De ce îţi pot MURI pui de găină în primele zile de viaţă

În primele zile de viață, pui de găină pot muri din cauza unor factori variabili. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de factori, inclusiv de condițiile de îngrijire, de stresul asociat cu schimbarea mediului, de infecții sau de alte probleme de sănătate.

În primul rând, condițiile de îngrijire pot fi un factor major în decesul puilor de găină. Dacă puii sunt îngrijiți în mod necorespunzător, aceștia pot dezvolta boli sau infecții care pot duce la deces. De asemenea, puii de găină pot muri din cauza temperaturii necorespunzătoare. Temperatura prea scăzută sau prea ridicată poate duce la decesul puilor de găină.

Stresul asociat cu schimbarea mediului poate fi, de asemenea, un factor major în decesul puilor de găină. Puii de găină sunt foarte sensibili la schimbările mediului și pot muri din cauza stresului asociat cu schimbarea.

Infecțiile pot fi, de asemenea, un factor major în decesul puilor de găină. Puii de găină sunt susceptibili la infecții, Alt mod ar fi coccidioza, care pot duce la deces. De asemenea, puii de găină pot fi expuși la bacterii și virusuri care pot provoca boli și infecții care pot duce la deces.

Alte probleme de sănătate pot fi, de asemenea, un factor major în decesul puilor de găină. Puii de găină pot avea probleme de sănătate congenitale sau pot fi expuși la substanțe chimice care pot provoca probleme de sănătate și, în cele din urmă, pot duce la deces.

În concluzie, puii de găină pot muri în primele zile de viață din cauza unor factori variabili, inclusiv condițiile de îngrijire, stresul asociat cu schimbarea mediului, infecțiile și alte probleme de sănătate. Pentru a preveni decesul puilor de găină, este important să se asigure condiții adecvate de îngrijire, să se evite stresul asociat cu schimbarea mediului și să se monitorizeze îndeaproape sănătatea puilor de găină.
În primele zile de viață ale puilor de găină, câteva boli pot fi fatale. Acest YouTube video oferă informații complete despre motivul pentru care puii de găină îți pot muri și ce boli pot contribui la această situație. Acoperind de la hipotermie la coccidioză și micoplasmoză, acest video statistică prețioase informații despre simptome, tratament și mortalitate. Fii informat și descoperă cauzele letale pentru puii tăi de găină în acest video de cercetare!

In acest articol:

1. Cauzele principale ale mortalității pui de găină în prima lună de viață

Poți întâmpina diferite cauze ale mortalității pui de găină în prima lună de viață. Unele dintre acestea sunt:

 • Hipotermia – temperatura mediului poate provoca pasivitate, diaree și boli respiratorii. În cazuri severe poate ducă la deces
 • Pulooza – boala infecțioasă causată de salmonella pullorum poate fi foarte gravă, cu mortalitatea atingând chiar 100%. Puii care se recuperează rămân purtători de infecție
 • Coccidioză – boala infecțioasă se manifestă prin diaree cu sânge. Ea poate fi tratată sau prevenită prin vaccinare
 • Micoplasmoză – afectează tineretul în stadiile inițiale, manifestându-se prin infecție respiratorie, tuse, secreții nazale și oculare și inapetență. Mortalitatea poate fi de 15–30%

Hipotermia nu este singura cauză de mortalitate. O normă strictă de întreținere și condiții igienice corecte sunt foarte importante. Alimentația corectă și adecvată, încălzirea suficientă pot preveni apariția multor boli și afecțiuni care țin de decursul natural al vieții unui puisor.

Suplimentele nutritive, produsele și aditivii sunt optiuni suplimentare ce reprezintă un pas înainte pentru o activitate de creștere a găinilor sănătose. Aceste produse sunt special concepute pentru a oferi un suport bun asupra digestiei, imunității și dezvoltării corecte ale puilor.

2. Află despre hipotermie și consecințele sale letale

Hipotermia este o problemă majoră pentru puii de găină în primele zile de viață. Dacă mediul în care trăiesc este prea rece, puii vor dezvolta hipotermie. Această afecțiune provoacă apatie, diaree și în cazuri severe poate sfârși în moarte.

Există mai multe boli infecțioase comune care pot cauza moartea puilor de găină, inclusiv:

 • Salmonella pullorum – O boală infecțioasă care poate afecta tinerii aviați în prima lună de viață. Se manifestă prin diaree cu fecale albe urât mirositoare, apatie, aripi lăsate și anorexie. Poate rezulta în mortalitatea de până la 100%.
 • Coccidioză – Boală infecțioasă care se manifestă prin diaree cu sânge. Se poate trata cu preparate anti-coccigene sau preveni prin vaccinare.
 • Micoplasmoză – O boală infecțioasă care apare în cazul nerespectării normelor de întreținere și slăbirea imunității. Se manifestă prin infecție respiratorie, tuse, secreții nazale și oculare și inapetență. Mortalitatea poate fi între 15 și 30%.

Pentru a preveni moartea puilor de găină din cauza hipotermiei sau a bolilor infecțioase, este important să fiți vigilenți și să dați o atenție deosebită mediului în care aceștia trăiesc.

3. Bolile infecțioase provocate de salmonella pullorum

Salmonella Pullorum este o boală infecțioasă care poate afecta puii de găină în primele zile de viață, având drept simptome diareea cu fecale albe, urât mirositoare, apatie, aripi lăsate, anorexie și plâns. În cazuri severe poate duce la un deces.

 • Există diferite cauze care pot duce la decesul puiilor de găină in primele zile de viață.
 • Una dintre acestea este hipotermia, cauzată de temperatura mediului din cauza termoreglării slabe. Această afecțiune se manifestă prin diaree, boli respiratorii și poate duce la moarte.
 • Un alt factor ce poate provoca problemeneste bolii infectioase la puii de găină este ingerarea din mediu a diferitor agenți patogeni precum salmonella pullorum, coccidioză sau micoplasmoză.

sunt grave și pot duce la un deces precoce. Mortalitatea poate fi chiar de 100% dacă nu se tratează sau previn bolile. Puii vindecați rămân cu totul purtători de infecția, fapt ce se poate răspândi la toată colonia. Pentru a fi protejat puii de găină, este importantă îmbunătățirea condițiilor din ferme și vaccinarea lor pentru prevenirea bolilor infecțioase.

4. Riscrile bolii coccidiene și modalități de tratare sau prevenire

Boala Coccidioideseste o boală infecțioasă a păsărilor, cauzată de un organism unicelular vital ingerat din mediu prin hrana sau apei. Se numește, de asemenea, coccidioză și are ca rezultat diareea cu sânge și boala respiratorie. Boala poate avea o evoluție rapidă și poate determina decesul în cazuri extreme. Regiunea afectată mai mult este cea a pieptului și tratamentele specifice și preventive pot fi aplicate în consecință.

 • Tratamentul include medicamente și medicamente anti-coccigine
 • Vaccinarea este recomandată pentru a preveni boala
 • Se recomandă și corectarea mediului, în scopul prevenirii infecțiilor

Pulioza este și ea o boală infecțioasă, care afectează tineretul de găinile în primele zile de viață și se poate manifesta prin diaree cu fecale urât mirositoare, aripi lăsate, apatie și anorexie. Puii bolnavi pot dezvolta o mortalitate de până la 100%, dar aceia care s-au recuperat rămân purtători ai infecției. Găinile tinere sunt mai susceptibile de a dezvolta micoplasmoză, o boală infecțioasă cauzată de nerespectarea normelor de întreținere. Infecția se manifestă prin infecție respiratorie, tuse, secreții oculare și nazale și pierderea poftei de mâncare.

Prevenirea bolii coccidiene poate fi realizată prin îndeplinirea normelor de igienă și prin vaccinare corespunzătoare, în special pui de găină. Prin monitorizarea temperaturii și a umidității găinițelor, aceștia pot fi protejați împotriva hipotermiei, reducând riscul de infecție. Nutriția de bază trebuie să fie prin urmare sănătoasă, astfel încât găinile să aibă o imunitate îmbunătățită împotriva infecțiilor.

5. Caracteristicile micoplasmozei și complicațiile sale

Micoplasmoza este o boală infecțioasă des intalnită în crescătorii de păsări, care poate avea consecințe foarte grave. Afectează în principal tineretul și se manifestă prin infecții respiratorii, tuse, secreții nazale și oculare.

Caracteristicile micoplasmozei sunt de obicei cauzate prin nerespectarea normelor de îngrijire și / sau prin scăderea imunității organismului, precum și prin:

 • Subnutriție
 • Stres psihic
 • Creștere excesivă
 • Viață în spații înguste

Complicațiile grave ale micoplasmozei pot include anorexie, apatie, astenie și inapetență, iar mortalitatea poate fi de până la 30 de procente, în special în cazuri grave. Tratamentul se realizează cu antibiotice și, în unele cazuri, cu preparate anti-coccigene.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Care sunt cele mai comune cauze ale decesului puilor de găină în primele zile de viață?

R: Cele mai comune cauze ale decesului puilor de găină în primele zile de viață sunt hipotermia, pulorooza, plângătoarea, coccidioza și micoplasmoza. Puii sunt sensibili la temperatura mediului din cauza termoreglării slabe și, dacă sunt expuși timp îndelungat la risc de hipotermie, acest lucru poate duce la diaree și boli respiratorii în cazuri extreme. Există, de asemenea, o serie de boli infecțioase care pot afecta tineretul aviar, Alt mod ar fi Puloonza, Plângătoarea, Coccidioza și Micoplasmoza, acestea fiind cauze comune ale decesului puilor de găină în primele zile de viață.

Concluzii

Această postare a arătat cât de sensibili și vulnerabili pot fi pui de găină în primele zile de viață. Prin cunoașterea cauzelor și urmărirea regimului corect de întreținere și igienă, acești pui pot fi feriți de mortalitate și de a dezvolta boli serioase. Este important să fim constienți de probleme și de cauzele informațiilor prin care suferă puii de o zi, dar și să ne uităm atent la semnele simptomelor specifice acestor boli. De astfel, putem să tratăm și să prevenim aceste probleme.

Leave a Comment