DEZVOLTARE PERSONALA | Secretele succesului | Cum sa-ti faci prieteni | CARTI AUDIO LIBRARIE ONLINE

Dezvoltarea personala este un proces continuu prin care ne imbunatatim abilitatile si cunoasterea, pentru a ne atinge obiectivele si a ne atinge potentialul maxim. Exista multe modalitati prin care putem sa ne dezvoltam personal, iar una dintre cele mai eficiente este prin citirea de carti.

Cartile sunt o sursa de informatii si cunostinte, care ne pot ajuta sa ne dezvoltam abilitatile si sa ne imbunatatim stilul de viata. Cu toate acestea, cititul poate fi uneori dificil si plictisitor. Din fericire, exista o alternativa la cititul clasic: cartile audio.

Cartile audio sunt o modalitate excelenta de a ne dezvolta personal, deoarece ne ofera posibilitatea de a asculta carti in timp ce facem alte activitati. Acestea sunt disponibile in mai multe formate, Alt mod ar fi CD-uri, MP3-uri sau chiar streaming online.

O alta modalitate excelenta de a ne dezvolta personal este prin facutul de prieteni. Facutul de prieteni ne poate ajuta sa ne dezvoltam abilitatile sociale si sa ne intarim relatiile cu cei din jurul nostru. Exista mai multe modalitati prin care putem sa ne facem prieteni, Alt mod ar fi prin participarea la evenimente sociale, prin socializarea online sau prin intalniri cu persoane noi.

In concluzie, dezvoltarea personala este un proces continuu prin care ne imbunatatim abilitatile si cunoasterea. Exista mai multe modalitati prin care putem sa ne dezvoltam personal, Alt mod ar fi cititul de carti sau facutul de prieteni. Cartile audio sunt o modalitate excelenta de a ne dezvolta personal, iar o librarie online poate fi o sursa excelenta de carti audio.
In aceasta lume a prezentului, oamenii sunt tot mai interconectati si comunicarea, mai ales aceea digitala, face mare lege. Odata cu avansul tehnologic, comunicarea si dezvoltarea personala au inregistrat schimbari importante: intalnirile neprogramate, discutiile informale, networking-ul si intretinerea unor relatii cu cei apropiati pot fi acum parte din stilul de viata al unei persoane zilnice. Intr-un mod profesional si creativ, acest videoclip propune trei pasi practici ca sa devii acea persoana, careia oamenii sa-i simta lipsa si sa-si doreasca prezenta. Aflati cateva secrete utilizate de miliardari pentru a-ti face prieteni si Alt mod sa-ti punctezi comportamentul corect in diverse medii sociale. In aceasta postare de blog vom dezvalui modul in care sa folosim cuvintele eficient si sa spunem numele celorlalti corect in scopul crearii de relatii puternice.

In acest articol:

1.DEZVOLTARE PERSONALA: Secretul succesului

Cel mai important ingredient al succesului este dezvoltarea personala. Cu cat ne dezvoltam mai mult, cu atat mai mult vom obtine din viata si de la ceilalti. Iata cateva pasi practici si ghiduri din care sa incepi drumul tau catre dezvoltare personala:

 • Incearca sa iti amintesti numele persoanelor cu care intri in contact. Nu uita ca atunci cand te referi la ele trebuie sa le folosesti intregul nume, nu doar una din numeroasele parti ale acestuia.
 • Fii interesat de istoria si povestile celorlalti. Exercitiul acestea poate fi foarte interesant si te va conecta mai mult cu persoanele din jurul tau.
 • Invata sa te conectezi rapid si profund cu ceilalti. Fii deschis si ascultator si pune intrebari atunci cand este necesar.

Vei observa ca scrierea si pronuntarea corecta a numelor si a titlurilor, asa Alt mod a facut domnul Sid Levy si in exemplul de mai sus, va fi intotdeauna un plus pentru tine si va aduce aprecierea celor de jur. De asemenea, ascultand cu adevarat povestea si viziunea celorlalti te va face sa intri in contact mai repede cu acestia si va oferi o platforma solida pentru a deschide o conversatie interesanta.

Invata despre lucrurile marunte de la ceilalti, lasa-i sa vorbeasca si descopera manierele lor unice de a aborda situatiile. A te dezvolta personal este un proces care te va ajuta sa te simti bine, sa creezi noi relatii si sa iti dezvolti talentele tale unice.

2.Receptionarea Numeleui la Nivelul Inimii

IDENTIFICAREA INVATAMINTELOR DIN NUMELE CELEILALTE PERSOANE

In fiecare zi ignoram adesea importanta unui nume. Dale Carnegie ne prezinta povestea domnului Sid Levy care a inteles importanta numelui persoanelor pe care le intalneste. Acesta incepuse sa-si repete numele cu entuziasm, deoarece realizeaza ce inseamna pentru o persoana sa fie recunoscuta.

De multe ori ne scuzam spunand ca nu suntem buni la a tine minte nume, dar trebuie sa ne amintim si faptul ca un nume este cel care diferentiaza individul si creeaza o conexiune intre el si celalalt. O dovada buna a repectului fata de ceilalti este sa te straduiesti sa inviti numele lor.

Intr-o conversatii interesanta, rostirea numelor vor fi de asemenea importante. Dentistul tau sau milionarul pe care il cunosti vor fi dornici sa iti povesteasca propria lor experienta, iar prin folosirea numelui acestora ii vei recompensa intr-un mod foarte eficient.

 • Afla-i numele celorlalti
 • Invata-i numele
 • Rosteste-l cu usurinta
 • Gaseste interese comune
 • Foloseste-i numele in conversatii

3.Alt mod sa-ti Faci Prieteni – Pasi Practici

Pasul 1: Respecta Numele Fiecarei Persoane

Este important sa respectam numele fiecarei persoane, sa-l spunem cu usurinta si sa ne amintim de el. Dale Carnegie ne face o revelatie si ne prezinta povestea lui Sid Levy, clientul lui Nicodemus Papadoulos. Acesta a fost socat cand l-a auzit pe Levy spunandu-i intregul sau nume corect. Mulți dintre noi ne scuzam spunand ca nu suntem buni la tinerea minte a numelor, insa facem un lucru cu adevarat important in momentul in care spunem cu respect un nume. Asta arata pe altii ca ii respectam si ii socotim unite in mod special.

 • Aminteste-ti numele celorlalti
 • Roaga-i pe ceilalti sa-ti spuna intregul lor nume
 • Rosteste numele cu respect, cu rabdare si claritate

Pasul 2: Intereseaza-te profund de Persoana Respectiva

Milioane de oameni traiesc cu gandul ca le este dedicat un film individual in care ei joaca rolul principal. De multe ori nu luam in considerare cat de importanta este persoana in fata noastra si sa recunoastem ca programul sau de viata este mult mai important. Sa intrebi sincere despre ceilalti si despre povestea lor iti ofera o oportunitate de a avea o conversatie profunda si valoroasa. Dezvolta-ti curiozitatea si asigura-te ca aduci acest subiect in discutie cu fiecare persoana cu care te intalnesti.

 • Intereseaza-te sincere de planurile, sugestiile, povestile si aspiratiile celorlalti
 • Stimuleaza persoana sa vorbeasca despre planurile sale
 • Spune-i persoanei de ce ai dori sa afli mai multe, arata-i ca-ti pasa de povestea sa

Pasul 3: Descopera Interesele Comune

Interesele comune reprezinta unul dintre elementele esentiale pentru a crea connexiuni speciale cu celelalte persoane. Realizeaza ca fiecare persoana pe care o cunosti este in topul recunoasterii personale si positiei in fata lumii. Imbratiseaza aceste interese comune, intreaba-i de experienta sa prin care sa obtinut primii 500.000 de dolari sau Alt mod a ales profesia lui. Acesta este un pas important in construirea conexiunii.

 • Intereseaza-te de interesele comune cu persoana respectiva
 • Cerceteaza experientele si/sau reusitele persoanei respective
 • Intreaba-i persoanei Alt mod sa-si atinga obi

  4.Folosirea Numeilor: Un Compliment Eficient

  Explicația

  Marii gânditori și-au dat seama cât de important poate fi numele unei persoane și cât de influenţă poate avea rostirea sa corectă. Până în prezent, numele unei persoane a fost modalitatea ideală de a-i arăta respectul și că la mijloc există o relație reciprocă. Fie că vorbim de membri ai familiei, prieteni, colegi sau persoane publice, numele-i spune povestea și merită să fie pronunţat corect.

  Chiar și cu oameni pe care abia i-ai întâlnit sau din care ești îndepărtat, pronunțarea numelui lor corect vă va apropia, semnalându-ți interesul și empatia. Tot ceea ce trebuie să faci este să ții minte ceea ce ai auzit și să-i explici cu un aer încântat când îl rostești.

  Trei pași simpli ar putea însemna un compliment eficient:

  • Ascultă cu atenție Alt mod își spune numele interlocutorul
  • Repetă numele după ce o persoană își termină fraza
  • Folosește numele de mai mult de două ori pe parcursul conversației

  Folosirea numelui cu încântare îi va oferi unei persone sentimentul că se face remarcată, iar tu vei face o primire cordială și studiată. Nu neglija importanța pe care numerului i-o acordăm și amintește-ți cât de mult contează pentru alții.

  5.Mentinerea Conversatiilor Profunde si Interesante

  Oamenii isi doresc sa comunice cu cei din jur si sa simta ca sunt importanti. Cunoasterea numelui fiecarui individ care vine in contact cu tine poate aduce un avantaj imens si influenta pozitiv calitatea conversatiilor.

  Iata trei pasi practici pentru a mentine conversatiile interesante si profunde:

  • Mentine momentul prezent – Atunci cand te intalnesti cu o persoana, aminteste-ti si rosteste-i numele. Vorbirea numelui intreg poate fi socanta si confera importanta persoanei respectiive. Acest lucru ii arata celuilalt ca esti interesat in a afla mai multe despre el.
  • Intreaba intrebari pertinente – Majoritatea oamenilor se gandesc ca viata lor este singurul film care exista. Intreaba intrebari relevante despre povestea persoanelor cu care vorbesti, despre cei care sunt mai avuti decat tine si care au fost momentele cheie din viata lor.
  • Arata empatia – Presteaza atentie cuvintelor folosite de ceilalti si ce emotii sunt simtite. Uita de telefoanele mobile si de problemele tale pentru a te conecta in totalitate cu oamenii din jur.

  Daca tii cont de acesti trei pasi, vei reusi sa mentii conversatii profunde si interesante. Aceste conversatii arata celorlalti ca te preocupa interesele lor personale si ca esti un partener de discutie eficient.

  Intrebari & Raspunsuri

  Q: Ce sfaturi ofera Dale Carnegie despre Alt mod sa faci prieteni?
  A: Dale Carnegie ofera sfaturi despre Alt mod sa folosim numele unei persoane pentru a oferi un compliment eficient si sa ne amintim sa il rostim corect si cu usurinta. El ne spune sa evitam sa folosim scuze stupide in privinta memoriei numelor, deoarece pierdem atunci o buna oportunitate de a-i arata respect interlocutorului. De asemenea, ne sugereaza sa ne interesam sincer de povestea celorlalti pentru a ajunge la conversatii profunde si de substanta.

  Concluzii

  Acest videoclip ne-a oferit o perspectivă lărgită și mai important, trei pași practici care ne pot ajuta să devenim persoana pe care oamenii o apreciază și o admiră. Este foarte important să ne amintim că adesea este relația pe care o creăm cu ceilalți care ne poate genera succesul personal. Asadar, haideți să încheiem cu cuvintele lui Dale Carnegie și să învățam să recunoaștem și să analizăm toate poveștile și conversațiile care ne-ar putea avea un real impact asupra vieților noastre. Fii curios despre lumea în care trăim și deschide-ți sufletul spre descoperiri au un impact pozitiv asupra mentinerii echilibrului personal și profesional.

  Spor la descoperiri!

Leave a Comment