Cutie Automata la Masina? Cum O Conduci si Ce sa NU Faci!

Cutia automată la mașină poate fi o provocare pentru șoferii noi sau pentru cei care nu sunt obișnuiți cu această tehnologie. Cu toate acestea, conducerea unei mașini cu cutie automată poate fi foarte simplă și poate oferi o experiență de conducere mai relaxată.

În primul rând, trebuie să vă familiarizați cu modul în care funcționează cutia automată. Acest lucru poate fi făcut prin citirea manualului mașinii sau prin discutarea cu un mecanic. Cutia automată are trei sau patru poziții principale: Park (P), Reverse (R), Neutral (N) și Drive (D). Pentru a schimba poziția, trebuie să apăsați butonul de comutare și să o rotiți în poziția dorită.

Când vă aflați în poziția Drive, trebuie să vă asigurați că ați selectat viteza potrivită pentru condițiile de trafic. Acest lucru se poate face prin apăsarea pedalei de accelerație și prin reglarea vitezei cu ajutorul pedalei de accelerație.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu faceți niciodată următoarele lucruri atunci când conduceți o mașină cu cutie automată: nu trebuie să apăsați pedala de accelerație și frâna în același timp, nu trebuie să schimbați poziția cutiei în timp ce mașina se mișcă și nu trebuie să lăsați mașina în poziția Drive atunci când opriți motorul.

În concluzie, conducerea unei mașini cu cutie automată poate fi o experiență plăcută și relaxantă. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că vă familiarizați cu modul în care funcționează cutia automată și că respectați regulile de bază de conducere. Dacă urmați aceste sfaturi, veți avea o experiență de conducere plăcută și sigură.
Vrei să te bucuri de avantajele oferite de mașinile automate, dar nu știi exact Alt mod să o conduci? Citește acest blog pentru a descoperi Alt mod se pornește și Alt mod trebuie să folosești modul Sport, Launch Control sau Parking. De asemenea, sfătuim toti șoferii noi sau experți care au mașinile cu transmisie automată să nu uite niciodată sa schimbe regulat uleiul din cutie.

In acest articol:

1. Introducere la Conducerea Masinilor Automate

Conducerea unei mașini cu o cutie de viteze automată poate fi destul de simplă, dacă îți cunoști bine vechiculul și incluzi în stilul tău de conducere câteva elemente de bază.

Pornirea mașinii: Acesta nu este un proces dificil, nu ai nevoie de o pedala de ambreiaj. Apasă pedala de frână și asigură-te că schimbătorul se află în modul P pentru a putea dă cheia de contact. Apoi, pentru a porni, schimbă modul la D și eliberează pedala de frână.

Ce să nu faci: Pentru a evita probleme la cutia de viteze, este important să nu faci urmatoarele lucruri:

 • Nu folosi Launch Control.
 • Nu schimba din Drive în Parking sau Reverse imediat ce ai plecat de pe loc.
 • Nu conduce agresiv la modul Sport.
 • Nu cupla modul Sport imediat după ce ai pornit mașina.
 • Nu amâna schimbarea uleiului din cutia de viteze.

Deși există momente în care folosirea prea puternică a cutiei de viteze automată poate scurta viața mașinii, dacă iei la rând aceste reguli, vei obține un plus de siguranță și confort în conducere.

2. Alt mod Se Poneste o Masina Automata

Alt mod se pornește o mașină automată? Ei bine, este foarte simplu. Primul pas este să apăsați pedala de frână, apoi să asigurați-vă că schimbătorul de viteze este în modul P și să întoarceți cheia de contact. Mașina dvs. este pregătită pentru drum! Pentru a porni în aventură bineînțeles că trebuie să treceți schimbătorul în modul D și să eliberați pedala de frână. După aceea puteti merge!

Există totuși anumite lucruri pe care trebuie să le evitați atunci când conduceți o mașină automată. Uitați de Launch Control, aceasta poate avea efecte negative asupra motorului. Nu schimbați din Drive în Parking sau Reverse fără întreruperea mașinii. Dați uleiul să se încălzească și să se macereze înainte de a intra pe modul S. Și nu în ultimul rînd, nu ignorați schimbarea periodică a uleiului de la cutia de viteze!

Iată o listă cu lucruri să le evitați atunci când conduceți o mașină automată:

 • Utilizarea Launch Controlului
 • Schimbarea directă între modurile Drive și Park sau Reverse
 • Conducerea agresivă atunci când folosești modul Sport
 • Amânarea schimbării uleiului de la cutia de viteze

3. Ce sa Faci atunci Cand Conduci o Masina Automata

Alt mod să conduci corect o mașină automată

A conduce o mașină automată nu este doar o chestiune de a selecta o viteză și apoi să aștepți ca mașina să facă restul. Conducerea corectă a unei mașini automate ține cont de o multitudine de factori.

Alt mod Pornesc Mașina Automată?

În primul rând, apasă pedala de frână și asigură-te că schimbătorul este poziționat pe modul „P” pentru pornire. Apoi dă cheia și mașina se va aprind. Pentru acționarea mașinii, trebuie să repeți acest proces, dar să plasezi schimbătorul în modul „D” pentru a începe să conducă. După ce greutatea a fost eliberată de pe pedala de frână, vei începe să accelerezi.

Ce să Nu Faci

Aici, lucrurile devin mai amuzante. Este esențial să eviți anumite setări și activități care pot provoca deteriorarea prematură a mașinii automată:

 • Nu folosi Launch Control
 • Nu schimba din Drive în Parking sau Reverse când mașina merge
 • Nu conduce agresiv când folosești modul Sport
 • Nu cupla cutia în modul Sport imediat după pornirea mașinii
 • Nu amâna schimbarea uleiului de la cutia de viteze

Pe măsură ce îți dezvolți experiența de condus automat, poți experimenta cu limita acceleratării și cu tonalitatea cutiei de viteze. Este important să ții cont de reguli și să-ți schimbi uleiul la intervale regulate pentru prevenirea rupturilor cutiei. Doar astfel poți petrece cât mai puțin timp în service și mai mult timp pe șosea.

4. ce NU sa Faci atunci Cand Conduci o Masina Automata

Știind că multe ține de Alt mod folosești cutia de viteze automată, iată câteva lucruri pe care trebuie să le eviți:

 • Nu folosi Launch Control – această setare accelerată poate afecta transmisia și duce la deteriorarea precoce a cutiei de viteze.
 • Nu schimba modul D în P sau R în mișcare.
 • Nu conduce agresiv pe modul Sport – acest lucru poate deteriora mașina și forța cutia de viteze.
 • Nu folosi modul Sport imediat după pornirea mașinii din cauza presiunii asupra uleiului.
 • Nu amâna schimbarea uleiului din cutia de viteze – uleiul se deteriorează încet, chiar și în cazul unei cutii automate.

Acestea sunt fundamentele ce NU trebuie făcute când conduci o mașină cu o cutie automată. Odată ce ții cont de principalele reguli, conduci cu mai puține preocupări și cu mai multă încredere.

Folosind aceste principii și concentrându-te pe rocada corectă, vei reuși să scapi de stres, să economisești combustibil și să te asiguri că motorul și transmisia ta rămân în stare bună.

5. TOP-ul Masinilor Automate Ieftine

Vino să descoperi Alt mod poți să-ți modernizezi și să economisești timp și bani prin achiziționarea unei mașini automate ieftine. Iată TOP-ul elaborat de noi și vei descoperi modelul rapid și ieftin de cutie de viteză automată.

Volkswagen Golf: Este una dintre cele mai des întâlnite mașini automate oferite la prețuri acceptabile. O cutie DSG îți oferă costuri de întreținere reduse și funcționează destul de imperceptibil. Are și o rată bună a litrului de combustibil.

Ford Fiesta: Hencken Powershift e cea mai utilizată cutie de viteză automată a acestei automobile. Ea e măsurată după același principiu ca Volkswagen Golf, iar costurile de întreținere sunt extrem de scăzute.

 • Ford Fusion
 • Toyota Prius
 • Audi A4
 • Honda Civic
 • Mazda 3

Aceste mașini sunt doar câteva dintre automobilele automate ieftine care îți oferă o cutie de viteză automată. Fii atent când faci alegerea și ia-ți o mașină cu care îți poți împărți bucuria zilnică a drumului.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod pornim o mașină automată?

A: Puneți pedala de frână, asigurați-vă că schimbătorul este în modul P și dă-i cheie. Pentru a conduce, treceți în modul D și eliberați pedala de frână.

Q: Ce sfaturi aveți când vine vorba de conducerea unei mașini automate?

R: Sfaturile noastre în ceea ce privește conducerea unei mașini automate includ: evitați să folosiți Launch Control, nu încărcați mașina imediat după ce ați pornit-o, nu conduceți agresiv când folosiți modul Sport și nu amânați schimbarea uleiului din cutia automatică.

Concluzii

Am încheiat acest post discutând despre avantajele și dezavantajele motoarelor automate și toate modurile de bune practici și sfaturi pe care trebuie să le folosești când conduci o mașină automată. Aceste informații vă vor ajuta să folosiți mașina în modul cel mai eficient, astfel încât să obțineți cea mai bună experiență. Sperăm că acest post v-a oferit informații prețioase și că v-ați făcut o idee mai bună despre Alt mod se poate conduce o mașină automată. Aducându-vă înapoi pe șosea cu folosirea corectă a automatizării mașinilor, încheiem acest post cu speranța că v-am oferit informații economice și prețioase pentru o plimbare fără stres prin Trafic!

Leave a Comment