Prajitura cu Mere Turnata: Reteta Perfecta!

Prajitura cu mere turnata este un desert traditional romanesc, care poate fi servit la orice ocazie. Reteta este simpla si delicioasa, iar rezultatul este un desert cremos si aromat.

Ingredientele de baza sunt merele, faina, zaharul, oul, untul si esenta de vanilie. Pentru a pregati aceasta prajitura, in primul rand se curata merele si se taie in cubulete. Apoi, se amesteca faina, zaharul, oul si untul, pana se obtine o compozitie omogena.

Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se aseaza cubuletele de mere. Se presara zaharul si se coace la foc mediu, timp de aproximativ 30 de minute.

Dupa ce prajitura s-a copt, se lasa sa se raceasca si se serveste cu frisca sau inghetata. Prajitura cu mere turnata este un desert delicios si usor de preparat, care poate fi servit la orice ocazie.
Prajitura cu Mere Turnata este un desert traditional romanesc delicios si simplu de preparat. Daca vrei sa incerci sa-l prepari acasa, vei avea nevoie de ingrediente simple si reteta perfecta. Acest articol va prezenta detaliile necesare pentru a pregati o prajitura cu mere turnata, delicioasa si cremoasa. Lasa-te purtat de arome si bucura-te de aceasta prajitura gustoasa si racoritoare!

  • Merele merg foarte bine cu aluatul dulce si crema, asa ca prajitura cu mere turnata este rezultatul ideal al unei retete. Pentru pregatirea acesteia nu ai nevoie decat sa urmezi cateva instructiuni simple.
  • Ingrediente: Un pachet de aluat foietaj (pentru a prepara o tava de dimensiune 23 cm x mostert cm) , 4 mere, 50 g zahar, 1 lingurita scortisoara, 100 g unt, 3 oua, 1/2 lingurita sare.

Incepe prin pregatirea tavii de prajitura. Intinde aluatul si asaza-l pe tava, astfel incat sa acopere bine toate marginile. Intepa-l cu furculita in diferite locuri si lasa-l la rece pentru 10 minute.

Dupa ce s-a racit, poti trata merele. Taie-le in cubulete si adauga zaharul, sarea si scortisoara. Amesteca bine aceasta compozitie si toarna-o peste aluatul din tava.

In final, amesteca restul ingredientelor: untul, ouale si 50 g de zahar. Adauga obtinerea amestec si toarna-l peste mere. Intinde-l usor cu ajutorul unei linguri. Da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 40-45 minute.

Cand este gata, lasa prajitura la racit o ora, inainte de a o servi. Pofta buna!

Intrebari & Raspunsuri

Q1: Ce ingrediente sunt necesare pentru prajitura cu mere turnata?
A1: Pentru aceasta reteta, veti avea nevoie de mere, faina alba, zahar, oua, unt, esenta de vanilie, sare si bicarbonat de sodiu.

Q2: Alt mod se pregateste blatul pentru prajitura cu mere turnata?
A2: Pentru a pregati blatul, amestecati faina alba cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu intr-un vas mare. Apoi adaugati untul taiat cubulete si omogenizati. Adaugati uleiul si amestecati bine. In cele din urma, adaugati ouale si esenta de vanilie si framantati compozitia.

Q3: Cat timp trebuie sa se coaca prajitura cu mere turnata?
A3: Aceasta prajitura trebuie sa se coaca timp de aproximativ 25-30 de minute la foc mediu. Verificati prajitura folosind o scobitoare de lemn sau o furculita: daca scobitoarea/furculita iese curata, prajitura este gata.

Concluzii

Daca iti plac prajiturile si te-ai decis sa-ti faci Prajitura cu Mere Turnata, aceasta reteta este alegerea perfecta. Urmeaza pasii retetei descrise si tu vei obtine un rezultat delicios si incredibil. Bucura-te de o prajitura delicioasa si de aroma imbietoare si savureaza o parte!

Leave a Comment