Mamaliga este una dintre cele mai populare si mai iubite mancaruri din Romania. Este un aliment simplu si ieftin, dar foarte gustos si satios. Iata Alt mod se face mamaliga la bloc.
In primul rand, se fierb 2 litri de apa intr-o oala mare. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga sare si se amesteca. Apoi, se adauga 1 kilogram de malai si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa ce mamaliga s-a fiert, se scoate oala de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi, se adauga 2-3 linguri de ulei si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Mamaliga poate fi servita simpla sau cu branza, smantana, unt, oua, carne, legume sau orice alta garnitura. Este un aliment foarte versatil si poate fi servit la orice masa.
Mamaliga este un aliment traditional romanesc si este foarte usor de preparat. Este un aliment ieftin si satios, care poate fi servit la orice masa.
În urmă cu câteva săptămâni, am fost în căutarea unei rețete de mamaliga gustoasă și bine pregătită. Alt mod sunt o fire curioasă, am petrecut mult timp căutând pe internet diferite opțiuni, dar nu am găsit ceea ce îmi doream. Dar acum, găsesc acest video YouTube intitulat “Alt mod se face MAMALIGA 👉(la bloc)”. Acest video oferă o rețetă foarte detaliată pentru prepararea mamaligii. Urmăriți prezentarea video cu atenție, deoarece mănâncătorii de mamaligă sunt tratați cu instrucțiuni clare și pași simpli pentru a pregăti acest bucătărie tradițională românească. Împreună vom explora ingreditentele, tehnicile și reteta de preparare pentru a face cea mai gustoasă mamaliga!
In acest articol:
- 1. Prezentare – Cum se face MAMALIGA
- 2. Prepararea Ingredientelor necesare
- 3. Punerea in practica – Procesul de preparare
- 4. Pregatirea Ustensilelor
- 5. Rezultatului – Finalizarea Mamaligii
- Intrebari & Raspunsuri
- Concluzii
1. Prezentare – Alt mod se face MAMALIGA
Mamaliga este o bucate tradiţională românească, pe care o pregătim şi direcţionăm la Sebi acasă.
- Pentru pregătirea mamaligii avem nevoie de 2 litri de apă, sare, 100ml de apă, 1 kg de porumb şi, la sfârşit, puţin ulei.
- Începem prin a fierbe 2 litri de apă şi adăugând o linguriţă de sare, după gust.
- Când apa a început să fiarbă, adăugăm, treptat, puţin porumb şi amestecăm. Se acoperă cu un capac, pentru a evita sarerea.
- Se adaugă amidonul de porumb şi se amestecă iarăşi bine. Se lasă să fiarbă, timp circa 15 minute.
- Se opreşte focul, se adaugă uleiul şi se amestecă. Apoi, se viburează mamaliga cu o lingură de lemn.
- Pentru a scoate mamaliga din tuci, se aşază un platou mâncat pe tuci, se ia mamaliga cu o lingură şi se viburează totul în platou.
- Pentru un gust minunat, se poate turna puţin lapte pe mamaliga încă fierbinte. Se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi cu ajutorul unei funii.
Pregătirea mamaligii nu e un proces dificil, însă se ține cont de măsura ingredientelor, de pasii pe care trebuie să-i respecți, pentru a obține un gust minunat. Din doua litri de apa, puteti obtine cantitatea de mamaligă necesara unei famili. Momentul de servire poate fi dublat de alte diverse preparate culinare româneşti, pentru o experienţă unică.
Mamaliga este unul dintre cele mai iubite şi cunoscute preparate din cultura noastră şi se poate prepara chiar acasă, urmând acești pași simpli. Încearcă-le şi bucură-te de regăsirea căldurii adevărate a casei tale, într-o porție de mamaligă delicioasă.
2. Prepararea Ingredientelor necesare
Începem pregătirile pentru mâncarea minunată pe care o vom prepara astăzi! Avem nevoie de:
- 1 kg de făină de porumb
- Apă
- Sare
- Ulei
Adăugăm sarea. Se toarnă un varf de sare în apă și se amestecă. Dintr-un litru de apă, se va obţine aproximativ 100 ml rămas după ce e amestecat cu sarea.
Adăugăm făina de porumb. Când apa începe să clocotească, se adaugă încet făina de porumb, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Se amestecă bine până când făina de porumb se încorpează în apa din oală.
Adaugăm uleiul. După ce s-au scurs 30 de minute de când am fiert făina de porumb, se poate opri focul și se adaugă conținutului din oală puțin ulei. Se amestecă bine până când toată mamaliga este acoperită uniform cu uleiul.
3. Punerea in practica – Procesul de preparare
Pregatirea polentei se poate face fie la foc de aragaz, fie la cuptorul electric. Se pun la fiert 2 litri de apa intr-o oala, in care se adauga sare la gustul fiecaruia. Apa se lasa sa dea in clocot si se adauga apoi faina de porumb, se amesteca usor si se acopera cu un capac. Cand se formeaza o pasta, se da focul putin mai tare.
Dupa ce se formeaza compozitia, se poate adauga un strop de ulei si se amesteca cu o lingura de lemn. Procesul de preparare dureaza aproximativ 30 de minute, iar la sfarsitul acestuia, se opreste focul din cauza formarii unei cruste. Polenta se serveste calda, cu lapte si o lingurita de miere de albine.
Atunci cand se aseaza pe farfurie, se taie usor polenta cu un fir de ata si se serveste dupa ce s-a racit. Aceasta poate fi acompaniata de peste, branza sau smantana. Bucatarul se poate juca si cu arome, adaugand otet, ceapa sau usturoi. Ustensilele folosite sunt foarte importante pentru obtinerea unei polente gustoase si consistente.De aceea, utilizati doar ustensile din lemn, cele din testimonii punand in pericol of prepararea.
In final, puteti da o nota personala bucateia, asezonand-o cu condimente ca busuioc, de exemplu, sau adaugand cartofi, carne de porc sau pesmet. Se poate prepara, de asemenea, polenta in sosuri de branza, ciuperci, smantana sau tocanite. Fie ce o fi, polenta cu mamaliguta este o reteta traditionala romanesco, ce se poate servi ori de cate ori doriti sa sacrificati putin timp.
4. Pregatirea Ustensilelor
Cand pregatim mamaliga, indiferent daca e vorba de la Sebi sau de la alti gurmanzi, este important sa ne asiguram ca avem toate instrumentele menite sa produca o rezultanta excelenta.
Primul pas: ne pregatim tuciul! Am adaugat doi litri de apa, dar doar aproximativ 100 ml mai aveam ramase. Apoi am adaugat o lingurita de sare – ca si gust de a te satisface. Abia apoi am aprins aragazul si am inceput sa incalzim apa.
Probabil cea mai importabila activitate are loc de aici. Am desfacut cutia de malai si am adaugat faina mai incet, amestecand usor si cu atentie. Incalzim faina timp de aproximativ 10 minute, apoi adaugam putin ulei.
- Asigura-te ca se amesteca in continuare pentru a nu forma cocoloase mari
- Amestec-o bine, pentru a obtine consistenta dorita pentru polenta
- Cand observi ca toate ingredientele s-au topit, ia-l de pe foc si opreste aragazul
Imbibata in aroma sa, mamaliga s-a pregatit. Acum, taie-o intai cu ataite, apoi lasa-o sa se raceasca un pic pentru a putea fi servita. Bucura-te de aceasta reteta traditionala si savureaza-o alaturi de pofta ta!
5. Rezultatului – Finalizarea Mamaligii
După ce pregătim polenta așa Alt mod am prezentat și o lăsăm să se pregătească, este momentul să ne bucurăm de rezultat. Astfel, o să vedem Alt mod se poate observa finalizarea mămăligii, prin diferitele moduri de preparare al acesteia.
Mai întîi, se pune o mică cantitate de ulei pe margine și se amestecă. Uleiul va aduce o aromă foarte bună și parfumată pentru bucătărie. Apoi, se are grijă să se folosească bețele sau lemnele de lemn, pentru a se coase crescătura. Acest mediu unic și foarte primitor de mămăligă, va da un iz picant și va ajuta la îmbogățirea aromelor.
După isprăvire, polenta poate fi decorticată pentru o prezentare deosebită, dar va necesita un efort suplimentar. Cu toate acestea, pot fi servite porțiuni din ea și se poate adăuga lapte pentru a se răci și a se mânca mai ușor. Deci, acestea sunt câteva soluții prin care ne putem bucura de finalizarea mamaligii!
Intrebari & Raspunsuri
Q: How do you make Mamaliga?
A: Making mamaliga is simple and straightforward. Start by boiling 2 liters of water and adding a teaspoon of salt. Once the water has started boiling, slowly add 1 kg of corn and mix it. Cover it with a lid and let it start to thicken. Add some cornstarch, mix that in, and add a little bit of oil. Leave it for 15 minutes and then take it off the stove and press it with a wooden spoon. Cut it with a string once it has cooled and enjoy!
Concluzii
Cu această rețetă simplă, Sebi ne-a arătat Alt mod se face cu mare ușurință Mamaliga în 2 pahare de apă. Mai mult decât o rețetă, aceasta ne-a transmis dragostea pentru o mâncărură tradițională şi mai mult decât atât, ne-a amintit de copilăria noastră. Mai presus de orice, acest video a adus în sufletele noastre niște amintiri foarte frumoase. Mamaliga nu este doar o mâncare bună la gust, dar este un sentiment, este un vis!