Partea a 2-a! Cum faci cainele sa nu manance de pe jos. Lectia de dresaj

Partea a 2-a! Alt mod faci cainele sa nu manance de pe jos. Lectia de dresaj

Dresajul cainilor poate fi o provocare, mai ales atunci cand vine vorba de a-i invata sa nu manance de pe jos. Cu toate acestea, exista cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru a-i invata cainelui sa nu manance de pe jos.

Primul pas este sa va asigurati ca cainele dvs. are suficienta hrana si apa. Daca cainele dvs. este foame, va fi mai tentat sa manance de pe jos. Asigurati-va ca cainele dvs. are suficienta hrana si apa pentru a-i satisface nevoile nutritionale.

In al doilea rand, asigurati-va ca cainele dvs. are suficienta activitate fizica. Cainele dvs. poate fi tentat sa manance de pe jos daca este plictisit sau stresat. Asigurati-va ca cainele dvs. are suficienta activitate fizica si jocuri pentru a-i mentine interesul si energia.

In al treilea rand, asigurati-va ca cainele dvs. are suficienta atentie si afectiune. Cainele dvs. poate fi tentat sa manance de pe jos daca se simte singur sau neiubit. Asigurati-va ca cainele dvs. primeste suficienta atentie si afectiune pentru a se simti iubit si apreciat.

In al patrulea rand, folositi recompense pozitive pentru a-i invata cainelui sa nu manance de pe jos. Cand cainele dvs. nu mananca de pe jos, oferiti-i recompense pozitive, Alt mod ar fi jucarii sau mancare. Acest lucru ii va arata cainelui ca nu este bine sa manance de pe jos si ca exista recompense pozitive pentru a nu face acest lucru.

In al cincilea rand, folositi corectii negative pentru a-i invata cainelui sa nu manance de pe jos. Cand cainele dvs. mananca de pe jos, folositi corectii negative, Alt mod ar fi scuturarea sau tragerea de urechi. Acest lucru ii va arata cainelui ca nu este bine sa manance de pe jos si ca exista consecinte negative pentru a face acest lucru.

In al saselea rand, folositi un ton de voce autoritar pentru a-i invata cainelui sa nu manance de pe jos. Cand cainele dvs. mananca de pe jos, folositi un ton de voce autoritar si spuneti “Nu!” sau “Stop!” Acest lucru ii va arata cainelui ca nu este bine sa manance de pe jos si ca exista consecinte negative pentru a face acest lucru.

In al saptelea rand, folositi un comandament pentru a-i invata cainelui sa nu manance de pe jos. Cand cainele dvs. mananca de pe jos, folositi un comandament precum “Nu manca de pe jos!” sau “Nu linge de pe jos!” Acest lucru ii va arata cainelui ca nu este bine sa manance de pe jos si ca exista consecinte negative pentru a face acest lucru.

In concluzie, dresajul cainilor poate fi o provocare, mai ales atunci cand vine vorba de a-i invata sa nu manance de pe jos. Cu toate acestea, exista cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru a-i invata cainelui sa nu manance de pe jos. Asigurati-va ca cainele dvs. are suficienta hrana si apa, suficienta activitate fizica, suficienta atentie si afectiune, folositi recompense pozitive, corectii negative, un ton de voce autoritar si un comandament pentru a-i invata cainelui sa nu manance de pe jos.
Bine ai venit la o alta lectie din cadrul programului nostru de dresaj profesional pentru caini! Acum vom discuta despre Alt mod sa faci ca cainele tau sa nu consume alimente de pe jos. Este bine stiut ca momentul in care cainele nostru gaseste ceva pe jos si incepe sa il consume poate fi unul din cele mai stresante din viata noastra ca stapani, insa aceasta lectie va invata Alt mod sa inteleaga si sa se supuna comenzilor pentru a se abtine. Putem sa luam aceasta tehnica mai departe si sa o aplicam si in situatiile in care suntem afara sau intr-o situatie dificila, avand in final control asupra cainelui pe tot parcursul plimbarii. Prin urmare, in urmatoarea lectie veti afla Alt mod sa va antrenati corect cu cainele, folosindu-i simturile in beneficiul lor, ca sa obtineti denumirea de stapan iscusit!

In acest articol:

1. Introducerea despre “Professional Dog Training”

Cursurile de Educație Canină Profesională oferă beneficii deosebite proprietarilor de câini. Acestea includ ajutorul de a învăța și de a înțelege înțelepciunea și limbajul câinelui, precum și modul de a întâmpina comportamentele nedorite. Acestea promovează comunicarea eficientă între câini și stăpâni, deoarece oferă o modalitate sigură și liniștitoare de interacțiune.

  • Învățarea comenzilor de bază – Cursurile de Educație Canină Profesională oferă cunoștințe despre comenzi de bază, Alt mod ar fi “stay”, “down” și “leave it”. Acestea sunt extrem de importante pentru stăpânii de câini, întrucât permit controlul câinelui și a comportamentelor non-dorite.
  • Împiedicați obiceiurile nedorite – Educația canină profesională poate ajuta proprietarii de câini să knowandculmnexacide Alt mod să împiedice comportamentul abuziv și agresiv sau obiceiurile de exces Alt mod ar fi sărit sau mușcat.
  • Îmbunătățiți relația dvs. cu câinele – Învățând mai multe despre comportamentul canin și Alt mod să-l recunoașteți și să-l interpretez, veți fi în măsură să îmbunătățiți relația pe care o aveți cu câinele dvs. Creând standarde clare, câinii vor înțelege mai bine ceea ce se așteaptă și se bucura de și mai multe momente de distracție împreună.

De aceea, exercițiul pe care tocmai l-am parcurs are rolul de a învăța câinelui Alt mod să se abțină de la obținerea recompensei de pe jos. Prin limitarea accesului și oferirea recompensei câineleui când a respectat comanda “leave it”, ducem câinele mai aproape de exemplele pe care le dorim. Și, de asemenea, este important să ne amintim că această tehnică ne poate fi de ajutor și în alte situații dificile în care câinele vrea să mănânce ceva de pe jos. De aceea, ne datorăm străduința de a fi gata pentru a face față oricărei situații prin practicarea împreună a acestui exercițiu în fiecare zi.

2. Exercitiul cu mancarea

Înainte de a continua povestea noastră în această sesiune, să ne amintim că puteți apăsa butonul de abonare la acest canal generic numit Formare Profesională a Câinilor, ca să fiți notificați real time de fiecare dată când public un video nou legat de acest domeniu extraordinar.

Redevenind la sesiunea noastră, am ajuns la exercițiul cu mâncarea în mâna. După Alt mod am stabilit, mâna trebuie pusă pe genunchi pentru a permite câinelui acces fără probleme, moment în care le dăm și recompensa. Odată ce s-a constatat că exercițiul acesta funcționează foarte bine, am decis să mergem mai departe și am mutat mâna către câine.

Momentul în care câinele s-a apropiat din poziția corpului și aproape că și-ar fi putut atinge mâna cu premiu. Ce am făcut atunci? Am folosit aceeași tehnică pentru a limita accesul. Câinele a înțeles și recompensa a primit-o. Apoi, am continuat și am lăsat-o pe Alexandra să-și continue mișcarea și am lăsat premiul liber pe jos. Ce a făcut câinele? Acum veți vedea!

  • Ce scop are acest exercițiu? Las o bucată de mâncare pe jos și rețin câinele astfel încât să nu poată să o atingă. Ce încep și practic cu câinele, ar trebui să aibă o dorință și să vă ajute în viața de zi cu zi, pentru a-l controla atunci când vă aflați într-o situație dificilă.
  • Ce ar trebui să învețe câinele? Să învețe să renunțe în momentul în care trageți de lesa lui și spunem “șterge-o, domnule, renunță la mâncarea de pe jos, ai mâncare acasă!”.
  • Ce folos are acest exercițiu? Dacă aveți alte idei și credeți că un alt tip de exercițiu este mai eficient pentru a învăța câinelui să păstreze această distanță, vă invit să vă expuneți opinia în secțiunea Comentarii. Discutăm acolo, dezbătut și ne voi afla învăța câte ceva!

Revenind la această situație, i-am spus lui Alexandra că poate să pună în practică în afară ceea de facem aici. De ce? E simplu. Un astfel de câine, cu simțul mirosului, merge cu capul pe jos și mirosi fiecare centimetru pătrat pe durata drumeției. Dacă îi învățăm că, dacă trageți de lesa lui, trebuie să alerge cu capul sus, atunci avem o șansă mai mare să-l ținem în lesă în momentul în care câinele descoperă ceva și-și coborește capul. Da. Putem apoi să spunem Șterge-o și să le învățăm că, dacă se conformează ordinului Șterge-o și își înalță capul, le oferim o recompensă.

3. Lucrând în exercițiu mai departe

În exercițiu mai departe

Continuând cu povestea noastră în această ședință, îți reamintim că poți apăsa pe abonare la canalul numit generic „Antrenarea câinilor profesional” pentru a îți pune un alert și a fi notificat în timp real, de fiecare dată când postez o nouă video despre acest domeniu extraordinar. Revenind la ședința noastră de exercițiu, eram în prezența hranei în mână. După Alt mod am stabilit deja, mâna se pune pe genunchi pentru a furniza câinelui un acces ușor la aceasta astfel încât să avem șansa de a le spune să se îndepărteze, moment în care le oferim recompensa.

  • Mentre am observat că acest exercițiu se desfășoară foarte bine, am trecut la nivelul următor, deplasând mâna înspre cățel. Moment în care postura trupului lor a dat posibilitatea de a ajunge practic la mâna în care se afla recompensa.
  • După aceea, am „luat-o” pe Alexandra în mișcare, lăsând recompensa liberă pe jos. La ce au recurs animăluții? Urmărește acum!

Ți-ai pus să te întrebi la ce folosește acest exercițiu? Ei bine, punem o bucată de mâncare pe jos și ținem câinele, astfel încât să nu poată ajunge acolo. Toate exercițiile pe care le inițiem și le practicăm cu animalul, ar trebui să aibă o utilitate, să te ajute în viața de zi cu zi să controlezi câinele atunci când ai parte de o situație dificilă.

Multi oameni se plâng că nu au capacitatea de a controla câinii lor atunci când acestia doresc să mănânce ceva de pe jos. Iată ocazia perfectă de a exersa cu animăluții acea moment de renunțare când tragi de lesă și spui „lasă, domnule, nu mai mânca de pe jos, ai hrană acasă!”. Desigur, poți fi curios să afli și ce rol are exercițiul acesta. Daca ți-ai găsit altă idee, îți propunem să îți expui opinia în secțiunea de comentarii. Vom discuta acolo, vom dezbate și vom învăța câte ceva!

În această situație, i-am spus lui Alexandra că poate aplica în afară ceea ce practicam aici. De ce? Ei bine, e simplu. Un câine cu simțul mirosului mergând cu botul pe jos, adulmecă fiecare centimetru patrat pe parcursul unei plimbări. Dacă îl educăm pe câine să meargă cu capul sus atunci când se încearcă tragerea de lesă, avem o șansă mai mare de a-i menține pe câinei sub control, atunci când descopere ceva și și-ar lăsa șaua. Da. Apoi, putem spune „Lasă” și să îl educăm să renunțe la comanda „Lasa”, levați capul și apoi să li se ofere o recompensa. Iată una dintre principalele probleme la care se confruntă proprietarii de câini. Pe scurt, totul începe cu o poziție statică,

4. Folosirea comenzii „Lasa”

Ședința în care s-a legat această comandă are loc după ce se plasează mâna pe genunchi și își invită câinele să se abțină de la a lua recompensa. Apoi, provocarea devine mai complexă atunci când mâna se apropie și mai mult de câinele care este limitată de vaclă cu ajutorul lssei. Când rezultatul prezent: câinele renunță, se recompensează. După aceea, se ia și se efectuează același exercițiu în mersul în care câinele își poate folosi simțul mirosului să se uite pentru a găsi recompense. Momentul șocant este când câinele se îndreaptă spre ceva și se poate auzi comanda „Lasa”, care îi împiedică să facă acest lucru. Dacă această comandă poate fi urmată, se oferă o recompensă.

De ce este necesar acest exercițiu? Primul motiv este acela că aceste câini petrec mult timp în curtea lor și sunt dispuși să adore orice praf sau bucăți de mâncare de pe prefect. Deoarece câinele poate să-și folosească nasul pentru a găsi cele mai interesante recompense, este necesar să vă controlați câinele în aceste momente. De asemenea, dacă câinele nu poate să dea înapoi și este interesat să-și folosească nasul, un fel prin care proprietarului de câini îi poate permite să stabilească un control asupra câinelui este prin strângerea lațului și prin comanda „Lasa”.

De asemenea, această mișcare poate ajuta câinele să învețe să se descurce și să se comporte atunci când se află într-o situație înconjurat de alți câini neastâmpărați care se plimba pe stradă și care se uită la lucruri interesante. Cu alte cuvinte, acest exercițiu îl poate ajuta pe câinele tău să nu se zbate să se agațe de orice obiect ce se vede și să se învețe să acționeze ca și tu.

Pentru a folosi cu succes comanda „Lasa”, propuneți-i câinelui recompense interesante și diferite. Diminuați frecvent reținerea și recompensați câinele în momentele când se supune. Monitorizați comportamentul câinelului și ajustați comanda. Asigurați-vă când învățați câinele să se abțină să nu facă prea multe și să nu se aștepte prea mult când îl veți recompensa. Qualificat cu cât exercițiul se repetă, câinele va învăța să se abțină de la obiectele de pe jos și să acționeze în conformitate cu comanda dvs.

5. “Leave it” – folosirea în viața de zi cu zi

Modulul “Leave it” din viața de zi cu zi

În acest moment, ne aflăm la exercițiul cu mâncarea în mână. Acest exercițiu constă în a ține mâna pe genunchi pentru ca câinele să aibă acces la recompensă și pentru a-i putea spune să se îndepărteze momentul, în care îi dăm recompensa. De aceea, putem trece acest exercițiu pe un nivel mai înaintat și să mutăm mâna către câine astfel încât să poată ajunge la recompensă. Astfel, vom folosi aceeași tehnică pentru a limita accesul. Câinele va înțelege și va fi recompensat pentru asta.

Utilitatea modulului “Leave it”
Modulul “Leave it” are o utilitate importantă în viața de zi cu zi. Atunci când câinele descoperă ceva pe jos și se apleacă să mănânce, folosirea comenzii “Leave it” va avea efectul scontat. Va înțelege că trebuie să se abțină de la mâncat și că ce e mai bun pentru el este să stea departe de problemă. Acest modul îi poate ajuta pe stăpâni să câștige în controlul câinelui, făcându-l să înțeleagă mesajul nevoia de distanțare.

Exersarea și implementarea “Leave it”
Exersarea comenzii “Leave it” ar trebui să se înceapă într-o poziție statică controversată puneți o recompensă pe jos și limitează accesul la ea folosind lesa. Primul moment în care câinele învață această comandă va fi cel în care puneți sub control reacția câinelui și oferiți-i recompensa odată ce se abține. Exersarea “leave it” acasă va sprijini apoi și în împrejurări dificile ulterior, când câinele va înțelege că trebuie să vă respecte comanda chiar și în cea mai tentantă situație.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Can you explain what the purpose of this exercise is?

A: The purpose of this exercise is to teach the dog to keep a distance when being tempted by something on the ground. The goal is to help you control your dog and keep them in a leash when they try to eat something off the ground. This exercise will also help them to understand the command “Leave it” and respond to it by raising their head. If the dog responds correctly, you can reward them with a treat.

Concluzii

Daca va ganditi Alt mod sa va antrenati cainele sa nu manance de pe jos, speram ca acest videoclip vi-a oferit informatii utile si ca ati reusit sa descoperiti ce exercitii si tehnici puteti folosi. Cu toate acestea, acest exemplu este doar unul dintre multele lucruri utile pe care le puteti invata prin dresajul profesional al cainilor. Ne oprim aici pentru a va lasa sa puneti in practica noile cunostinte si va invitam sa va abonati la canalul nostru de dresaj profesional pentru a ramane informati cu privire la cele mai noi informatii despre acest minunat domeniu.

Leave a Comment