Reteta de Galuste cu Prune: Un Bucatilees de Ardeal

Galustele cu prune sunt un desert traditional din Ardeal, care se pregătește de obicei în timpul sărbătorilor. Acest desert delicios și ușor de preparat poate fi servit cu lapte sau iaurt și este ideal pentru a fi savurat în familie.

Ingredientele necesare pentru a pregăti această rețetă sunt următoarele:

– 500 g făină

– 2 ouă

– 2 linguri de zahăr

– 1 lingură de sare

– 1 lingură de unt

– 1 lămâie

– 500 g prune

– 1 lingură de scorțișoară

Pentru început, se amestecă făina, ouăle, zahărul, sarea și untul într-un bol. Se adaugă apoi sucul de lămâie și se amestecă bine. Se formează apoi aluatul într-o bilă și se lasă la odihnit pentru aproximativ 30 de minute.

În timp ce aluatul se odihnește, se pregătesc prunele. Se curăță și se taie în bucăți mici. Se adaugă apoi scorțișoara și se amestecă bine.

După ce aluatul s-a odihnit, se împarte în bucăți mici și se modelează în formă de galuste. Se adaugă apoi bucățile de prune în mijlocul fiecărei galuste și se modelează din nou.

Galustele se pun apoi într-o tigaie cu ulei și se prăjesc la foc mediu până când devin aurii. Se scot apoi din tigaie și se servesc calde, cu lapte sau iaurt.

Galustele cu prune sunt un desert delicios și ușor de preparat, care poate fi servit cu lapte sau iaurt și este ideal pentru a fi savurat în familie. Acest desert tradițional din Ardeal este un bucățel de Ardeal pe care îl poți savura în orice moment.
Specialitate regionala a Romaniei, Galustele cu Prune sunt cunoscute pentru savoarea lor unica si reteta traditionala. Cu toate acestea, cine poate oferi cele mai delicioase Galuste cu Prune? Desigur, bucatarul traditional din Ardeal. Cu o libertate de creatie iesita din comun si o mustrare a ingredientelor realizata de mana, bucatarul ardelean poate prepara cele mai bune Galuste cu Prune. În acest articol, veti descoperi Alt mod se prepară Galuste cu Prune în modul tradițional din Ardeal, împreună cu secretele culinare și ingredientele de top pentru a oferi un gust unic mancarii.

  • Pregateste Ingredientele – Pentru a pregati reteta de Galuste cu Prune, vei avea nevoie de galuste, sucul de prune, lapte, faina, oua, sare si unt. Combina intr-un castron mare 2 cani de faina cu 1/4 de lingurita de sare. Adauga sucul de prune, 1/2 cana lapte si 2-3 galbenusuri de ou. Amesteca bine toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena si apoi lasa-o sa se odihneasca.
  • Pregateste Galustele cu Prune – Pune-ti mana pe blender pentru a prepara galustele cu prune. Utilizeaza 2 cani de faina pentru prepararea aluatului si, daca e nevoie, adauga un pic de lapte simplu. Daca aluatul se lipeste de maini, adauga mai putina faina. Amesteca aluatul cu compozitia odihnita si fa-ti format grosolanul. Ideal e sa adaugi cateva bucati de unt topit in compozitie.
  • Gateste Galustele cu Prune – E momentul sa pregatesti galustele! Fa din aluat niste bile mici – nu trebuie sa fie prea mari, ca altfel galustele s-ar putea desface in apa fiarta. Intr-un vas mare, adauga 2 litri de apa si 1/2 lingurita de sare si lasa sa fiarba. Adauga galustele pe rand si lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute, pana cand galustele se „goalesc”, fiind gata de servit.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce sunt Galustele cu Prune?

R: Galustele cu Prune sunt o bucatarie ardelenasă clasică, preparat din aluat de galuste cu prune coapte. Este unul dintre cele mai apreciate deserturi din regiune și se adresează la toate vârstele.

Q: Care sunt ingredientele principale folosite la prepararea Galustelor cu Prune?

R: Principalele ingrediente folosite la prepararea Galustelor cu Prune sunt: faina, oua, zahar, lapte, unt, sare și prune uscate.

Q: Alt mod se face Galustele cu Prune?

R: Pentru a face Galustele cu Prune, este necesar sa amestecati faina cu oul și laptele. Apoi se adauga zaharul și sarea, untul și prunele uscate, amestecandu-le bine. Ultimele se prăjesc în foc mic și se servesc calde sau reci.

Concluzii

Reteta de Galuste cu Prune se bucura de cea mai stralucitoare prezentare, atat din punct de vedere culinar, cat si istoric. Istoria Ardealului merge mana in mana cu traditiile sale culinare incomparabile, iar aceasta reteta nu face decat sa ne ofere o alta privire asupra bucatariei regionale. Adaugata acum la buchetul nostru de delicatese ardelene, reteta de Galuste cu Prune reprezinta un incantator tribut adus bucatariei taranesti.

Leave a Comment