Cum să iți faci matrițe din silicon cu margini rotunde pentru turnare ?

Matrițele din silicon sunt un instrument foarte util pentru producția de produse din cauciuc, plastic și alte materiale. Acestea sunt folosite pentru a crea forme și modele complexe, precum și pentru a asigura o turnare uniformă a materialelor. În acest articol, vom explica Alt mod să vă faceți propriile matrițe din silicon cu margini rotunde pentru turnare.

Primul pas este să alegeți un material adecvat pentru matriță. Există mai multe tipuri de silicon disponibile pe piață, Alt mod ar fi siliconul de înaltă temperatură, siliconul de înaltă presiune și siliconul de înaltă rezistență. Alegeți un material care să se potrivească cu produsele pe care le veți turna.

Următorul pas este să pregătiți matrița. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o bucată de silicon, un cuțit sau un fierăstrău și un instrument de măsurare. Începeți prin a măsura dimensiunile matriței și tăiați bucata de silicon în dimensiunile dorite. Apoi, folosiți un cuțit sau un fierăstrău pentru a tăia marginile matriței în forma dorită.

Ultimul pas este să finisați matrița. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un instrument de finisare, Alt mod ar fi o mașină de finisat sau un disc de finisare. Acest instrument va netezi marginile matriței și va asigura o turnare uniformă a materialelor.

Acestea sunt câteva pași simpli pe care îi puteți urma pentru a vă face propriile matrițe din silicon cu margini rotunde pentru turnare. Acest proces poate fi destul de dificil, dar cu puțină răbdare și atenție, veți obține rezultate excelente.
Cunoaștem cu toții că matrițele din silicon sunt foarte utile pentru crearea unor produse frumoase și de calitate. Dar Alt mod se confecționează o matriță din silicon cu margini rotunde? Mulți dintre noi ne întrebăm aceasta întrebare, însă din fericire, este mai ușor decât crezi. Doar următorul video YouTube ne va arăta Alt mod să executăm această operațiune. În următoarea postare, vom citi despre ce este nevoie pentru a vă face matrițe din silicon cu margini rotunde.

In acest articol:

1. Introducing the Project: Alt mod să faci o Matriță din Silicon cu Margini Rotunde Pentru Turnare

Această proiectare presupune creearea unei matrițe din silicon cu margini rotunde pentru turnare. Procesul necesită câteva materiale esențiale şi pași care simplifică lucrul cu materialul şi dau rezultate exacte.

Primul pas este realizarea cadrului, folosind plastilină pentru modelarea formei inimii din lemn. De asemenea, clătirea cu multă spumă de detergent îndepărtează particulele de praf și face ca turnarea să fie mai uşoară.

Următorul pas necesită:

 • Silicon RTV +
 • Componentele A și B
 • Mașină de vid
 • Talc
 • Machiaj cu pudră de ceramică
 • Compoziția însăilată

Masa de silicon se toarnă în mijlocul plastilinei, îndepărtându-se bolboanele de aer. În acest moment, datorită influenței componentei sulfuroase a siliconului, se poate presăra talcul. În urma turnării compoziției, vasul trebuie lăsat să se răcească, iar când s-a întărit, forma în interiorul matriței poate fi scoasă cu uşurință.

2. Pre-Planing: Pre-Gandire și Preparare

Pre-planing și preparare sunt elemente importante când vine vorba de realizarea unei matrici din silicon. Primul pas în acest proces este obținerea pregătirii și a planificării.

1.Prepararea lemnului

Lemnul pe care îl folosim pentru matrice poate prezenta câteva zgârieturi, însa acest lucru nu trebuie să fie un impediment. Pentru a ne asigura că tampla cu silicon poate fi folosită cu ușurință, folosim plasticină pe care să plasăm inima de lemn cu grijă. Apoi tăiem plasticina în jurul inimii și construim un zid înalt pentru a asigura pregătirea si pentru a facilita separarea inimii de matrice.

2. Amestecarea adezivului siliconic

Pentru a realiza această matrică, folosim adeziv siliconic RTV. Amestecăm cantități egale din componentele A și B și amestecăm foarte bine pentru ca orice bule din adeziv să poată fi eliminate. Din păcate, nu avem o mașină de vid, dar putem elimina aceste bule prin vărsarea adezivului siliconic de la o înălțime înaltă.

3. Pre-șlefuirea și prepararea turnării

După ce adezivul siliconic s-a uscat, împrăștiem pudră de talc pentru a preveni orice interacțiune dintre plasticina folosită pentru preparare si adeziv. Apoi pregătim turnarea prin amestecarea detergentului de vase cu praf de ceramică. Acest lucru ne va asigura ca se obțin rezultate optime și fără bule.

3. Prepararea Matriței: Asamblarea Materialelor și Scălărirea

Matrițele sunt utilizate în fabricarea prototipurilor și produselor intermateabilizabile prin turnarea unui material f

4. Turnarea Substratului: Eliminarea Găurilor de Aer și Utilizarea Aluatului

Lipirea substratului și modelarea plastilinei sunt pașii esențiali din procesul de turnare. După ce ați pregătit substratul, luați o gumă RTV și mixați componentele A și B în mod egal. Apoi, pregătiți o compoziție fină care să poată elimina bulele de aer. Vacuumul reprezintă modul ideal pentru a elimina aceste bule și a pregăti masa pentru turnare, însă dacă nu aveți un astfel de dispozitiv, puteți obține același rezultat versând compoziția cât mai sus.

Pentru a pregăti compoziția corect, este important să cunoașteți proprietățile modelului dvs. Comoziția trebuie să aibă următoarele:

 • Un conținut adecvat de lubrifiant. Acesta asigură o scurgere bună a compoziției la turnare și evită scurgerile necontrolate.
 • Un conținut deazotat. Acesta utilizează suficient de mult deazotat în compoziție și asigură forma și dimensiunea dorită.
 • Un conținut de ceramică și pigmenți. Acestea asigură o luminozitate excelentă și culoare vivace, ceea ce vă va ajuta să obțineți material finalul la standardul dorit.

Pentru a prepara aluatul turnat, puteți adăuga suficientă spumă de lichid de spălat vase și puteți îndepărta bulele de aer cu ajutorul unei perii. Este important să aveți în vedere timpul de uscare al compoziției și să faceți un test pentru a vă asigura că aluatul este la potrivit pentru turnare.

5. Rezultatele Finale: Scoaterea Matriței și Verificarea Rezultatului Final

Așa de ușor tocmai ai realizat o matriță pentru un inimioar din lemn. Acum e timpul să testezi rezultatul și să scoți această minunăție din matriță.

Primul pas al procesului este obținerea unui compus de turnare, pentru aceasta, amesteci o cantitate egală a două ingrediente – A și B – și elimini toate bulele de aer folosind o matrită cu ventuză, sau, în lipsa acesteia, turnând compusul sub forma unui fir întins de sus.

Mai apoi, poți turna compusul de turnare în matrita pregătită și sprijinită prin pulverizarea cu talc. Din fericire, produsul nostru conține siulf, astfel încât interactionează foarte bine cu plasticina folosită anterior. Urmează doar să volumezi compusul și să elimini orice bule reziduale folosind o perie.

Prin urmare, iată rezultatul final:

 • Curățarea matriței – curăț și gata binișor
 • Bătaia de lemn – după ce ai așezat obiectul din lemn în matrită.
 • Turnarea și modelarea – amestecând două componente și eliminând orice bule de aer
 • Retragerea matriței – după ce compusul a întărit.

Și, dacă ai urmat toți pașii și ai obținut un rezultat perfect, inimioara ta din lemn va rezista mult timp în forma sa de silicon!

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod să folosiți silicon RTV și plasticină pentru a face o matriță cu margini rotunde ?

R: În primul rând, puteți folosi o placă din plasticină pentru a face un pat pe care să așezați obiectul pe care doriți să-l turnați. Apoi, puteți folosi aceeași plasticină pentru a face un perete mai înalt, care să asigure izolarea, pentru că matrița va fi folosită în turnare. Pentru a pregăti siliconul RTV , puteți măsura două componente distincte (A și B), apoi să le amestecați bine până când se obține o consistență omogenă. Cu o mașină de vid, puteți elimina bulele de aer din silicon, dar dacă nu aveți o astfel de mașină, puteți să vă ajutați umplând siliconul într-un fir subțire, de sus. După ce nivelul silicionului se ridică, puteți adăuga puțin talc pentru a preveni orice interactiune între plasticină și silicon. Următorul pas este turnarea amestecului ceramic în matrița și folosirea unui peria pentru a elimina bulele de aer. Apoi, lăsați să se usuce ceramicul și să scoateți obiectul din matriță. Veți avea o matriță perfectă cu margini rotunde pentru a turna.

Concluzii

Astfel, în episodul nostru de astăzi, am văzut în detaliu Alt mod să realizăm o matriță din silicon cu margini rotunde pentru turnare. De la pregătirea suprafeței și a materiilor prime și până la folosirea siliconului, a ceramicii și a detergentului de vase pentru a obține forma de inimă perfectă, există numeroase lucruri de luat în considerare. Printre acestea, relația dintre materialele și adâncimea formei are un rol important. Cu toate acestea, dacă faci pasii corect, vei obtine o matriță frumoasă și precisă. Acum, vei putea turna obiecte de forme rotunde care să dureze în timp!

Cu acestea în acul, ne luăm rămas-bun și dorim tuturor succes și realizări în proiectele lor de turnare. Să avem parte de vremuri bune și; orice întrebare să ne dețina inedite, aveți întotdeauna grija să ne scrieți.

Leave a Comment