Friptura de porc in bere. Cum sa o prepari la cuptor

Friptura de porc in bere este o reteta traditionala, usor de preparat si foarte gustoasa. Ingredientele necesare sunt: 1 kg de carne de porc, 1 sticla de bere, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, 1 lingurita de boia de ardei iute, 1 lingurita de oregano, 1 lingurita de cimbru si 2 linguri de ulei.

In primul rand, se curata carnea de porc si se taie in bucati potrivite. Apoi, se amesteca sarea, piperul, boiaua de ardei iute, oregano, cimbrul si usturoiul intr-un bol. Se adauga carnea de porc in amestecul de condimente si se amesteca bine. Se lasa carnea sa se marinadeze timp de 30 de minute.

Dupa ce carnea s-a marinat, se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se pune carnea intr-o tava si se adauga sticla de bere. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor. Se lasa carnea sa se coaca timp de aproximativ o ora si jumatate.

Dupa ce carnea s-a copt, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se serveste friptura de porc in bere cu garnitura preferata si se poate savura o masa delicioasa.

Friptura de porc in bere este o reteta traditionala, usor de preparat si foarte gustoasa. Cu putina atentie si cateva ingrediente simple, se poate pregati o masa delicioasa si sanatoasa.
Friptura de porc in bere se presupune a fi una din cele mai gustoase si usoare retete de carne de porc. O prepari la cuptor si in doar cateva ore vei servi o masa delicioasa. Servirea acesteia alaturi de diverse salate si cartofi copti sau piure rafinat iti poate asigura o experienta culinara excelenta. Iata ce trebuie sa stii despre friptura de porc in bere, Alt mod sa o pregatesti si Alt mod sa folosesti diversele ingrediente pentru a o prepara la cuptor.

Pasul 1: Pregatirea de ingrediente

  • 1 kg carne de porc (fie umar, pulpa, sau picioare de porc)
  •     

  • 1 ceasca bere
  •     

  • 3 catei de usturoi pisati
  •     

  • 2 lingurite de sare
  •     

  • 1 lingurite de piper
  •     

  • 2 lingurite de ulei vegetal
  •     

  • 200 g bacon afumat pentru a finisa

Pasul 2: Amestecarea marinadei

Intr-un vas mare, amesteca impreuna bere si condimentele. Puneti carnea de porc in vasul cu marinata si lasa-o sa stea acoperita timp de minim 2-3 ore, in frigider.

Pasul 3: Prepararea si gatirea in cuptor

Pre-incalziti cuptorul pana la 180°C.
Intr-o tava, puneti bucatile de carne de porc, stropite cu ulei vegetal, usturoi pisat si bacon afumat.
Pentru a mari consistenta preparatului, umple tava cu restul de marinata.
Asezati tava in cuptor in prealabil incalzit și gatiți friptura timp de 90 de minute sau pana cand carnea este bine facuta si crocanta deasupra.

Serviti friptura de porc in bere calda, cu garnitura de legume sau salata. Pofta buna!

Intrebari & Raspunsuri

Q: Care sunt ingredientele necesare pentru a prepara friptura de porc in bere?

R: Pentru aceasta reteta, va trebui sa pregatiti urmatoarele ingrediente: 2 kilograme de pulpa de porc, 1 cana de bere, 1 ceapa mare, 2 linguri de sare, 1 lingurita de piper negru, 1/2 lingurita de oregano, 1/4 lingurita de boia, 1/4 lingurita de cimbrisor, 1/2 lingurita de mustar si 1/4 lingurita de ulei.

Q: Cat timp dureaza prepararea fripturii de porc in bere?

R: Pretexul necesar prepararii acestei retete este de 75 de minute. 50 de minute sunt alocate pentru prajirea carnii in tigaia in care se adauga ceapa si condimente, urmata de 25 de minute in care se adauga bere si se acopera vasul cu un capac si se coace in cuptorul preincalzit.

Q: Care sunt cele mai bune condimente pentru aceasta reteta?

R: Cele mai bune condimente pentru aceasta reteta sunt sare, piper negru, oregano, boia, cimbrisor, mustar si ulei. Aceste condimente vor adauga un gust profund si savuros preparatei culinare.

Concluzii

Așadar, punem toate informațiile care le-am dezvoltat astăzi împreună. Acum când ai toate informațiile cu care să prepari o delicioasă friptură de porc în bere, e timpul să o săvârșești. Nu uita să servești un vin bun alături! Așa că, bucătar îndrăzneț, pregătește o măreță friptură de porc în bere! Poftă bună!

Leave a Comment