Gogosarii la gratar sunt o reteta delicioasa si usor de preparat. Acesti gogosari sunt un fel de legume cu carne, care se pot servi ca aperitiv sau ca fel principal.
Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: gogosari, ulei de masline, sare si piper. Pentru a pregati aceasta reteta, incepeti prin curatarea gogosarilor si taiati-i in bucati mari. Puneti-i intr-un bol si adaugati ulei de masline, sare si piper. Amestecati bine ingredientele si lasati-le sa se marinareze timp de 30 de minute.
Dupa ce s-a marinat, puneti gogosarii pe gratar si lasati-i sa se gatasca. Gogosarii se vor gati in aproximativ 15 minute, sau pana cand se rumenesc frumos.
Serviti gogosarii la gratar cu o salata sau cu orez. Acestia sunt deliciosi si usor de preparat, asa ca nu ezitati sa-i incercati!
Gogosarii la gratar sunt unul dintre cele mai populare sortimente de fripturi, preferate de multi oameni din intreaga lume. Acest fel de mancare este delicios, usor de preparat si foarte sanatos. Azi vom invata Alt mod sa pregatim aceasta friptura delicioasa, numita “Gogosari la gratar”. Urmeaza reteta traditionala, de care cu siguranta nu te vei plictisi!
Friptura cu gogosari la gratar: Ingrediente si Reteta
- 600 g carne de porc dezosata
- 1 legatura de marar uscat
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe medii tocate marunt
- Un praf de sare
- Piper dupa gust
- 800 g gogosari deshidratati
Carnea se spala in apa rece si se condimenteaza cu sare, piper, marar si usturoi, toate pasate si amestecate. Apoi, adauga ceapa tocata marunt si amesteca bine.
Gogosarii se pun intr-o cratita cu apa calda, lasandu-i aproximativ 20 de minute. Cand s-au hidratat, se scurg bine si se adauga peste carnea de vita imbibata in felul descris. Se amesteca bine, pentru a se omogeniza perfect ingredientele.
Compozitia se formeaza pe tigaie, punandu-se pe rand bucati de carne si gogosari si se lasa 15-20 de minute sa se gateste. Se poate adauga ulei (optional) si se poate stropi cu putin vin pentru aroma aditionala. Se sfarama in capatul de friptura gatita, verificandu-se consistenta.
In final, friptura cu gogosari la gratar este gata pentru servire si poate fi servita impreuna cu garnitura preferata. Este o reteta delicioasa, cu un buchet aromatic si savuros de gogosari proaspete si carne bine condimentata. Delicios!
Intrebari & Raspunsuri
Q1: Ce fel de carne se foloseste pentru a prepara o friptura de gogosari la gratar?
R: Pentru a prepara o friptura de gogosari la gratar, se foloseste carne macra de vita, de miel sau mixta.
Q2: Alt mod se pregateste o friptura de gogosari la gratar?
R: Se spala gogosarii si se taie felii subtiri. Se slabeleg fiecarui feliu cu multa sare si piper dupa gust. Se pot adauga si alte condimente dupa preferinte. Carnea se feliaza si se condimenteaza la fel. Se pun bucati mari de gogosari si carne pe un gratar bine incins si se lasa la gratar pana cand carnea si gogosarii se rumenesc. Se serveste.
Concluzii
Astfel, aţi descoperit această minunată reţetă pentru friptura de gogoşari la grătar. Dacă veţi folosi această reţetă, sigur veţi obţine cele mai gustoase bucate. Aroma de gogoşari vă va încânta pe toţi! Serviţi cu mămăliguţa şi murăturile de anotimp şi veţi avea o masă gustoasă! Poftă bună!