Cum sa iei ITP-ul. Ce defectiuni nu trebuie sa aiba masina

În vederea obținerii permisului de conducere, șoferii trebuie să treacă cu succes de testul tehnic periodic (ITP). Acest test este obligatoriu pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice și trebuie efectuat periodic, în funcție de tipul de autovehicul și de vârsta acestuia.

Pentru a trece cu succes de testul tehnic periodic, autovehiculul trebuie să fie în stare bună de funcționare și să nu prezinte defecte. Înainte de a merge la ITP, este important să verificați autovehiculul pentru a vă asigura că acesta nu prezintă defecte.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați starea generală a autovehiculului. Acest lucru include verificarea stării caroseriei, a sistemului de frânare, a sistemului de suspensie, a sistemului de direcție și a sistemului de iluminare. De asemenea, trebuie să verificați starea anvelopelor și a jantelor, precum și starea uleiului și a lichidelor din autovehicul.

De asemenea, trebuie să verificați dacă autovehiculul prezintă defecte mecanice, Alt mod ar fi scurgeri de ulei, scurgeri de lichid de răcire, defecte ale sistemului de frânare sau defecte ale sistemului de suspensie.

În plus, trebuie să verificați dacă autovehiculul prezintă defecte de emisii, Alt mod ar fi emisii prea mari de gaze de eșapament sau emisii prea mari de particule.

Dacă autovehiculul prezintă oricare dintre aceste defecte, trebuie să le reparați înainte de a merge la ITP. Dacă nu le reparați, există riscul ca autovehiculul să nu treacă de testul tehnic periodic.

Prin urmare, este important să verificați autovehiculul înainte de a merge la ITP pentru a vă asigura că acesta nu prezintă defecte. Dacă autovehiculul prezintă defecte, trebuie să le reparați înainte de a merge la ITP pentru a vă asigura că autovehiculul va trece cu succes de testul tehnic periodic.
Având în vedere multiplele întrebări legate de ITP-ul auto, această postare vă oferă informații utile pentru a înțelege procesul obținerii unui ITP, precum și numeroasele elemente ce trebuie verificate înainte de a prezenta mașina în vederea efectuării unui ITP. Astfel, vă vom oferi informații utile cu privire la modul de a vă pregăti mașina pentru ITP, Alt mod să profitați de înregistrare online și ce defectiuni nu trebuie să aibă maşina pentru a trece ITP-ul. Regulile princiapale

 • Masina trebuie sa corespunda rigorilor staute in prevederile tehnice de autorizare, prevazute de legislatia in vigoare;
 • Masina trebuie sa aiba kilmetrajul corect inregistrat in Cartea de Service/Carnet de Service/Carnetul de intretinere;
 • Masina trebuie sa nu aiba performante tehnice mai slabe decat cele prevazute in standarde;
 • Masina (standard sau off-road) trebuie sa aiba instalate toate componentele din echipare standard, acolo unde este cazul;
 • Masina (inclusiv off-road) trebuie sa aduca dovada RNTR-ului (Registrul National de Inmatriculare a Vehiculelor) facut cu ocazia obtinerii numarului de inmatriculare;
  • Verificarile pe care le primeste masina in urma obinerii ITP-ului sunt foarte stricte, asa ca este important sa se verifice daca masina respecta toate standardele si prevederile legale inainte de a merge la un service autorizat pentru ITP. Exista anumite defectiuni care trebuie evitate inainte de obtinerea ITP-ului. Printre acestea se numara:

   • Masina nu trebuie sa aiba defectiuni care impica siguranta pasagerilor si a celorlalti participantii la trafic;
   • Masina nu trebuie sa prezinte urme ale vreunei modificari neautorizate in sistemul de franare si/sau directie;
   • Masina nu trebuie sa prezinte modificari neautorizate in sistemul de echilibrare a rotilor si echilibrulu roilor;
   • Masina nu trebuie sa aiba instalate componente care nu corespund standardelor tehnice;
   • Masina nu trebuie sa aiba probleme legate de installare sau folosirea echipamentelor si instalatiilor auxiliare, precum instalatii GPL sau Lumini de ceata.

   Intrebari & Raspunsuri

   Q: Ce este ITP-ul?
   A: ITP-ul (Inspectia Tehnica Periodica) este o metodă specializată de verificare a vehiclelor auto folosită pentru a verifica dacă mașina și piesele sale sunt în stare bună pentru a circula pe drumuri publice în siguranță.

   Q: Cat dureaza pregatirea masinii pentru ITP?
   A: Înainte de a merge la ITP, masina trebuie să fie pregătită corespunzător, indiferent dacă aparține unui service autorizat sau dacă îl pregătiți dvs. cheklist-ul de pregătire poate include controlarea motorului și a altor componente ale vehiculului, curățarea exterioară și de igienizare a interiorului. Procesul poate dura între două și patru ore.

   Q: Ce defectiuni trebuie sa aiba masina la ITP?
   A: Atunci când mergeți la ITP, trebuie să vă asigurați că vehiculul dvs. nu are defectiuni prezente la inspectare. Acestea pot fi, de exemplu, condițiile de scamă și de aliniament slab, lipsa aportului adecvat de combustibil, fulger și plăci electronice defecte sau vechi, masina prezentand vibratii anormale, schimburi de ulei.

   Concluzii

   Felicitari! Acum stii Alt mod sa iei ITP-ul si ce defectiuni sunt scoase in evidenta de Serviciul Tehnic Periodic. Pastrand aceste informatii in minte si fiind cat mai atent cand verifici masina, vei fi pregatit sa conduci in siguranta. Pana atunci, gandeste-te doar la drumuri placute!

Leave a Comment