Cum sa iti faci o PISCINA fara costuri EXAGERATE! #pandemicpoolconstruction #homemadepool

În această perioadă de pandemie, mulți dintre noi ne-am gândit la modalități de a ne bucura de o zi de vară în siguranță. Una dintre aceste modalități este construirea unei piscine acasă. Cu toate acestea, construirea unei piscine poate fi costisitoare. Din fericire, există modalități de a construi o piscină acasă fără costuri exagerate.

Primul pas în construirea unei piscine acasă este să decideți unde să o construiți. Acest lucru poate fi o provocare, deoarece trebuie să luați în considerare dimensiunea și forma piscinei, precum și locația. De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți spațiu suficient pentru a construi o piscină și că aveți acces la toate materialele necesare.

După ce ați decis unde să construiți piscina, trebuie să decideți ce materiale veți folosi. Există o gamă largă de materiale pe care le puteți folosi pentru a construi o piscină acasă, inclusiv beton, PVC și chiar materiale reciclate. Acestea pot fi mai ieftine decât materialele tradiționale și pot fi folosite pentru a construi o piscină durabilă și frumoasă.

Înainte de a începe construirea, trebuie să vă asigurați că aveți toate materialele și sculele necesare. Acestea pot include un nivel, o lopată, un ciocan, o șurubelniță și alte scule. De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți toate materialele necesare pentru a construi pereții și fundația piscinei.

După ce ați adunat toate materialele și sculele necesare, puteți începe construirea piscinei. Acest lucru poate fi destul de dificil, deoarece trebuie să vă asigurați că toate piesele sunt corect instalate și că piscina este construită corect. Dacă nu sunteți sigur de ceea ce faceți, puteți apela la un profesionist pentru a vă ajuta.

Cu toate acestea, construirea unei piscine acasă nu trebuie să fie costisitoare. Cu puțină planificare și cercetare, puteți construi o piscină frumoasă și durabilă fără costuri exagerate. Acest lucru vă va oferi o modalitate de a vă bucura de zilele de vară în siguranță și confortabil.
Salutare tuturor! În acest blog post, voi discuta despre Alt mod să construiți propriul dvs. piscină, fără costuri exagerate, în ciuda pandemiei ce a revoluționat conceptul de sezon al piscinelor. Îmbinând munca asiduă cu creativitatea și dedicarea, vreau să arătăm Alt mod putem transforma un vis în realitate. Acest lucru îl putem face prin următorii pași necesari constructiei unei piscine: Proiectarea conceptului, Excavarea, Construirea pereților și a scărilor, Filtrul apei, Instalarea luminii, Izolarea termică cu polistiren și Întărirea pereților cu plasă de fibra de sticlă. Aceste pași sunt descrise în detaliu în video-ul YouTube cu titlul: “Alt mod să iti faci o PISCINA fara costuri EXAGERATE! #pandemicpoolconstruction #homemadepool”. Desigur, vor fi momente în care vom merge împotriva timpului, dar acest lucru nu ne va opri să îndeplinim ceva pe care ni l-am dorit cu mult timp în urmă. În continuare, vom analiza în detaliu, toți pașii trebuincioși pentru construirea unei piscine în secolul XXI.

In acest articol:

1. Constructia Piscinei – Introducere

Constructia piscinei a fost o sarcină de două ani (2019 – 2021) pe care am împlinit-o cu multă dedicare. Acum sosirea sâmbătă se va bucura de o schimbare: vom petrece fiecare sâmbătă aşa Alt mod se cuvine!

Vom începe prin a evalua proiectul înainte de a începe construcţia. Mai întâi vom face conceptul piscinei şi vom fora; apoi vom construi scările şi pereţii. Pentru scări am folosit cărămizi reforţate cu fier şi umplute cu mortar de zidărie. Pentru pereţii piscinei, am folosit cărămizi de o grosime mare în comparaţie cu cele utilizate pentru scări.

De asemenea, noi am instalat sistemetul de iluminare folosind două prize pe o parte a piscinei, acestea fiind echipate cu becuri de 24 de volţi şi lumini RGB. Am folosit şi un filtru pentru a curăţa apa, racordându-l la un țeavă PVC-u, care arata la fel ca țeava folosită pentru instalarea luminiilor. În final, am fost nevoiți să producim o suprafață netedă a pereţilor aplicându-le un strat de protecţie folosind armătură şi vopsea. De asemenea, lână primăvară a lui 2021 am intenţionat să terminăm cu încălzirea piscinei şi bucuria de a petrece timpul acolo.

 • Prima etapă: Conceptarea piscinei / Excavare
 • A treia etapă: Construirea scărilor şi pereţilor
 • A patra etapă: Filtrarea apei şi instalarea luminilor
 • A şaptea etapă: izolaţia termică a piscinei cu polistiren expandat şi reforţarea pereţilor cu plasă de fibra de sticlă.

2. Pasii De Construire ai Piscinei

Constructia piscinei pare o sarcina prea dificila pentru cei nefamiliarizati cu procesul. Sa nu va paniciti – va prezentam pasii in detaliu pe care trebuie sa-i urmati pentru a-si construi piscina visata ce dureaza in jur de 2 ani:

 • Primul pas: Proiectarea conceptului piscinei
 • Al doilea pas: Excavarea
 • Al treilea pas: Construirea peretilor si a scarilor

La constructia scarilor, am folosit caramizi, intarite cu fier si umplute cu o amestec de mortar de zidarie. A fost necesar sa incastram putin fierul pentru a folosi caramizile. A doua zi de munca incepuse si munca a continuat pana cand soarele a apus.

 • Al patrulea pas: Proiectarea sistemului de filtrare si instalarea luminilor

Am instalat doua prize pe peretii laterali ai piscinei, acestea fiind prevazute cu becuri prin cablu de 24 V si lumina RGB. Apoi am amplasat aisbergul pe partea opusa a aksselurilor de scurgere. Pentru traseul cablului am folosit un tevi din polipropilena, astfel incat sa consolidez sistemul de iluminare. Acest aisberg fiind mare ne-a impiedicat sa montam doi, asa ca ne-am mizat pe o varianta care sa ne acopere nevoile.

 • Al cincilea pas: Insularea piscinei

Am aplicat un adeziv in jurul tevii astfel incat sa nu scurga apa. Mai apoi, am aplicat un strat de protectie peste cadrul metalic si am vopsit pentru a oferi piscinei un look atractiv. Si nu in cele din urma, am insulat piscina cu polistiren extrudat, iar armaturile peretilor au fost refacute cu plasa din fibra de sticla pentru o rezistenta mai mare.

3. Realizarea Ungerii si a Zidariilor

După un efort susținut în două ani și jumătate (2019 – 2021), techirghiolul a fost construit. În timpul acestei perioade, sâmbăta a fost petrecută în mod special pentru a lucra la proiect. Mai jos veți găsi informațiile necesare pentru a vedea Alt mod arăta proiectul înainte de a începe.

 • Prima etapă: Proiectarea conceptului de techirghiol / Excavație
 • A treia etapă: Construirea pereților și a scărilor.
 • A patra etapă: Realizarea filtrării apei / Instalarea luminilor
 • A șaptea etapă: Izolarea termică a techirghioului cu polistiren extrudat și întărirea pereților cu plasă de fibre de sticlă

La început, s-a trecut la instalarea duzilor de ieșire ale apei. În paralel cu acestea, s-a instalat și sistemul de iluminat, montând două prize pe pereții laterali ai techirghioului. Pentru traseul cablului, s-a folosit o țeavă din polipropilenă. A fost montat și un skimmer pe partea opusă a duzelor de descărcare, iar conexiunea la sistemul de filtrare a fost făcută, de asemenea, prin intermediul unui teava de PVC-U. Acesta este un skimmer cu gura largă pentru a permite extragerea unui debit de apă mai mare și pentru a nu monta două skimmer-e.

Ca să prevadă folosirea techirghioului și în sezonul rece, s-a aplicat o izolație termică cu polistiren extrudat. De asemenea, s-a aplicat un strat de protecție peste cadrul metalic, urmat de un strat de vopsea. În această primăvară, techirghiolul va fi finalizat, astfel încât la începutul sezonului să ne putem bucura de el.

4. Instalarea Filtrelor De Apa si a Becurilor

reprezinta cel de-al patrulea pas in cadrul acestui proiect de constructii. Iata pasii ce trebuie urmati:

 • Instalarea taieturilor de scurgere.
 • Instalarea sistemului de iluminat, prin montarea unor prize pe peretii laterali ai piscinei.
 • Montarea skimer-ului, de partea opusa taieturilor de scurgere, prin folosirea unui tevi de PVC.
 • Fixarea tevii cu o flansa de 50mm diametru.

Incepand cu taieturile de scurgere se instaleaza nozzles-uri specifice, aceastea conectandu-se ulterior la filtrare. Sistemul de iluminat include becuri cu lumina RGB de 24 de volti, spatele acestora utilizandu-se un tevi din polipropilena pentru a diferentia firul electric pe care il transporta. Permite montarea unui singur skimmer, acesta fiind larg deschis pentru a permite extragerea unei cantitati mari de apa.

In cadrul etapei numarul 4 au avut loc si operatiuni de finisare ale peretilor inclusiv aplicarea unei straturi protectoare metalice, anumite adezivuri si vopsele. Alte actiuni ce intreg comercial complexului piscinei au fost actiunile conexe precum izolarea termica a suprafetei aplicandu-se polistiren si armarea peretilor cu o plasa din fibra de sticla.

5. Prelucrarea Metalului si Aplicarea Protectiei si Vopselei

Atunci când a venit vremea vopsirea metalului, acesta a fost întărit cu o peliculă protectoare, urmată de vopsele. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să curățăm praful de pe pereți și să aplicăm o bază, apoi placa de polistiren extrudat cu adeziv. Aplicarea adezivului s-a făcut prin mișcări circulare pe întregul suprafață al plăcii. Acest proces de izolare a fost necesar, deoarece planificăm ca în viitor să o folosim și pe timp de iarnă.

În același timp, am instalat și sistemul de iluminat, montând două prize pe pereții opuși ai piscinei. Aceste prize sunt prevăzute cu becuri de 24 de volți cu lumini RGB. Pentru traseul cablului am folosit o țeavă din polipropilenă. Prinzătoarea a fost instalată pe partea opusă a îndreptoarelor de ieșire a apei și conexiunea la sistemul de filtrare a fost deasemeni realizată prin intermediul unei țevi de PVC-U cu diametrul de 50.

Ultimele etape au presupus: finisarea pereților și întărirea lor cu plasă de fiberglas. Pentru a face treptele și mai rezistente, acestea au fost întărite cu fier și umplute cu mortar de zidărie. Am acoperit fierul cu adeziv pentru a preveni pierderea apei în zona respectivă. Ulterior, am umplut treptele cu beton.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce etape de constructie ai urmat in construirea acestei piscine?
A: Etapele principale ale constructiei acestei piscine au fost proiectarea conceptului piscinei / excavatia, constructia peretilor si scarii, instalarea filtrului de apa si a sistemului de iluminare, izolarea piscinei folosind polistiren extrudat si intarirea peretilor cu plasa de fibra de sticla. Ultimele etape ale constructiei au fost curatarea peretilor si aplicarea unui prim stratur si a unei grunduri.

Concluzii

Din momentul acesta, piscina ta este gata! Am lucrat cu entuziasm, dedicare, determinare si pasiune, pentru a ne bucura de ea pe toata durata sezonului. Ne-am planificat si gestionat intreg procesul de construire fara costuri exagerate, folosind materiale simple, dar de calitate. Acesta a fost decursul construirii unei piscine, de la proiect, la finisaje. Piscina voastra va fi un refugiu fericit, va ofera momente de relaxare si distractie, va va aduceopotolire sufleteasca si pe care o sa o pupati cu drag, sezon dupa sezon. Poti experimenta alaturi de cei dragi, momente de relaxare fara costuri exagerate. Acum, va fie sufletul vesel si bucurati-va de inot!

Leave a Comment