Reteta minunata pentru mini eclere

Reteta minunata pentru mini eclere este una dintre cele mai simple si mai delicioase retete de prajituri. Aceste mini eclere sunt perfecte pentru orice ocazie, de la petreceri la reuniuni.

Ingredientele de baza sunt foarte simple si usor de gasit. Aveti nevoie de: 4 oua, 200 grame de zahar, 200 grame de unt, 200 grame de faina, 1 lingurita de praf de copt si 1 lingurita de esenta de vanilie.

In primul rand, se amesteca ouale cu zaharul si se bate bine. Apoi, se adauga untul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine. La final, se adauga esenta de vanilie si se amesteca din nou.

Compozitia obtinuta se toarna in forme de mini eclere si se coace la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca si se servesc cu zahar pudra sau cu crema de vanilie.

Aceste mini eclere sunt delicioase si usor de preparat. Sunt perfecte pentru orice ocazie si sunt sigur ca vor fi un succes.
Nu există minuni mai delicioase decât mini eclerele auzi minunate pe care le poți pregăti. Sunt o adevărată binecuvântare și mai ales pentru cei care au o slăbiciune pentru dulciuri. În acest articol vă voi arăta Alt mod să gătiți o rețetă minunată pentru a face mini eclere aromate. Îți voi dezvălui toate secretele și trucurile mele și îți voi oferi sfaturi practice pentru a obține rezultate deosebite. Iată Alt mod se face!

Ingrediente:

  • 150 grame de faina
  • 50 de grame de zahar
  • 200 de grame de unt
  • 3 galbenusuri
  • apa
  • esenta de vanilie

Reteta

  • Amestecati faina, zaharul si untul topit intr-un bol. Adaugati galbenusurile si amestecati bine. Adaugati esenta de vanilie si apa, cate putina, pana cand obtineti o compozitie minerale.
  • Intindeti aluatul obtinut pe o foaie de copt, acoperita inainte cu faina. Lasati aluatul sa stea 10 minute in frigider.
  • Taiati aluatul in forma dorita, pentru eclere, sau orice alta forma. Ungeti cu un galbenus si tavaliti in zahar pudra.
  • Lasati-le sa se coaca pana devin aurii la baza cuptorului preincalzit la 180 de grade.

Regulile de Aur pentru Reușita Eclerilor Mici

  • Pentru un aspect „perfect” al eclerilor mici, pizza repriviti aluatul daca este prea gros pentru ca rezultatul sa fie bine rumenit si fraged.
  • Umeziti-le cu un galbenus (in unt topit sau crud) pentru a obtine un efect crunchy si de aur.
  • Indepartati excesul de zahar de pe eclere dupa ce sunt scoase din cuptor.
  • Serviti-le cat se poate de rapid pentru a fi proaspete si fragede.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce sunt mini eclere si Alt mod se prepara?

R: Mini eclere sunt biscuiti deliciosi si spongiosi cu umplutura de crema. Ingredientele necesare pentru prepararea lor sunt 250 ml de lapte, 110 g de zahar, 3 oua, 30 g de cacao, esenta de vanilie, 100 g de unt, amoniac, 5 linguri de faina, 300 ml de frisca si putina ciocolata rasa. Pentru preparare, pune laptele si zaharul intr-o oala si adu-le la foc mic. Adauga ouale si amesteca constant, apoi lasa-le sa fiarba pana incep sa se ingroase. Adauga untul, esenta de vanilie, faina si cacao si amesteca usor pana se topesc toate ingredientele. Pentru ultimul strat, freaca frisca, adauga ciocolata si amesteca usor. Frag o forma de briose si coace-le timp de 20 minute la 180 grade Celsius. Dupa ce sunt copti, lasa-i sa se raceasca si serveste-le imediat.

Concluzii

Bineinteles, sper ca ati incercat aceasta reteta si ca aceste minunate eclere va vor binedispune si vor ajunge si la cei dragi. Daca ati incercat, ar face placere sa stam de vorba si sa aflati ce impresie a lasat reteta in familia voastra. Poate, rezultatele vor fi exact la fel de minunate precum si cele pe care le-am obtinut si eu. Pana data viitoare, pastra-ti retetele aproape!


Sănătate și pâine bună!

Leave a Comment