Reteta de dovlecel pane cu pesmet: pofta buna!

Reteta de dovlecel pane cu pesmet: pofta buna!

Dovlecelul pane cu pesmet este o reteta delicioasa si usor de preparat. Este perfecta pentru o cina sau o masa de pranz. Ingredientele sunt simple si usor de gasit.

Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de:

– 2 dovlecei medii, curatati si taiati in felii subtiri

– 2 linguri de ulei de masline

– 1 lingurita de sare

– 1 lingurita de piper

– 2 linguri de pesmet

Pentru inceput, preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-un bol, amestecati uleiul de masline, sarea si piperul. Adaugati feliile de dovlecel si amestecati bine.

Transferati dovleceii intr-o tava de copt si presarati pesmetul deasupra. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 de minute, sau pana cand dovleceii sunt frumos aurii.

Serviti cald, cu o salata sau o garnitura. Reteta de dovlecel pane cu pesmet este o reteta simpla si delicioasa, care va va incanta familia si prietenii. Pofta buna!
Cu retetele sale delicioase si usor de preparat, dovlecelul pane devine unul din alimentele preferate ale fanilor culturii culinare romanesti. Astazi, va invitam sa incercati aceasta reteta de dovlecel pane cu pesmet care contine ingrediente care creeaza un gust uimitor si pofta de neuitat. Aceasta reteta are ingrediente de baza pe care le puteti gasi de obicei in orice magazin, astfel ca pregatirea va fi usoara si rapida!

Dovlecel pane cu pesmet este o reteta traditionala pe care orice gospodina o poate prepara usor. Ingredientele pe care ai nevoie sunt:

  • 3-4 dovlecei mici si foarte coji
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 3 linguri mari de unt topit
  • Preparat de marar
  • Sare si piper, dupa gust

Incepe pregatirea

In primul rand, spala dovleceii si taie-i fasii subtiri. Adauga-le intr-un bol, adauga un varf de sare si amesteca-le bine. Lasa-le de-o parte pentru cateva minute, pentru ca sa-si scurga sucul.

Adauga, apoi, ouale, pesmetul, untul topit, sare si piper si un praf de preparat de marar in bol. Amesteca bine si lasa-i sa se topeasca putin.

Ia, apoi, un vas termorezistent si unge-l cu unt. Pune jumatate din amestec in el si aseaza invelisul de peste dovlecei. Incearca sa formezi o crusta coapta. Repeta procedura pana cand termini amestecul.

Da la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute, pana cand devine auriu, frumos. Scoate si servete. Potriveste de gust. Pofta buna!

Intrebari & Raspunsuri

Q: Alt mod se pregătește rețeta de dovlecel pane cu pesmet?
A: Rețeta de dovlecel pane cu pesmet este simplă, deoarece este suficient să se pregătesc dovleceii și pesmetul. Pentru această rețetă, dovleceii sunt curățați, tăiați felii subțiri și apoi se pregătesc într-o tigaie uleioasă cu ulei de măsline și oțet balsamic. Peste feliile de dovlecel se presară sare și piper, după care se adaugă pesmetul și se mai lasă câteva minute pentru ca acesta să prindă puțin culoare. În final, rețeta este poziționată într-o tavă cu foi de lipie și se servește caldă.

Q: Ce condimente se folosesc pentru această rețetă?
A: Uleiul de măsline, oțetul balsamic și sare și piper sunt cele patru condimente utilizate la prepararea acestei rețete ușoare și delicioase de dovlecel pane cu pesmet.

Concluzii

Speram ca v-am oferit suficiente informatii pentru a prepara reteta de dovlecel pane cu pesmet cu profile gustative diferite si pofta buna! Nici macar un gurmand nu poate sa reziste tentatiei acestui deliciu si gatiti cu placere!

Leave a Comment