Reteta minunata de Foi de Napolitana cu Nuca este un desert delicios si usor de preparat. Acest desert poate fi servit la orice ocazie si este unul dintre cele mai populare deserturi din Romania.
Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt foi de napolitana, unt, zahar, nuca macinata si esenta de vanilie.
In primul rand, se incalzeste untul intr-o tigaie si se adauga zaharul. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Apoi se adauga nuca macinata si se amesteca bine. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca din nou.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se iau foile de napolitana si se taie in patrate. Se aseaza patratele de foi de napolitana intr-o tava de copt si se ung cu compozitia de unt si nuca. Se aseaza foile de napolitana una peste alta si se ung cu aceeasi compozitie.
Se introduce tava in cuptor si se coace timp de 15-20 de minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.
Reteta minunata de Foi de Napolitana cu Nuca este un desert delicios si usor de preparat. Acest desert poate fi servit la orice ocazie si este unul dintre cele mai populare deserturi din Romania.
Nu există multe gustări mai dulci și mai plăcute decât Foi de Napolitana cu Nucă. Acest desert minunat, cu ingrediente simple și un gust fantastic, poate fi pregătit cu ușurință în casă. Iată o rețetă pentru Foi de Napolitana cu Nucă care merită încercată!”.
Beneficii:
- Este cea mai sanatoasa reteta de foi de napolitana, deoarece nu necesita adaugarea de grasimi (ulei sau unt).
- In plus, aceasta reteta este foarte usor de preparat si nu necesita mult timp.
- Este delicioasa si pretioasa, oferind o aroma speciala, data de nuca.
Instructiuni pas cu pas:
- Se amesteca faina cu sarea intr-un bol mare.
- Se topeste untul, iar apoi se adauga peste mixul de faina si sare. Se framanta bine toate ingredientele.
- Se adauga nuca macinata si se framanta bine totul pana devine o coca, mai moale.
- Se formeaza o bila si se aseaza pe o planseta de lucru presarata cu faina.Se intinde aluatul cu ajutorul sucitorului sau a mainilor si se da forma dorita (rotunda sau patrata).
- Se transfera foi de napolitana obtinute pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se ung cu ou bichero, se presara cu nuca macinata si se da la cuptor cam 20 de minute.
Aceste foi de napolitana cu nuca au o crusta crocanta si delicioasa, un interior cremos si o savoare unica!
Intrebari & Raspunsuri
Q: Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara aceasta reteta?
A: Pentru aceasta reteta va trebui sa aveti la indemana urmatoarele ingrediente: 250 g aluat pentru foi de napolitana, 200 g nuca macinata, serviilta, galbenusul de la ou, 50 g unt, 5-6 linguri de zahar.
Q: Pentru ce temperatura se incalzeste cuptorul?
A: Pentru aceasta reteta, temperatura cuptorului trebuie sa fie setata la 180 de grade Celsius.
Q: Cat timp dureaza prajirea foii cu nuca?
A: De obicei, durata recomandata pentru prajirea retetei este de 20-25 de minute, insa aveti grija sa nu se arda foaia si sa nu fie prea cruda.
Q: Ce alte arome mai poti adauga la aceasta reteta?
A: Chiar daca reteta originala nu include alte arome aparte, o puteti personaliza adaugand lapte de cocos, scortisoara, alte arome precum vanilie sau lamaie, sau chiar glazura simpla de zahar si stafide. Experimentati si bucurati-va de aroma rezultata!
Concluzii
Tocanita de foi de napolitana cu nuca se simte delicios daca pregatiti dupa reteta de mai sus. Este o reteta foarte buna pentru sarcini speciale, precum mese de sarbatoare sau alte evenimente. Acest desert poate fi si un cadou minunat pentru cei dragi. Va invitam sa incercati reteta si sa dati dovada de creativitate. Va asiguram ca toti cei care va vor savura preparatul vor fi encantati de acest desert! ▪