Reteta pentru prajitura buturuga: delicioasa si savuroasa!

Prajitura Buturuga este o reteta traditionala romaneasca, care se poate prepara cu usurinta si care ofera o savoare delicioasa si savuroasa. Aceasta prajitura este foarte populara in randul bucatarilor si poate fi servita la orice ocazie.

Ingredientele necesare pentru prepararea prajiturii Buturuga sunt: 500 g faina, 250 g zahar, 250 g unt, 4 oua, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de praf de copt, 1 lingurita de esenta de vanilie si 1/2 cana de lapte.

In primul rand, se amesteca faina, zaharul, sarea si praful de copt intr-un bol. Apoi, se adauga untul si se framanta bine pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga ouale, esenta de vanilie si laptele si se framanta din nou pana se obtine o compozitie omogena.

Dupa ce aluatul este gata, se intinde pe o suprafata curata si se taie in forma de buturuga. Se aseaza bucatile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute.

Prajitura Buturuga este gata cand se rumeneste frumos si se poate servi calda sau rece, cu un strat de zahar pudra sau cu o crema de vanilie. Aceasta prajitura delicioasa si savuroasa va fi un adevarat succes la orice ocazie!
Bucataria traditionala romaneasca poate fi una dintre cele mai satisfacatoare activitati pe care le putem practica. Nu numai ca gatitul reusit ne face sa fim mandri, dar retetele culinare autentice sunt frumoase si aduc amintiri unice din trecut. Astazi, sa exploram o reteta romaneasca “legendara”, reteta pentru prajitura buturuga! Este o prajitura savuroasa si extrem de simpla de preparat, care se poate servi la aniversari sau la petrecerile familiei!

Prajitura buturuga este una dintre cele mai delicioase prajituri. are un gust dulce si e extrem de savuroasa. Cu o textura suculenta, crema de unt si praf de cacao, aceasta prajitura este pur si simplu divina!

  • Ingrediente principale:
    • 150 g unt
    • 80 g zahar
    • 3 linguri de cacao
    • 250ml lapte
    • 2 oua
    • 2 linguri de faina

Reteta pentru prajitura buturuga este foarte simpla si rapida folosind ingrediente pe care le puteti gasi in orice bucatarie.

In primul rand, incalziti untul la foc potrivit, sau chiar lasa-l la temperatura camerei. Bateti untul si zaharul pana devin aromele unite si cremos. Adaugati 3 linguri de cacao, laptele si ouale, incalziti amestecul si adaugandi faina.

In final, transferati compozitia in forma de copt, pregatiti-o pentru a fi coapta pentru ~25-30 de minute la 200°C. Lasati prajitura sa se raceasca, presarati praf de zahar si serviti! Bucurati-va de o prajitura buturuga profi si savuroasa in cateva minute!

Intrebari & Raspunsuri

Q1: Ce ingredinte sunt necesare pentru prepararea prajiturii buturuga?
R1: Pentru prepararea acestei prajituri savuroase sunt necesare urmatoarele ingrediente: 160g unt moale, 60g zahar, un praf de sare, 300ml smantana, 4 oua mari, 50g albus de ou, 5g drojdie uscata, 500g faina, 6 lingurite esenta de vanilie si 500g zmeura.

Q2: Care sunt etapele de preparare?
R2: Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se amesteca untul moale cu zaharul, praful de sare si smantana, apoi se adauga ouale, albusul de ou si drojdia uscata. Se adauga apoi esenta de vanilie si faina. Se framanta aluatul obtinut si se imparte in doua. Intr-o tava de copt se aseaza primul strat de aluat, peste care se pun zmeura. Pe deasupra se pune al doilea strat de aluat si se coace in cuptorul preincalzit timp de circa 45 minute.

Q3: Ce rezultat obtinem?
R3: Veti obtine o prajitura Buturuga delicioasa si savuroasa, foarte aromata, pe care o veti pot servi atat calda, cat si rece. Bucurati-va si poftiti la prajitura!

Concluzii

Serviti aceasta prajitura buturuga la urmatoarea reuniune de familie sau la urmatorul dv. eveniment special si va garantam ca veti avea un succes urias. Sa aveti parte de o savurare delicioasa!

Leave a Comment