Cum sa recunosti un diamant adevarat si ce teste poti sa faci

Diamantele sunt unele dintre cele mai pretioase si mai apreciate pietre prețioase din lume. Cu toate acestea, există multe diamante false pe piață, iar recunoașterea unui diamant adevărat poate fi uneori dificilă. Din fericire, există câteva teste pe care le puteți face pentru a vă asigura că aveți un diamant autentic.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să examinați cu atenție diamantul. Diamantele adevărate au o strălucire unică și o culoare albă-gălbuie. De asemenea, diamantele adevărate sunt foarte dure și nu se zgârie ușor.

Un alt test pe care îl puteți face este să vă uitați la diamant prin lupă. Diamantele adevărate au o structură interioară unică, cunoscută sub numele de “fantezie”. Acest lucru se poate vedea cu o lupă.

De asemenea, puteți folosi un test de presiune pentru a verifica dacă diamantul este autentic. Diamantele adevărate sunt foarte rezistente la presiune, în timp ce diamantele false se vor sparge.

În cele din urmă, puteți folosi un test de fluorescență pentru a verifica dacă diamantul este autentic. Diamantele adevărate emit o lumină albastră atunci când sunt expuse la lumina ultravioletă. Diamantele false nu emit această lumină.

Cu toate acestea, cel mai bun mod de a vă asigura că aveți un diamant autentic este să mergeți la un expert în diamante. Acesta va fi capabil să vă spună cu certitudine dacă diamantul pe care îl aveți este autentic sau nu.

Prin urmare, recunoașterea unui diamant adevărat poate fi uneori dificilă. Cu toate acestea, există câteva teste pe care le puteți face pentru a vă asigura că aveți un diamant autentic. De asemenea, cel mai bun mod de a vă asigura că aveți un diamant autentic este să mergeți la un expert în diamante.
Diamantele au fost adorate si arzand dorite de oameni de-a lungul istoriei. Ele sunt simboluri ale iubirii, fericirii, bogatiei si un lucru bun care nu se schimba in functie de tendintele modei. Nu este de mirare, prin urmare, ca unii dintre cei mai selecti cumparatori sunt fascinati de adevaratele diamante – cei mai puri, mai frumosi si mai puternici cristale care pot fi gasite. In acest articol, iti vom arata Alt mod sa recunosti un diamant adevarat si ce teste sa faci pentru a te asigura ca ceea ce vezi este autentic.

Diamantele sunt din ce în ce mai populare, astfel încât această prețioasă piatră prețioasă se bucură de tot mai mulți fani. De aceea, important este ca atunci când cumpărăm un diamant, să ne asigurăm că acesta este autentic și merită prețul pe care îl plătim.

  • Raritatea: Diamantele autentice au o anumită raritate. Astfel, diamantele autentice au o raritate care este cauzată de puterea lor de refracție luminii și densitatea lor. Diamantele false sunt mai rare decât cele autentice.
  • Claritatea: Carolul diamantului poate fi destul de simplu de identificat. Diamantele autentice au o claritate limitată, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să se folosească microscop pentru a vedea cea mai mică imperfecțiune. Diamantele false au o claritate foarte mare și pot fi văzute cu ochiul liber.
  • Greutatea: Diamantele autentice au o greutate mai mare decât diamantele false. Acest lucru se datorează densității lor ridicate, ceea ce le face greu de identificat. Diamantele false au o greutate mai mică.

Există, de asemenea, mai multe teste pe care le puteți folosi pentru a verifica dacă un diamant este autentic. Testul resorbabilității se face prin plasarea pietrei în soluția de sare, dacă evele apărea la suprafața pietrei atunci aceasta este un diamant fals. De asemenea, testul germinarii se face prin aplicarea unei temperaturi ridicate asupra pietrei, dacă aceasta se piere atunci este un diamant fals. Testul amplificării luminoase se realizează prin plasarea diamantului în mâna stângă și examinarea acestuia cu o lanternă, dacă lumina se reflectă în mod uniform pe margine, atunci piatra este autentică.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod se diferentiaza un diamant adevarat de unul fals?
A: Diamantele adevarate sunt formate dintr-o materiala foarte solida, numita carbon, in vreme ce falsofii sunt creati din cristale minerale mai slabe, Alt mod ar fi sticla. Pentru a-i deosebi, puteti sa faceti si unele teste care sa evidentieze diferentele dintre cele doua.

Q: Care sunt testele pe care le putem folosi?
A: Exista doua teste usor de facut pentru a verifica adevarul dintr-un diamant:

Testul de reflectie: Fugiti un obiect metalic, de exemplu styletul, pe suprafata unui diamant – daca aceasta se reflecta in mod clar, atunci exista mari sanse ca diamantul sa fie adevarat.

Testul lasati-l sa alunece: Puneti diamantul pe o suprafata de sticla, abraziv sau ceramica si trageti-l lent – daca se misca pe suprafata, atunci este posibil sa fie un diamant fals.

Concluzii

Dupa Alt mod v-am spus, identificarea unui diamant autentic este o provocare foarte importanta, dar testele si informatiile descrise in acest articol va pot ajuta sa aveti incredere in investitia dumneavoastra. Astfel, urmarirea sfaturilor mentionate in acest articol va poate ajuta sa va bucurati de o alegere inspirata si de bucuria unui diamant autentic. In speranta ca v-am fost de ajutor, va dorim sa aveti parte de numeroase comori ascunse in prejurul dumneavoastra!

Leave a Comment