Reteta simpla pentru Pasta Tahini

Reteta simpla pentru Pasta Tahini

Pasta Tahini este una dintre cele mai populare retete din bucataria mediteraneana. Este o reteta usor de preparat si foarte gustoasa.

Ingrediente:

– 2 cani de tahini

– 2 cani de ulei de masline

– 2 cani de suc de lamaie

– 2 linguri de sare

– 2 linguri de piper

Instructiuni:

1. Intr-un bol mare, amestecati tahini, uleiul de masline, suc de lamaie, sarea si piperul.

2. Amestecati bine ingredientele pana obtineti o pasta omogena.

3. Transferati pasta intr-un vas curat si acoperiti-l cu folie alimentara.

4. Lasati pasta sa se raceasca in frigider timp de cel putin 2 ore.

5. Serviti pasta tahini cu paine prajita sau cu legume proaspete.

Pasta tahini este o reteta usor de preparat si foarte gustoasa. Este perfecta pentru a fi servita ca aperitiv sau ca parte a unui meniu mediteranean. Puteti folosi aceasta reteta pentru a prepara o masa rapida si delicioasa.
În ultimele luni, cât am petrecut mai mult acasă, m-am temut că poate încep să-mi lipsească restaurantele si deliciile culinare de care eram obişnuită. Din fericire, am descoperit o reţetă pe care am putut s-o recreatez acasă şi care e pe gustul meu: pasta tahini. Dacă măcar tu vrei s-o încerci, am pregătit o reţetă simplă pentru a te ajuta.

Pofta de torta cu tahini

Tortul cu tahini poate fi simpla si usor de pregatit, folosind ingrediente pe care le aveti probabil deja in bucatarie. Reteta este atat de versatila, incat puteti jongla cu ea, adaugandu-le alte condimente si arome care sa-i dea o noua zi.

  • 2 cani de tahini
  • 2 cani de faina
  • 1 cana de zahar
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu

Combinati ingredientele uscate intr-un castron si amestecati-le bine. Adaugati untul, tahini-ul si uleiul si amestecati din nou pana se omogenizeaza. Taiwanul obtinut se umple intr-o forma de tort unsa in prealabil cu putin ulei. Dati tava la cuptor pentru 45-50 de minute. Imediat ce scoateti tortul din cuptor, presarati putina sare sau indulcitor pe suprafata lui si il serviti, la cald sau la temperatura camerei.

Tahini-ul este o pasta facuta din seminte de susan si are un gust intepator si usor picant, mareste savoarea sucurilor de fructe, salatelor si sandwich-urilor. De asemenea, are beneficii nutritive incredibile. Este bogat in proteine, acizi grasi mono si polinesaturati si minerale precum fier, calciu, potasiu si magneziu. Mai mult decat atat, tahini este bogat in vitamine si antioxidanti care pot reduce riscul de boli cronice si ajuta la mentinerea unui tract digestiv sanatos.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce este pasta Tahini?
A: Pasta Tahini este o pasta de susan foarte populara in bucatariile din Asia de Est si Orientul Mijlociu. Este adesea folosita in salate, hummus si sosuri, sau ca topping pentru fructe sau cereale.

Q: Care sunt ingredientele de baza pentru prepararea pastei Tahini?
A: Ingredientele de baza pentru prepararea pastei Tahini sunt susanul macinat, ulei de masline si sare. Sunt adesea adaugate si alte ingrediente opţionale, Alt mod ar fi usturoi, ierburi proaspete sau paste chili.

Q: Alt mod se prepara pasta Tahini?
A: Prepararea pastei Tahini incepe cu macinarea susanului. Apoi se adauga ulei de masline si se amesteca bine pana se obtine o pasta. Se mai poate adauga sare si alte ingrediente opţionale, dupa gust.

Concluzii

Bineinteles, nu toată lumea poate găti acest fel delicios de mâncare, dar încurajăm totodată turnturile să încerce această rețetă, poate găsesc o bucățică de bucurie la capătul unei țigănii de Paste Tahini delicioase. Articolul nostru sperăm că v-a fost un bun ghid în apropierea a provocării delicioase, nu uitați să vă bucurați și să vă asigurați că mâncarea pe care o mâncați este de cea mai bună calitate. Poftă bună!

Leave a Comment