Reteta completa pentru carnati de porc

Carnatii de porc sunt una dintre cele mai populare retete din bucataria romaneasca. Acestia sunt usor de preparat si sunt deliciosi. Iata reteta completa pentru carnati de porc.

Ingrediente:

– 1 kg de carne de porc

– 1 ceapa mare

– 2 linguri de sare

– 1 lingurita de piper

– 1 lingurita de boia de ardei

– 1 lingurita de boia de ardei iute

– 1 lingurita de cimbru

– 1 lingurita de oregano

– 1 lingurita de marar

– 1 lingurita de tarhon

– 1 lingurita de usturoi pudra

– 1 lingurita de boia de ardei

Instructiuni:

1. Se taie carnea de porc in bucati mici si se amesteca cu ceapa tocata marunt.

2. Se adauga sarea, piperul, boiaua de ardei, boiaua de ardei iute, cimbrul, oregano, mararul, tarhonul, usturoiul pudra si boiaua de ardei. Se amesteca bine.

3. Se formeaza carnatii si se pun intr-o tigaie cu ulei incins.

4. Se prajesc carnatii pe ambele parti pana devin aurii.

5. Se scot carnatii din tigaie si se servesc calde.

Carnatii de porc sunt o reteta simpla si delicioasa. Acestia sunt perfecti pentru orice ocazie si se pot servi cu o salata sau o garnitura. Speram ca v-a placut aceasta reteta si va invitam sa o incercati acasa. Pofta buna!
Dragii mei, astazi vorbim despre carnati de porc – un aliment central in bucataria traditionala a romanilor! Vom vorbi despre ingredientele folosite, modul de preparare si cu siguranta vom obtine carnati de porc deliciosi si aromati! Daca va doriti sa preparati aceasta mancare traditionala si gustoasa, este momentul sa va aruncati o privire la reteta completa de carnati de porc pe care o prezentam astazi!

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara carnati de porc:

  • 1 kilogram de carne tocata de porc
  • 3 lingurite de sare Kosher
  • 2 lingurite de piper măcinat
  • 2 linguri de ierburi aromatice (oregano, cimbru, chimen, etc.)
  • 2 linguri de boia de ardei
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 4 linguri de apa
  • 2 caserole mici de casim.

Primul pas este sa amestecati toate ingredientele de mai sus. Incepeti prin a amesteca carnea tocata, sarea, piperul si ierburile aromatice intr-un vas mare. Apoi adaugati boia de ardei, usturoiul si apa. Framantati bine si amestecati pana cand ingredientele se omogenizeaza. Adaugati caserolele de casim si framantati din nou pana cand sunt incorporate bine.

Al doilea pas este sa modelati carnatii. Luati cate o bucata din amestecul pe care l-ati pregatit si framantati cu mainile umezite pentru a forma carnati. In mod traditional, se mai poate adauga o coaja de portocala (sau citron) pentru a le da un gust deosebit. Cand toate carnatii sunt gata pregatiti, puneti-i intr-o tigaie si prajiti in ulei fierbinte, la foc mediu, pana cand devin rumeni. Incercati sa-i intoarceti cu atentie cateva minute pana cand sunt gata.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara carnati de porc?

R: Pentru prepararea carnatilor de porc sunt necesare: 1 kg de carne de porc tocata, 3 linguri cu ulei de floarea soarelui, 2 catei de usturoi, 2 lingurite de seminte de chimen, 3 lingurite de marar tocat, 2 lingurite de boia de ardei dulce, 4 linguri cu apa, 1 lingurita de sare.

Q: Ce alte condimente pot fi adaugate carnatilor de porc?

R: Carnatii de porc se pot condimenta si cu alte ierburi aromatice (patrunjel, cimbru, maghiran, etc.). De asemenea, puteti adauga si piper, sau alte condimente dupa gust.

Q: Alt mod se pregatesc carnatii de porc?

R: Intai trebuie sa pregatiti carnea, amestecand-o cu uleiul, atat usturoiul curatat, cat si restul condimentelor. Intentati carnea in amestecul obtinut, apoi adaugati si apa. Framantati bine ingredientele si lasati-le sa se odihneasca pentru 15 minute. Faceti forme rotunde din carnea amestecata, si treceti-le prin sare. Puteti coace carnatii la cuptor, sau in tigaie, la foc potrivit.

Concluzii

Speram ca reteta de carnati de porc pe care tocmai ati vazut-o va fi una cu care experienta voastra in bucatarie sa fie mai placuta. Daca aveti intrebari sau idei de modificari, nu ezitati sa ne contactati. Pana atunci, distractie placuta in bucatarie!

Leave a Comment