Cum sa faci sa creasca ghebe in gradina ta? Nimic mai simplu!

Ghebele sunt unele dintre cele mai populare legume cultivate in gradinile din Romania. Acestea sunt usor de cultivat si ofera o multime de beneficii pentru sanatate. Daca doriti sa cultivati ghebe in gradina dvs., iata cateva sfaturi utile.

In primul rand, este important sa alegeti un loc in gradina care sa fie bine luminat si sa aiba un sol bogat in nutrienti. Ghebele prefera soluri umede si bine drenate. De asemenea, este important sa aveti grija sa nu plantati ghebele prea aproape unele de altele, deoarece acestea au nevoie de spatiu pentru a se dezvolta.

In al doilea rand, este important sa aveti grija sa udati ghebele in mod regulat. Acestea au nevoie de apa pentru a se dezvolta si a se mentine sanatoase. De asemenea, este important sa folositi ingrasaminte organice pentru a le oferi ghebelor nutrientii de care au nevoie.

In al treilea rand, este important sa aveti grija sa nu lasati buruienile sa se dezvolte in jurul ghebelor. Acestea pot sufoca plantele si le pot lua nutrientii necesari. De asemenea, este important sa aveti grija sa nu culegeti prea multe ghebe deodata, deoarece acestea se vor usca si vor muri.

In concluzie, cultivarea ghebelor in gradina dvs. poate fi o experienta placuta si usoara. Cu putina atentie si grija, veti avea parte de o multime de ghebe delicioase si sanatoase. Nimic mai simplu!
V-ati imaginat vreodata ca ghebele pot creste in gradina voastra? In acest post va prezentam Alt mod puteti sa faceti ca ghebele sa creasca in gradina voastra. Vom fi prezentand un YouTube video in care vom discuta Alt mod sa faceti asta si Alt mod sa pregatiti mancaruri delicioase cu ghebe, dupa ce le-ati recoltat. Nu-i nici greu si nici complicat, sunteti aprope de descoperirea tuturor retetelor cu ghebe bune, proaspete si simple!

In acest articol:

1. Despre ghebe și Alt mod să se crească în grădină

Ghebele pot oferi grădinarului un multiple de bucurii, atât culinare, cât și estetice. Acestea sunt ciuperci care cresc an de an in amenajarea grădinilor, dacă se oferă condițiile necesare. Din fericire, aceste condiții nu sunt greu de obținut, iar în urma aplicării principiilor pe care le vom prezenta mai încolo, vei descoperi parfumul, savoarea și culoarea ghebelor în cadrul grădinii tale!

1. Locul de creștere
Ghebele sunt ciuperci care cresc pe scânduri, ramuri îngălbenite și resturi de lemn care se găsesc în păduri sau în grădină. In cazul în care grădina ta se află în imediata apropiere a unei păduri, atunci ai parte de avantajele oferite si de ciuperci. In acest caz poți obține ramuri sau lemn din pădure și să le folosești în scop indicat. Deasemenea, poti transforma lemnul în scânduri, le poti reutiliza, sau poti construi cotloane, terase și răstoace special concepute pentru creșterea ghebelor. Ghivecele sunt și ele o idee bună pentru prezervarea principalelor condiții de mediul înconjurător și pentru realizarea unui mediu umbros si umed și propice creșterii ciuperceilor.

2. Principii de bază

 • Prepararea unui mediu umbros și umed.
 • Acoperirea cu resturi de lemn, frunze, paie și nu numai
 • Udarea regulată dacă temperatura si umiditatea de afara sunt foarte scazute.

3. Momentul ideal pentru recoltare

Timpul optim pentru recoltare este cel de după prima brumă, care are loc de regulă în septembrie. Tot în această perioadă este indicat ca ghebele să fie lăsate să fiarbă câteva minute înainte de servire. Deasemenea, e important de ținut cont și de mărimea lor. Ghebele prea tinere încă nu sunt bune de mâncare, iar cele prea mari sunt deja prea vechi. Numai cele care au atins maturitatea de savoare sunt indicate pentru a fi consumate.

2. Descrierea grădinii principale din videoclip

Pe terasele create având în vedere pantele terenului, s-au plantat zmeură. Chiar și craterele ridicate au fost confecționate special pentru această „destinație”, dat fiind că în cazul ploilor torențiale rădăcinile și chiar însuși patul de lăstari se pierdeau într-o clipită.

Gradina a fost amenajată după principiile Permaculturii, folosindu-se resturi de crengi pentru a căpa compost din deseuri vegetale, iar frunzele aduse din pădure au acoperit solul, în special în perioada de iarnă. Cu toate acestea, cele mai mari surprize au apărut în momentul găsirii ciupercilor mierești (Armillaria Mellea) în muchia de zmeură, unde condițiile erau potrivite: o zonă semi-umbrită, caldă și umedă, unde ploile nu cădeau într-o cantitate suficientă, umezeala și căldura cumulate făcând ca acestea să se dezvolte frumos.

Ca cea mai simplă pregătire a acestor ciuperci, ostropelul este, fără îndoială, rețetă preferată, aceasta fiind perspiesă de la socrii decedați abia recent. Curațate, spălate de pământ și spalate de 3 ori în apă, înmuiate 5 minute și bine clătite, ciupercile mierești sunt adăugate într-o oală cu puțină ulei și o cană de apă. Când încep să se prajească avem grijă să presărăm puțin sare și piper, precum și o bucățică de mămăligă. Toate acestea rezolvate, gata este de mâncare și de lingerea degetelor.

3. Alt mod funcționează principiile permaculturii și Alt mod se applicale în grădină

Aplicarea principiilor permaculturii în grădină poate avea beneficii uimitoare. Spre exemplu, largirea grădiniței și folosirea cioatelor de lemn pentru a crea două terase aduc avantaje mulți ani la rând. Aceste terase împiedică apele de infiltrare și pot face suprafața solului să rămână răcoroasă și cresc stratul de humus, facilitând creșterea plantelor. În plus, recoltarea de frunze din păduri și utilizarea lor în grădină poate să protejeze plantele împotriva iernilor geroase, Alt mod ar fi și pregătirea unor composturi folosind reziduuri vegetale.

Alt mod au crescut ciupercile cu miere (Armillaria Mellea)? Acestea fac parte din grupul ciupercilor spontane care cresc în păduri și plantații. Cele mai bune medii de creștere pentru cu miere sunt zonele umbrite și călduroase, unde plouă abudent. Cu toate acestea, datorită condițiilor potrivite, aceste ciuperci pot cresc și alte locuri neobișnuite, Alt mod ar fi grădina. Dacă le oferi ceeace acestea necesită, ciupercile cu miere pot oferi o recoltă foarte bună.

 • Branch clippings și resturi vegetale pentru a face compost
 • Gestionarea solului – terase în vale sau plantarea pe teren accidentat
 • Adăugarea de frunze din pădure pentru protecție și humus
 • Umiditate și umbra

Oalta dată, cu imaginatia și răbdarea se pot obține rezultate uimitoare. Datorită gestionării medilor adecvate, pot fi cultivate ciuperci cu miere chiar în grădina ta. Aceste ciuperci pot fi culese și preparate într-un fel gustos și apărut de la populația locală, Alt mod ar fi ostropelul și mamligatele, doar cu câteva condimente și ulei. Încearcă și tu!

4. Caracteristicile ghebelor și unde pot fi cultivate

Ghebele sunt acele ciuperci care cresc în zonele umbrite și umede, preferabil în păduri, lângă copaci bătrâni sau, mai rar, în zonele de grădinărit. Condițiile de creștere sunt foarte importante în cazul lor, astfel încât să poată oferi cea mai bună calitate și aromă. Acestea cresc mai ales în zonele cu vreme caldă și umedă, îndeosebi toamna, între lunile septembrie și noiembrie.

Ghebele pot crește în mulți locuri diferite, chiar și în grădinile celor care practică un stil de viață mai echilibrat și sunt familiarizați cu principiile permaculturii. Acestea se dezvoltă în principal pe lemn putrezit din trunchiuri de copaci sau pe trunchiurile solide ale ghebelor și stâlpilor de gard viu. Aceste ciuperci pot fi găsite și în solul deschis, pe pământul acoperit cu frunze, astfel încât acestea să-și păstreze umiditatea și temperatura necesară dezvoltării în mod optim.

Dacă sunteți pasionat de cultivarea ghebelor, evident că aveți nevoie de cunoștințe și experiență în acest domeniu. De exemplu, este important să vă familiarizați cu temperatura și umiditatea optimă necesară dezvoltării acestora, precum și cu tipurile de lemn sau sol potrivite, ce anume include această practică și sfaturi folositoare cu privire la menținerea acestui ecosistem.

În concluzie, aceasta este ceea ce trebuie să știți despre caracteristicile ghebelor și despre unde pot fi cultivate. Practicând această cultură în mod corespunzător, veți fi încântați de rezultatele pe care le veți obține și veți savura efectele benefice pe care le aduce gătirea lor.

5. Rețeta rapidă pentru pregătirea ghebelor și prepararea lor pentru servire

Găseala ghebelor, nunu șipreparea lor pentru servire se poate face foarte rapid și nu necesită bi-fire de pregătire complicată. Astfel, pentru prepararea acestoradepărturi delicioase trebuie să urmați următorii pași:

 • Curățati ghebele și spălați-le în trei ape;
 • Dați-le la chaiote fierte pentru cinci minute;
 • Partizionați-le și puneți-le întro tigă cu puțină ulei și un pahar cu apă;
 • Dați-le la fiert și adăugați sare și piper.

Odată ce ați pregătit ghebele, vă propun să încercați o rețetă ușoară și delicioasă: Ostropel. Pentru aceasta, în aceeași tiga, asezonati-le cu ceapa tocată și morcov făcut bulgări. Lasați-le să se pregătească și gata gata, Aerusul vostru va fi gata de servire! Puneți-l pe masa lângă o mamaligă și veți putea să serviți un adevărat festin!

Nu uitați să adaugați un strop de zeamă de lămâie, iar pentru aromatizare puteți folosi smântână sau ierburi aromatice. Dacă veți urma acești pași, atunci veți putea pregăti ghebele mai rapid și să le serviți la masa de prânz sau cină! Să servim cu plăcere!

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod putem crea condiții adecvate pentru a crește ghebe în grădinile noastre?

A: Crearea unor condiții adecvate pentru a crește ghebe în grădinile noastre implică ajustarea tipului de sol, a nivelului de umbrire și a udării în mod regulat. Grădinile situate pe o pantă vor avea nevoie de terase realizate din lemn gros și stâlpi de lemn pentru a-și sprijini plantele. Utilizarea principiilor permaculturii prin reciclarea ramurilor rezultate din tăierea copacilor oferă bucăți de lemn adecvate pentru ghebe. Acestea vor prefera zonele umbrite și umede create de acest lemn, precum și luminile slabe ale soarelui toamnei. Dacă țineți cont de aceste condiții și adăugați spații de umbră prin utilizarea frunzelor din păduri, ar trebui să observați o creștere a gheberelor în grădina dumneavoastră.

Concluzii

Aceasta a fost explorarea noastra in lumea ghebelor, care ne-a aratat Alt mod sa le cultivam si Alt mod sa le pregatim intr-o maniera gustoasa si lejera. E drept ca ai nevoie de cateva cunostinte de baza, dar ai nevoie si de rabdare si curaj pentru a experimenta niste retete noi. Asa ca, haideti sa folosim ceea ce am invatat in aceasta postare si sa pregatim impreuna cateva preparate gustoase cu ghebe. La revedere!

Leave a Comment