Prajitura dietetica cu branza de vaci

Prajitura dietetica cu branza de vaci este o reteta delicioasa si sanatoasa, care poate fi preparata cu usurinta acasa. Aceasta prajitura este ideala pentru persoanele care doresc sa urmeze o dieta sanatoasa, dar care nu vor sa renunte la placerea de a manca prajituri.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 250 de grame de branza de vaci, doua oua, doua linguri de zahar, doua linguri de faina, o lingurita de praf de copt, o lingurita de esenta de vanilie si doua linguri de ulei.

In primul rand, se amesteca branza de vaci cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi, se adauga ouale, uleiul si faina. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga praful de copt si se amesteca din nou.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute. Se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca prajitura este gata.

Prajitura dietetica cu branza de vaci este o reteta usor de preparat si foarte sanatoasa. Este o reteta perfecta pentru persoanele care doresc sa urmeze o dieta sanatoasa, dar care nu vor sa renunte la placerea de a manca prajituri.
Daca iti doresti sa consumi prajituri dietetice, dar sa nu faci niciun compromis in ceea ce priveste gustul, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta uimitoare de prajitura dietetica cu branza de vaci. Ingredientele usoare si aroma delicioasa, fac din aceasta reteta una perfecta pentru sezonul estival, dar si pentru un desert delicios si consistent oricand.

Prajitura cu branza de vaci este un desert delicios si nutritiv, potrivit pentru persoanele care tin cont de regimul alimentar. Ingredientele sale sunt simple si naturale, contribuind la cresterea valorii nutritive a acestei retete unice. De asemenea, o vor aprecia si cei care doresc un preparat usor si sanatos.

Ingrediente:

  • Faina – 4 linguri
  • Zahăr – 2 lingurite
  • Ouă – 1 bucata
  • Branza de vaci – 200 g
  • Sare – 1 praf

Pentru preparare, incepe prin amestecarea fainii cu sarea si zaharul. Separat, bateti oul si branza de vaci pâna se omogenizeaza bine. Apoi, adaugati faina, amestecata cu sare si zahar. Ambalati aluatul cantitatii obtinute si coaceti-l la cuptor pentru 20-25 de minute. Lasati prajitura sa se raceasca, apoi savurati deliciosul desert.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce ingrediente se folosesc in prajitura dietetica cu branza de vaci?
A: in general se face din branza de vaci, albusurile de oua, lapte, zahar saccharina si un praf de sare. Unele retete isi adauga adaosuri esentiale Alt mod ar fi fructele, semintele sau untul.

Q: Cate puncte de grasimi conține aceasta prajitura?
A: Aceasta prajitura contine un numar relativ scazut de puncte de grasimi, dupa Alt mod este cazul majoritatii dulciurilor “dietetice”. In medie, aproximativ 5-7 grame de grasimi, in functie de reteta pe care doriti sa o preparati.

Q: Alt mod se face prajitura?
A: Procesul clasic se desfasoara astfel: branza de vaci se amesteca cu zaharul saccharina, apoi ouale si laptele se adauga treptat. La final, se amesteca un praf de sare pentru gust si se intinde totul intr-un vas uns cu putin ulei. Se preincalzeste cuptorul si se coace pentru aproximativ 25 de minute sau pana ce s-a rumenit.

Concluzii

Aceasta prajitura dietetica cu branza de vaci este un desert savuros si usor de preparat care iti vine in intampinare cu vitamine si minerale esentiale. Cu acest desert poti satisface pofta de dulce, fara sa te ingrasi sau sa faci compromisuri in ceea ce priveste alimentatia ta zilnica. Prospetimea, gustul si valoarea nutritiva a preparatului sunt toate de invidiat. Incearca aceasta prajitura si bucura-te de un desert bun si sanatos.

Multa sanatate!

Leave a Comment