Gulie de Vita cu Cartofi: Reteta de Baza

Gulie de vita cu cartofi este o reteta traditionala romaneasca, care se poate servi ca fel principal sau ca garnitura. Aceasta reteta este usor de preparat si se poate servi cu o varietate de alte alimente.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 1 kg de carne de vita, 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 linguri de ulei, sare si piper.

In primul rand, se taie carnea de vita in bucati mici si se pune intr-o cratita. Se adauga ceapa, morcovii si cartofii taiati cubulete si se amesteca bine. Se adauga uleiul si se amesteca din nou. Se adauga sare si piper dupa gust. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ o ora.

Dupa ce s-a fiert, se serveste calda, alaturi de o salata sau de alte alimente. Gulie de vita cu cartofi este o reteta delicioasa si usor de preparat, care poate fi servita cu usurinta la orice masa.
Mancarea este una dintre cele mai bune moduri de a te bucura de momentele cu familia si prietenii. Astazi, vom vorbi despre o reteta tradiționala, “”. Acesta reteta presupune prepararea unei bucătării bogate în carne, condimente și alte ingrediente pentru a crea un fel savuros, ce poate fi servit atat pentru mesele zilnice cat si pentru evenimentele speciale. În concluzie, rămâne una dintre cele mai populare cărtării din România. Vom descoperi mai jos ingredientele și modul în care se prepară delicioasa rețetă.

Atunci cand vine vorba de prepararea unui fel principal festiv, gulie de vita cu cartofi e cea mai buna alegere! Este o reteta de baza usor de realizat, pe care o poti pregati rapid si care va fi sigur pe placul tuturor. Iata Alt mod sa pregatesti o delicioasa si simpla gulie de vita cu cartofi:

  • Alege vita de calitate si taie-o bucati mari, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
  • Pregateste-ti in prealabil condimentele. Noi folosim sare, piper, boia, rozmarin si cimbru. Adauga-le dupa preferinte.
  • Condimenteaza bucatile de vita pe toate partile.
  • Da bucatile de vita la prajit pana ce acestea capata o nuanta brun-aurie.
  • Scoateti din tigaie carnea si adaugati ulei. Lasati la incins pentru aproximativ 3-5 minute.

Apoi, adauga cateva felii de cartofi intr-o tava mare (ideal ar fi sa amestecam fiecare cartof cu ulei si sare). Taie pe vremea asta si o ceapa in bucati mari si adauga-o peste cartofi. Adauga si bucatile de vita in tava si incearca sa le distribui chiar si cartofii. Versa deasupra 1-2 cani cu apa. Acopera tava cu folie alimentara sau cu capacul ei si da totul la cuptor pentru o ora.

Serveste cu legume proaspete, paine calda si bucati de branza de vaci sau cascaval si bucuresti! Enjoy!

Intrebari & Raspunsuri

Q1: Alt mod se prepara Gula de Vita cu Cartofi?
R1: Pentru aceasta reteta simpla si delicioasa de Gula de Vita cu Cartofi, va trebui sa aveti urmatoarele ingrediente: 500g de gogonele taiate fideluta, 2 cartofi, 1 ceapa, 2-3 linguri de ulei, 2-3 fire de marar, sare si piper dupa gust si 500ml de apa. Se incepe prin a se incalzi uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa si gogonelele. Apoi adaugati cartofii taiati rondele, sare si piper si acoperiti cu apa. Scoate mancarea cand cartofii sunt fierti si adauga mararul tocat marunt. Gula de Vita cu Cartofi este gata!

Q2: Care sunt beneficiile nutritive ale acestui preparat?
R2: Acest preparat contine cartofi, ceapa si gogonele – o combinatie sanatoasa si nutritiva. Cartofii sunt o sursa buna de fibre, potasiu, vitamina C si folati; ceapa contine vitamine si fibre; iar gogonelele sunt bogate in antioxidanti si au un continut scazut de carbohidrati. Astfel, poate fi un preparat nutritiv si-l puteti savura fara sa va faceti griji referitor la calorii.

Concluzii

O postare despre trezirea de duminica a Goblenului din noi, o mâncare tradiţionala în unele gospodării româneşti. Acest preparat poate fi făcut adesea ca prânz sau masă de seară, iar cei mai mulţi dintre noi îl pregătim cu drag. Experienţa de a savura o farfurie caldă cu mâncare delicioasă pe un fundal liniştit, unit împreună cu îndrăgirile familiei este tot ce poate face cu adevărat ca această postare să fie un adevărat succes. Aşa că, fă un pas în bucătărie, pregăteşte această mâncare tradiţională şi alătură-te tradiţiei. Poftă mare!

Leave a Comment