Distingand Activii de Pasivii: Alt mod sa ajungi la bogatie

Educatia financiara sau educatia transmisa de “minti luminate” precum Robert Kiyosaki, poate fi cheia catre un stil de viata din care nu facem parte cei 1% dintre oamenii nascuti intr-o familie bogata. Cand vine vorba despre educatie financiara, cel mai important lucru pe care trebuie sa il intelegi este diferenta dintre active si pasive. Am aprofunda acest lucru mai jos:

 • Activ – Ceva care iti baga bani in buzunar;
 • Pasiv – Ceva care iti scoate bani din buzunar.

Orice lucru poate fi un activ sau un pasiv, iar casa in care locuim este un bun exemplu pentru a intelege mai bine diferenta dintre cele doua, deoarece daca costurile de intretinere sunt mai mari decat castigurile aduse de casa noastra, aceasta reprezinta un pasiv.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il inteleci cand vine vorba despre educatie financiara este sa investesti in activii care iti aduc venituri. Investitiile arata Alt mod sa treci de la o situatie pasiva, in care castigi banii pe care ti-i dau altii, catre o situatie activa, in care castigi banii prin intermediul activelor. Investitiile vor fi cea mai buna modalitate de a trece de la pasiv la activ in educatia ta financiara si de a transforma aspectul “tata bogat” si “tatal sarac” in “tatal bogat si tatal bogat”.

5. Carti Audio Pretioase despre Educatia Financiara: Invata de la cei mai buni!

De-a lungul anilor, Robert Kiyosaki si alti investitori fincaniari au contribuit cu o educatie financiara in cartile audio. Aceste carti audio cuprind o gama variata de informatii, de la basesc, adancirea cunostintelor prin experiente de viata ale lor, care sunt pretioase. Iata cateva carti audio recomandate:

 • Rich Dad Poor Dad
 • Cashflow Quadrant
 • Investeste Intelligent
 • Guide of Investment of Warren Buffet

Fiecare carte audio este speciala in propria sa maniera, oferindu-ti o perspectiva unica asupra gestiunii si investitiilor financiare. Iata cateva lucruri pe care le vei invata din respectivele carti audio:

 • Alt mod sa-ti faci activi sa iti produca venituri
 • Alt mod sa identifici si sa ataci diferite oportunitati de investitie
 • Alt mod sa iti stabilizezi veniturile
 • Alt mod sa eviti investitiile selfish

Nu numai ca vei invata Alt mod sa folosesti banii, ci vei invata si Alt mod sa iti educi diplomele si abilitatile – ceea ce este critica veritabila pentru obtinerea de schimbari in viata ta financiara din punct de vedere durabil. Aceste carti audio convin, atat primilor investitori cat si meseriasilor cunoscatori ai domeniilor financiare. Pe langa faptul ca vei invata Alt mod sa folosesti banii, vei invata si sa fii inteligent in gestionarea situatiilor financiare.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce este educatia financiara si Alt mod ne poate ajuta sa castigam bani?

R: Educatia financiara este un subiect care abordeaza strategii si concepte financiare cărora trebuie să ne conformăm pentru a ne atinge obiectivele financiare. Ea ne ajută să înțelegem Alt mod să folosim banii corect, să investim inteligent și să ne dezvoltăm reziliența financiară. Învățând despre educația financiară ne poate ajuta să identificăm și să folosim surse de venit suplimentare și, de asemenea, să devenim mai bogați și să economisim mai mulți bani pe termen lung.

Concluzii

Vorbim mult despre educația financiară și Alt mod poate fi ea folosită pentru a face bani. Este limpede că învățând Alt mod funcționează banii și ce înseamnă active și pasive, vei fi mai pregătit să folosești mai bine resursele și să economisești câștigurile tale. Cu toate acestea, este vital să ținem minte că merită învățată și educația în formă clasică, dacă dorești să devii un om de succes. În cele din urmă, abilitățile și cunoștințele pe care le asimilăm sunt cele care ne vor influența în mod direct și ne pot duce la succes pe măsura împlinirii potențialului nostru. Fii curajos și abordează noi cunoștințe și te vei bucura de împlinire și reușită în această călătorie!

Leave a Comment