Reţeta simplă pentru placinta cu spanac

Placinta cu spanac este un preparat traditional romanesc, care poate fi servit atat ca fel principal, cat si ca desert. Este o reteta simpla si gustoasa, care poate fi pregatita rapid si usor.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 500 g de spanac proaspat, 2 oua, 200 g de branza de vaci, sare si piper dupa gust, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de faina, 1 lingura de unt si 1 foaie de placinta.

In primul rand, se spala spanacul si se taie marunt. Apoi, se pune intr-o cratita, se adauga uleiul de masline si se lasa sa se inabuse. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Se amesteca ouale cu branza de vaci si se adauga peste spanac. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol, se amesteca faina cu untul si se adauga peste compozitia de spanac. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se intinde foaia de placinta si se aseaza in tava. Se toarna compozitia de spanac si se acopera cu cealalta foaie de placinta. Se preseaza marginile si se taie excesul de aluat.

Se unge placinta cu ou batut si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute.

Placinta cu spanac este gata! Se poate servi calda sau rece, cu smantana sau iaurt. Pofta buna!
Dragii mei, vreau să vorbesc astăzi despre o rețetă veche și minunată, care se poate pregăti rapid și cu care să-ți iei orice familie sau prieteni prin surprindere – placinta cu spanac. Astăzi, vă voi oferi o rețetă simplă și perfectă pentru a vă încânta gusturile, astfel încât să vă bucurați de un deliciu gustos și hrănitor în același timp. Vă invit să vă alăturați mie în această învățare și să savurați o placintă delicioasă cu spanac!

Placinta cu spanac este o reteta gustoasa, sănătoasă și ușor de preparat. Pentru a o prepara avem nevoie doar de următoarele ingrediente:

  • 400 g spanac proaspat sau congelat
  • 1 ceapă mica
  • 1 ou mare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 30 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g branza de vaci
  • 2 linguri de făină
  • 1 plic sare
  • 1/2 lingurita de piper
  • 2 foi de aluat

In primul rand, spalam spanacul si il taiam marunt. Apoi, tocam ceapa si firele de ceapa verde si punem la calit intr-o tigaie cu unt. Adaugam spanacul si calim pana ce aceasta devine sticlos. Punem compozitia intr-un castron si lasam sa se raceasca.

Urmatorul pas este acela de a pregati aluatul. Consolidam aluatul cu faina si adaugam laptele, sarea, piperul si oul. Amestecam bine totul si lasam aluatul la frigider pentru 15 minute.

Taiam aluatul in doua parti egale si intindem fiecare parte intr-o foaie mai groasa. Pregatim compozitia pentru placinta adaugand in castronul cu spanac branza de vaci, amestecand bine. Tapetam tava cu unt si presaram faina. Moldam compozitia de spanac si branza pe aluat, indepartandu-ne usor de marginile tavii. Topim deasupra unt si presaram faina.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Care sunt ingredientele necesare pentru reţeta aceasta?
A: Pentru reţeta de placintă cu spanac veţi avea nevoie de o foaie de tocat, 2 linguri de ulei, 1 ceșcuța de legume tocate fin, 1 ceapă tocată, ½ cana de brânză rasă, 2 căni de spanac proaspăt, 1 lingura de sare, 2 ouă și un praf de piper.

Q: Ce trebuie să fac pentru a prepara această reţetă?
A: Pentru a prepara această reţetă trebuie să incălziți uleiul intr-o tigaie. Adăugați ceapa și legumele, amestecați-le și lăsați-le timp de aproximativ 3 minute. Adăugați branza, spanacul, sarea și piperul. Amestecați bine, până când spanacul și celelalte legume sunt complet puse. Scosul de la foc și adăugarea ouălor. Amestecați din nou.

Asamblați crusta după Alt mod urmează: adăugați foaia de tocat într-o tavă de copt. Umpleti cu compoziția de spanac și ouă, apoi rulați foaia de la margini spre centru. Asigurați-vă că foaia ajunge pe partea de sus.

Băgați tava în cuptorul preincalzit la 375°F timp de 25 de minute. Dupa aceea i-ti poate servii placinta cu spanac.

Concluzii

Tocmai ati citit despre cea mai simpla reteta de placinta cu spanac. Fructul de coaja de la placinte este foarte bine sa fie spart la inceput. Acest lucru inseamna ca aceasta reteta se poate repetata fara prea mult efort. Indiferent de cat de practic poate parea sa fie, trebuie sa amintiti sa nu uitati sa va bucurati de preparatul vostru. Luati o portie afara sau petreceti mai mult timp cu familia, mancand-o in casa. Cu toate acestea, speram ca placintele voastre cu spanac sa va aduca bucurie si satisfacere.

Leave a Comment