Cum sa faci live ( fara OBS)

Live-urile sunt o modalitate excelenta de a interactiona cu publicul si de a-ti promova produsele sau serviciile. Cu toate acestea, multe persoane se tem sa faca live-uri, deoarece cred ca este nevoie de un software specializat, Alt mod ar fi OBS. Cu toate acestea, exista mai multe modalitati de a face live-uri fara OBS.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va asigurati ca aveti un cont pe o platforma de streaming, Alt mod ar fi YouTube sau Twitch. Aceste platforme ofera instrumente de streaming integrate, astfel incat sa puteti face live-uri fara a fi nevoie sa folositi OBS.

In al doilea rand, trebuie sa va asigurati ca aveti un dispozitiv de streaming. Acest lucru poate fi un laptop sau un desktop, dar si un telefon sau o tableta. Acest dispozitiv va fi folosit pentru a transmite continutul dvs. live.

In al treilea rand, trebuie sa va asigurati ca aveti o conexiune buna la internet. O conexiune buna la internet va asigura ca transmisia dvs. live va fi fluenta si fara intreruperi.

In al patrulea rand, trebuie sa va asigurati ca aveti un microfon si o camera. Acestea sunt esentiale pentru a face un live de calitate.

In al cincilea rand, trebuie sa va asigurati ca aveti un program de streaming. Acest program va fi folosit pentru a transmite continutul dvs. live. Exista mai multe programe de streaming disponibile, Alt mod ar fi XSplit, Streamlabs si OBS.

In al saselea rand, trebuie sa va asigurati ca aveti un plan pentru live-ul dvs. Acest plan va include tema live-ului, continutul pe care il veti prezenta si durata live-ului.

In al saptelea rand, trebuie sa va asigurati ca aveti un sistem de promovare pentru live-ul dvs. Acest sistem va include postari pe retelele sociale, trimiterea de e-mailuri si alte metode de promovare.

In al optulea rand, trebuie sa va asigurati ca aveti un sistem de interactiune cu publicul. Acest sistem va include chat-uri, sondaje si alte metode de interactiune cu publicul.

In al noualea rand, trebuie sa va asigurati ca aveti un sistem de monitorizare a live-ului. Acest sistem va include monitorizarea numarului de vizualizari, a comentariilor si a altor statistici.

In cele din urma, trebuie sa va asigurati ca aveti un sistem de post-procesare pentru live-ul dvs. Acest sistem va include editarea continutului, adaugarea de efecte speciale si alte modificari.

Cu toate acestea, trebuie sa retineti ca, pentru a face un live de calitate, trebuie sa aveti un echipament adecvat si sa urmati pasii de mai sus. Daca urmati acesti pasi, veti putea face live-uri fara OBS si veti avea succes in promovarea produselor si serviciilor dvs.
Bună ziua, dragi iubitori de YouTube și de tehnologie! Azi vă vom vorbi despre posibilitatea de a face o transmisie live direct din browserul Chrome, fără folosirea programului OBS. În clipul de azi vom prezenta toți pașii și explicațiile necesare pentru a profita de această caracteristică a YouTube și pentru a vă face viața mai ușoară în procesul de transmisie live. Împreună cu Ionut de la Meps.ro invităm toți cititorii acestui post să se bucure de această informație și să înceapă să își pună în practică cunoștințele pentru a se face auziți și pentru a ține această comunitate în priză.

In acest articol:

1. Beneficiile Live-ului fara OBS

Live-ul fara OBS este o optiune benefica atat pentruFacebook, cat si pentru Youtubers. Aceasta ofera un mod rapid și simplu de a intra direct în transmisia Live, fara a fi nevoie sa folosesti alte encodere.

Primul pas, pentru a accesa interfata Live Youtube direct din browser este sa instalezi noua tema Youtube. Acest lucru se poate face cu usurinta prin accesarea adresei youtube.com/new si apasarea butonului “Acceseaza Youtube”.

Dupa ce ai deschis interfata noua, vei remarca in dreapta sus a ecranului un buton cu imaginea unei camere si un plus. La apasarea acestui buton vei fi intampinat de doua optiuni:

 • Incarca video
 • Live

Apoi, vei fi intrebat daca vrei sa iti verifici contul. Aceasta verificare se poate face prin introducearea codului primit prin SMS. Odata ce este verificat contul, tot ce mai ramane de facut este sa dai click pe butonul “Go Live” si sa completezi un titlu pentru clipul live. De asemenea, poti alege daca doresti ca clipul Live sa fie public sau unlisted, optiune prin care doar cei care cunosc link-ul pot viziona clipul.

2. Alt mod sa instalezi noua tema YouTube

Pentru a avea acces la interfața Live youtube direct din browser-ul tău, trebuie să instalezi tema nouă Youtube. Acest lucru este simplu, accesează youtube.com/new și vei găsi un buton “Accesează Youtube”. Apăsând acest buton, vei putea accesa noua interfață care nu se deosebește prea mult față de cea veche, doar că sunt câteva schimbări ici-colo. Una dintre schimbările făcute este icon-ul pentru Livestreaming care apare în partea de sus-dreapta, camera cu semnul plus înlocuind icon-ul pentru încărcarea clipurilor. Odată ce ai apăsat “Go Live” vei fi întrebat să verifici contul tău.

Acest lucru este destul de simplu. Dacă ai deja un cont verificat, această opțiune nu va mai fi disponibilă. Dar dacă ai un cont nou, acesta trebuie să fie verificat de către Youtube prin apăsarea butonului “Start”, urmând ca site-ul să te întrebe despre care țară ești, apoi alegând dacă vrei să primești codul de verificare prin mesaj vocal sau SMS. Adăugând numărul tău de telefon prin intermediul butonului “Send”, vei primi pe mobil o SMS-ul cu codul de verificare și astfel contul tău va fi verificat, iar tu vei putea începe livestreaming-ul fără nici o problemă.

Odată ce contul tău a fost verificat, apasă din nou “Go Live” sau poți merge la youtube.com/webcam. Se va deschide aceeași interfață prezentată și pe mobil unde va trebui să adaugi un titlu pentru video-ul live și vei avea optiunea de a-l face public sau unlisted. Unlisted înseamnă că doar cei care vor avea link-ul direct vor putea vedea video-ul tău iar public înseamnă că oricine va primi informația.

3. Alt mod sa verifici contul și sa accesezi interfata Live de pe Chrome

Dacă vrei ca stream-urile actuale să apară direct pe Chrome, Youtube oferă acest lucru. Cu toate acestea, acest lucru nu este nou, deoarece Facebook, de exemplu, oferă această opțiune de aproape 2 ani. Pentru acei YouTuberi care doresc să se conecteze cu publicul lor, recomand live streaming-ul. În prezent, această opțiune este disponibilă doar în Chrome.

Acest lucru se face prin instalarea temei noi YouTube. Trebuie să accesezi youtube.com/new unde găsești butonul “Accesează YouTube”. O dată ce ai apăsat pe acesta vei putea vedea interfața nouă care nu se diferențiază foarte mult de cea veche. Una dintre schimbările care vor aparea este butonul de Live Streaming, care s-a înlocuit cu iconița de încărcare clipuri. Dacă apesi pe el se va deschide o fereastră cu două opțiuni: încărcarea de videoclipuri și Live Streaming.

Pentru a accesa interfața direct din browser, contul tău trebuie verificat mai întâi de către Youtube. Acest lucru nu poate fi ignorat. Contul trebuie să fie deja verificat, caz în care nu vei mai putea vedea acestă opțiune. În caz contrar, este destul de simplu. Trebuie să alegi țara ta și să adaugi numărul tău de telefon pentru a primi codul de verificare. După ce primești codul, contul tău este verificat, și acum poți începe să streamezi fără probleme.

Pentru a accesa interfața Youtube Live direct din browser:

 • Accesează youtube.com/new și apasă pe butonul “Accesează Youtube”
 • Clic pe butonul Live Streaming care se află în colțul din dreapta sus după deschiderea interfeței noi
 • Verifică contul tău prin selecționarea țării și adăugarea numărului tău de telefon

Trebuie să ții cont că interfața se deschide prin accesarea youtube.com/webcam, care poate oferi același rezultat ca și live streaming-ul direct de pe Chrome.

4. Tipuri de streaming și unde sa le accesezi

Există mai multe moduri de streaming disponibile în prezent, cărora li se pot accesa unor informații și recomandări aici. Cele mai cunoscute platforme de streaming sunt Youtube și Facebook. Pe Youtube, stream-ul direct din browser se poate face prin Chrome și se poate accesa prin youtube.com/new. Utilizatorii trebuie să-și verifice contul înainte de a lansa un clip în direct și, odată ce au făcut acest lucru, sunt pregătiți pentru stream.

A doua opțiune importantă de streaming este Facebook, care oferă acest lucru de aproape doi ani. Prin intermediul Facebook Live, utilizatorii pot viziona live și trimite clipuri video direct către audiența lor de pe platforma Facebook. Utilizatorii au nevoie de un cont de Facebook verificat pentru a utiliza această opțiune.

Ultima opțiune este Twitch, o platformă relativ nouă, specializată în streaming de jocuri video și eSporturi. Twitch oferă, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a schimba și de a face streaming-uri direct de pe site-ul lor, dar aceștia trebuie să fie membri ai rețelei Twitch pentru a accesa această opțiune.

 • Youtube – chrome/youtube.com/new
 • Facebook – cont verificat/Facebook.com/live
 • Twitch – membru rețea/twitch.com

5. Cei mai buni pași pentru Live streaming Youtube de pe browser

Live streaming pe YouTube direct din browser este o noua optiune, care ofera utilizatorilor de YouTube posibilitatea de a transmite direct de pe Chrome. Prima pas de facut este sa vizitati pagina youtube.com/new. Aici, va veti regasi un buton ‘Accesati YouTube’, prin care va puteti descoperi noile optiuni. Printre acestea veti intalni si optiunea de a merge direct in transmisie live, prin simbolul unei camere cu un plus de deasupra.

Inainte de a incepe transmisia, aveti nevoie sa verificati contul. Acest lucru se face foarte usor – doar prin selectarea tarii si introductrea unui numar de telefon valid. Dupa verificarea canalului, veti putea incepe transmisiile fara probleme. Atunci cand apasati butonul ‘Go Live’, va veti deschide interfata mobile, simtilara celei cunoscute. La aceasta etapa, va trebui sa alegeti titlul transmisiei, aceasta poate fi publica (disponibila pentru toti utilizatorii) sau necitita (disponibila doar pentru cei care au link-ul transmisiei).

Urmatorii pasi necesari desfasurarii unei transmisii live de pe browser sunt:

 • Crearea unui cont verificat
 • Vizitarea youtube.com/new
 • Apasarea butonului ‘Acceseaza Youtube’
 • Apasarea butonului ‘Go Live’
 • Introducerea informatiilor despre tranmsisie

Intrebari & Raspunsuri

Q1: Ce presupune live streaming fără OBS?

R: Live streaming fără OBS permite utilizatorilor de Youtube să transmită în direct de pe browser, fără a fi nevoiți să folosească un codificator suplimentar, Alt mod ar fi OBS. Această opțiune este accesibilă doar prin Chrome.

Q2: Alt mod poți să activezi interfața de live streaming direct de pe browser?

R: Pentru a activa interfața de live streaming direct din browser, trebuie mai întâi să instalezi tema Noului Youtube. Apoi, trebuie să mergi la youtube.com/new și să apeși butonul “Accesați Youtube”. Vei vedea apoi un buton “Live Streaming” în partea din dreapta sus. Odată ce ai apăsat pe buton, o să deschizi o fereastră cu două opțiuni: încărcare video și “Go Live”.

Q3: Ce se întâmplă dacă contul meu Youtube nu este verificat?

R: Dacă contul tău Youtube nu este verificat, când vei selecta “Go Live” vei fi întrebat să verifici contul prin introducerea datelor tale și prin trimiterea unui cod de verificare. Acest cod îți va fi trimis prin SMS pe telefonul tău. Odată ce contul a fost verificat, vei putea face streaming live fără nicio problemă.

Concluzii

Live streaming Youtube este o metodă foarte bună pentru a se conecta cu comunitatea dvs. și a deschide noi căi de comunicare. Ei bine, acest clip a discutat despre Alt mod puteti face streaming live direct de pe Chrome fara OBS. Am discutat despre Alt mod se instalează interfața Youtube, Alt mod poți verifica contul si ce pasi trebuie urmati. Sperăm că vi s-a oferit informațiile necesare pentru a începe streaming pe Youtube direct de pe Chrome. Ne exprimăm speranța că veți folosi aceste sfaturi pentru a vă ajuta să câștigați dominația pe Youtube și Google. Ne bucurăm că ați fost alături de noi astăzi și vă salutăm să rămâneti în continuare conectat cu Meps.ro. Streaming live pe Youtube poate fi o adevărată provocare, dar speram ca discutia de astazi v-a oferit o baza pentru a incepe. Succes!

Leave a Comment