Cum te poți angaja la SRI: Procesul de recrutare și cerințele pentru a deveni angajat al Serviciului Român de Informații.

Serviciul Român de Informații (SRI) este una dintre cele mai importante instituții de securitate din România. SRI se ocupă de protejarea țării de amenințări interne și externe, precum și de prevenirea și combaterea terorismului.

Dacă doriți să deveniți angajați ai SRI, trebuie să îndepliniți anumite cerințe și să urmați un proces de recrutare.

În primul rând, trebuie să aveți cetățenia română și să aveți vârsta minimă de 18 ani. De asemenea, trebuie să aveți o diplomă de licență sau masterat în domenii precum drept, științe politice, științe economice, științe informatice, științe ale comunicării sau științe militare.

După ce ați îndeplinit aceste cerințe, trebuie să vă înscrieți la concursul de recrutare al SRI. Acest concurs constă în mai multe etape, inclusiv teste de cunoștințe generale, teste de aptitudini și interviuri.

După ce ați trecut cu succes toate etapele, veți fi invitați să participați la un program de pregătire intensivă. Acest program vă va pregăti pentru a deveni un angajat eficient al SRI.

După ce ați finalizat programul de pregătire, veți fi angajat ca ofițer al SRI. Veți primi o remunerare lunară și veți beneficia de alte avantaje, precum asigurare medicală și concedii de odihnă.

În concluzie, angajarea la SRI este un proces destul de complicat, dar merită efortul. Dacă îndepliniți cerințele și treceți cu succes toate etapele de recrutare, veți deveni un angajat eficient al SRI și veți beneficia de avantajele oferite de această instituție.
Atunci când trăiești într-o țară democratică, angajarea la una dintre instituțiile de securitate a statului poate părea greu de realizat. În această postare, vom aborda toți pașii necesari și cerințele pe care trebuie să le îndeplinești pentru a lucra la Serviciul Român de Informații. Mai exact, ne vom concentra pe procesul de recrutare și șomaj a Serviciului Român de Informații, unde vom vedea ce standarde de calificare trebuie să îndeplinești pentru a fi acceptat în poziția de recrutare.

Recrutarea pentru SRI

Procesul de recrutare al Serviciului Român de Informații este unul extrem de riguros și complex. Există multiple etape de verificare și de atestare și oferă buletinului de șofer unele speciale privilegii.

Prima etapă a procesului de recrutare – înregistrarea – implică completarea de câtre candidat a formularului special de post și prezentarea de documente justificative pe care le pot include cazierul judiciar, certificatul medical, diploma de absolvire, angajatorii anteriori și multe alte documente. După înregistrare, candidatul trebuie să treacă de următoarele testări:

 • Verificare inițială
 • Testare psihologică
 • Examinarea de cultură generală și de Inteligență
 • Examinare medicală
 • Examinare operativă

Toate aceste testări au un singur scop: să fie surprinse și selectate persoanele calificate și adecvate pentru meseria de ofițer din cadrul SRI.

Cerințe pentru a deveni angajat SRI

SRI caută să recruteze cei mai puțin calificați andidate, care vor dovedi potențial și abilități de conectare. Ca urmare, persoana care caută să devină angajat al SRI trebuie să îndeplinească anumite criterii:

 • Studii superioare în domeniul științelor sociale, militar sau umanist, cu gradul minim de licență
 • În vârstă de cel puțin 20 de ani, dar sub vârsta de 35 de ani, când se submită documentele pentru recrutare
 • Sănătate bună, fizic și psihic
 • Experiență profesională în managementul informațiilor
 • Bune cunoștințe despre securitatea informațiilor
 • Deținătoarea/deținătorul unui buletin de șofer

SRI este de asemenea dispus să accepte candidați care dețin cunoștințe lingvistice în limbile străine oficiale ale Uniunii Europene, precum și orice persoane care se bucură de o recomandare a vreunei autorități competente militare sau civile, din țara și din străinătate.

Intrebari & Raspunsuri

Q. Care sunt cerințele pentru angajare la SRI?

R. Candidații potențiali care caută să devină angajați trebuie să îndeplinească o serie de cerințe. Acestea includ, de exemplu, drept de muncă sau de rezidență în România, cunoștințe de limba română și de limba engleză, un act de identitate valid, diploma de licență sau certificat de absolvire al unei instituții de învățământ, contribuții la sistemul de pensii, precum și un raport de conduita corespunzător.

Q. Care este procesul de recrutare la SRI?

R. Pentru ca candidații să poată fi angajați, uneori se organizează procese de recrutare. Primul pas este înregistrarea datelor personale, urmată de testarea specială de verificare psihologică și de selectare, de verificarea datelor de identificare și a documentelor și de interviul cu ofițerul de recrutare din cadrul SRI. Înainte ca persoana selectată să devină angajat, va trece prin o verificare suplimentară punctuală.

Concluzii

Pentru cei dornici de a se alătura echipei Serviciului Român de Informații, acest articol speră să contribuie la înțelegerea procesului de recrutare și a însușirilor și abilităților necesare pentru a deveni angajat. Vă dorim mult succes în angajarea dvs.!

Leave a Comment