Paine de casa (FRANZELA) 🥖Daca inveti reteta nu mai cumperi paine🤫

Painea de casa, cunoscuta si sub numele de franzeluta, este un aliment traditional romanesc, care se poate prepara usor si rapid. Acest tip de paine este foarte gustos si poate fi servit cu aproape orice fel de mancare.

Pentru a prepara aceasta paine, aveti nevoie de faina, drojdie, sare, apa si ulei. Toate ingredientele se amesteca bine si se framanta pana se obtine o coca omogena. Apoi, coca se lasa sa se odihneasca timp de aproximativ o ora, dupa care se imparte in bucati si se modeleaza in forma dorita.

Painea se coace in cuptorul preincalzit la o temperatura de aproximativ 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Painea de casa este foarte sanatoasa si poate fi preparata in mai putin de o ora. Este o reteta simpla si usor de invatat, astfel incat nu mai este nevoie sa cumparati paine de la magazin.

Painea de casa este un aliment traditional romanesc, care poate fi preparat usor si rapid. Este foarte gustos si poate fi servit cu aproape orice fel de mancare. Daca invatati reteta, nu mai este nevoie sa cumparati paine de la magazin.
Suntem încântați să vă prezentăm o modalitate nouă de a face cea mai simplă și mai gustoasă pâine acasă. Ne adresăm tuturor gurmanzilor – adoratorilor de pâine proaspătă pregătită rece. Vă prezentăm reteta Painei de Casa, numită și Franzela, care are ca ingrediente numai câteva elemente. În plus, veți descoperi că ingredientele sunt ieftine ș

In acest articol:

1. Preparati-va pentru reteta de paine acasa: “Paine de casa (Franzela)”

Dacă sunteți pregătiți să gustați cea mai bună pâine acasă, Franzela este ceea ce aveți nevoie! Rețeta acestei pâini ușor de preparat se împarte în trei etape simple. Primul lucru este să faceți aluatul.

Ingrediente

  • 700 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • Un varf de sare; aprox. 8 gr
  • 450 ml apă caldă
  • Două linguri cu ulei de măsline (opțional)

Începeți prin amestecarea drojdiei proaspete cu una sau două linguri de făină, în apă caldă la temperatura camerei. Acoperiți amestecul și lăsați-l să se activeze timp de 5-10 minute. Adăugați sarea, restul de făină și uleiul de măsline și amestecați cu un tel sau cu mâinile curate.

Pregătirea aluatului

  • Formati o galerie în mijlocul făinii și adăugați apa
  • Amestecați cu un tel și apoi framantati aluatul cu mâinile curate
  • Puneți aluatul într-un castron curat acoperit și lăsași-l la dospit pentru aproximativ o oră

Când aluatul este dospit, este timpul să vă adaptați preferințele. Puteți forma chifle, pe care să le coaceți ca paine obișnuită. De asemenea, vă puteți bucura de această rețetă, formând chifle sau cozonaci, după Alt mod doriți. De obicei, trebuie să scufundați chiflele în apă fiartă înainte de a le coace. Apoi puneți-le în tavă acoperită cu hârtie de copt și la cuptorul preîncălzit.

Coacerea

  • Pregătiți un vas cu apă fiartă
  • Tahinati aluatul în trei bucăți
  • Rewarmtati bucățile în ulei sau ulei de măsline
  • Scufundați chiflele în apă fiartă timp de 5-10 secunde
  • Puneți-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt
  • Puneți la cuptorul preîncălzit la 180°C
  • Coaceți aproximativ 20-25 de minute

Pregătiți-vă să vă bucurați de cea mai delicioasă pâine de casă – Franzela! Beneficiile preparării propriilor dvs. chifle sunt nenumărate – veți economisi bani, veți ști ce ingrediente ați folosit și aspectul și savoarea vor fi ireproșabile. După ce le-ați mâncat la micul dejun sau la

2. Ingrediente necesare pentru reteta de paine de casa

Ingredientele necesare pentru prepararea unei paini de casa sunt destul de simple – 700g făină, 25g drojdie proaspătă, 1 linguriță de sare și aproximativ 450ml de apă caldă. Calitățile tipului de făină folosită le pot influența și cantitatea de apă necesară în rețetă – în cazul în care se folosește o făină cu un conținut mai scăzut de proteine, va fi nevoie de apă mai puțină.

Ingredientele se pot mai adăuga și opțional, precum ulei de măsline, pentru un gust ceva mai special.
După combinarea acestor elemente, se amestecă un pic cu o lingură pentru a nu se murdări mâinile și apoi se framântă cu mâinile, până se obține o compoziție potrivită, care nu se lipeste neapărat de mâini.

  • Făină – 700g
  • Drojdie proaspătă – 25g
  • Sare – 1 linguriță (aprox 8g)
  • Apa caldă – 450ml (35°C)
  • Ulei de măsline – opțional

Ingredientele se lasa la crescut pentru aproximativ o ora și apoi aluatul se frânge în 3 bucăți, care ulterior se presară cu făină pentru a nu se lipi de masă și a se lăsa să crească din nou pentru 5-10 minute.
După acest răstimp, se rulau fiecare bucată în câte un covor rotund cu diametrul de 25-30 cm, punându-se pe o tavăde copt cu hârtie de copt și se lasa să se leaven pentru 10 minute, astfel încât aluatul să se deschidă.
Pentru final, se desparte în bucăți potrivite și se dă forma de gugoașă.
Și gata – o paine de casă proaspătă și delicioasă!

3. Hidratati aluatul pentru paine de casa

Hidratarea aluatului pentru paine de casa este etapa importanta, necesara obtinerii painii bune si gustoase. Iata ce puteti face:

  • Se aleg toate ingredientele pe care doriti sa le folositi, in functie de gusturile dvs. Daca folositi faina cu continut scazut de proteine, este necesar sa puneti mai putina apa decat specificat de reteta.
  • Fa o gaura in mijlocul amestecului si adaugati 1 lingura de sare si optional 2 linguri de ulei de masline.
  • Adaugati caldura la 45-50 grade Celsius, usor, usor, si mixati bine aluatul cu mana sau cu ajutorul unui tel. Nu se presupune ca aveti experienta in bucatarie.

Apoi, puneti aluatul intr-o cratita acoperita, si lasati-l sa se odihneasca intr-un loc cald, pana cand se dubleaza in volum.

Cand aluatul este gata, il puteti portiona dupa preferinte si il lasati sa se odihneasca noaptea intreaga, sau in functie de timeline-ul de pregatire. Acest pas este important, pentru ca aluatul are nevoie sa creasca si sa se reposeze, pentru a fi elastic si pufos.

Puteti alege sa il preparati sub forma de baghete sau sub forma de covrigisori si puteti adauga cantitati mici de ulei de masline pe suprafata pentru aroma suplimentara. Luati nota ca painea pregatita acasa are succes mare datorita aromei, texturii si gustului inconfundabil.

Chiar daca experienta dvs. in bucatarie nu este impresionanta, urmand cele mentionate de mai sus veti reusi sa obtineti paine de casa delicioasa!

4. Pregatiti coacerea painii de casa

Pentru a-ți pregăti cele mai bune baghete de casă, trebuie să te asiguri că ești pregătit pentru un proces de coacere complet. Primul pas este să pregătești ingredientele. Ai nevoie de:

  • 700 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță sare
  • aproximativ 450 ml apă caldă
  • 2 linguri ulei de măsline (opțional)

Apoi, amestecă toate ingredientele și începe să frămânți bine aluatul. Acoperă-l cu un prosop de bucătărie și lasă-l să se odihnească pentru aproximativ o oră. Când aluatul s-a odihnit, rostogolește-l și taie-l în trei părți egale. Acestea vor fi cele trei baghete. Acoperă baghetele și umezește-le lăsându-le timp să se odihnească din nou pentru zece minute. Acum baghetele tale sunt gata să fie coapte. Preîncălzește cuptorul la temperatura maximă și pune-le să se coacă. Nu uita să gătești baghetele de pe ambele părți pentru a obține un rezultat perfect.

Coacerea baghetelor de casă este oarecum ambiguă. Exact ca în cazul pâinii, cantitatea de ingrediente și temperatura cuptorului jucând un rol-cheie în rezultatul final. Întotdeauna trebuie să ajustezi cantitatea de apă de mai multe ori, în funcție de tipul de făină folosit și, desigur, de proba și experiența ta în procesul de pregătire al aluatului.

5. Alt mod sa facem paine de casa franzela – Explicatii detaliate si pasii importanti

Painea franzela este uns dintre cele mai delicioase si populare paini. Puteti sa va bucurati acesta calda, pufoasa si aromata, chiar si in cazul in care va lipseste banii sa-l cumparati pregatit. Asadar, este important sa stiti Alt mod sa faceti aceasta minune in propriul dv. bucatarie.

Intai de toate, facem o Placere in mijlocul ingredients. Primul ingredient este făina. Folosim aproximativ 700 g de faina, care trebuie sa fie cu cel putin 12.2 % proteine. Apoi adaugati 25 grame de drojdie proaspata si o lingurita de sare, aproximativ 8 grame, si 450 ml de apa calduta (35°C).Amestecati toate aceste ingrediente intr-un vas smpat cu o lingura sau cu o spatula, pana se obtine o aluat omogen si neted.

Turnam aluatul in masa de framantat si incepem framantatul cu mana. Incepeti kneading si adaugati unt de masline (optional) si mai putin apa calduta sau mai multa faina in cazul in care aluatul se lipeste de maini, daca apa a fost alaturi. Facem un frumos aluat pufos la final.

Radem aluatul in trei parti egale si apoi il impartim in 3-4 bucati mai micute. Intindem bucatile folosind mainile si le intoarcem in forma de cosulita. Punem cosurile de paine pe tava de copt si lasam 20-30 de minute sau pana ce aluatul incepe sa creasca. Taieti unele dintre bucati cu un cutit/furculita si le puneti in od gastronomie.

In final, punem tava la cuptorul preincalzit si coacem la 190°C pentru 20-30 sau pana se rumenesc frumos.Inainte de servire, lasam cosurile sa se raceasca 5 – 10 minute, apoi le putem servi. Cu o atentie speciala, urmand acesti pasi simpli si folosind ingredientele necesare, veti obtine acasa propriul franzela de casa.

Intrebari & Raspunsuri

Q: What ingredients are needed to make this bread recipe?
A: You will need 700g of flour, 25g of fresh yeast, one teaspoon of salt (approx. 8 g) and around 450 ml of warm water, depending on the flour used. Additionally, you can add some olive oil for extra flavour.

Concluzii

Pe lângă faptul că recepta acestei panificații tradiționale românești v-a fost explicată în detaliu în acest videoclip, învațați și Alt mod să

prepați câteva variante de franzele. Suntem cu toții mai puțin dependenți de producătorii de pâine și putem face acasă această delicatesă gustoasă și sănătoasă. Distracția este garantată și pofta de mâncare și mai mare. Noi speram că și voi sunteți pregătiți să puneți în practică cunoștințele dobândite aici, iar franzelele voastre să aibă mai mult succes decât cea pregătită de noi. Vă așteptăm la noi info și tutoriale pe canalul nostru de Youtube, să vă lăsăm inspirați. Mulțumim pentru vizionare!

Leave a Comment