Reteta supa de naut. Cum sa o pregatesti

Supa de naut este una dintre cele mai populare retete din bucataria romaneasca. Este o supa crema, usor de preparat si foarte gustoasa. Iata Alt mod sa pregatesti supa de naut.

Ingrediente:

– 500 g naut

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 2 linguri de ulei

– 2 litri de apa

– 2 linguri de sare

– 1 lingurita de piper

– 1 lingurita de boia

– 1 lingurita de oregano

Instructiuni:

1. Spala nautul si lasa-l sa se scurga.

2. Taie ceapa si morcovii in cubulete mici.

3. Pune uleiul intr-o oala si adauga ceapa si morcovii. Fierbe-le la foc mic timp de 5 minute.

4. Adauga nautul si amesteca-l cu legumele.

5. Adauga apa si sarea si lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.

6. Adauga piperul, boiaua si oregano si lasa sa fiarba inca 10 minute.

7. Pune supa intr-un blender si mixeaza-o pana devine o crema fina.

8. Serveste supa de naut calda, cu crutoane sau paine prajita.

Supa de naut este o reteta simpla si delicioasa, care poate fi pregatita rapid si usor. Este o reteta perfecta pentru zilele reci de iarna. Bucura-te de aceasta reteta si serveste-o cu drag familiei si prietenilor tai.

?

Supa de naut poate fi o excelenta varianta de masa pentru cei care doresc sa-si improspateze gusturile bucatariei. Este usor de facut, chiar daca la prima vedere pare destul de complicat.

In primul rand, pregatiti-va ingredientele. Aveti nevoie de 100 grame de naut, 2 cepe potrivite, 2 linguri de ulei de masline, 250 ml de suc de rosii, 500 ml de apa, 1 lingurita de piper boabe, 1-2 lingurite de sare, 2-3 foi de dafin, busuioc proaspat si oregano.

In continuare, curatati bine ceapa si taie-o marunt. Puneti ceapa si uleiul de masline intr-o oala mare si caliti-o la foc mic. Adaugati apoi nautul, amestecati bine si lasati 5 minute la foc andes. Acum, adaugati sucul de rosii si amestecati, iar apoi adaugati apa si incepeti sa va bucurati de aroma supei.

Lasati sa fiarba impreuna ingredientele timp de 20 de minute. Cand este gata, adaugati sare, piper boabe, busuioc proaspat, oregano si foi de dafin. Lasati sa mai fiarba 5 minute ca sa le lasati sa se inmoaie toate ingredientele.

Gata! Supa de naut este acum pregatita si este gata sa fie servita! Puneti-o intr-o tigaie, presarati cu busuioc proaspt si oregano si serviti imediat!

Daca doriti, puteti adauga si paine si branza cheddar pentru a oferi mai multa savoare. Supa de naut este servita in mod traditional cu paine integrale sau paine prajita, care ofera un contrast bun impotriva aromei supei. Puteti servi si cu putin smantana sau iaurt degresat.

Este o cina usor de facut si delicioasa care satisfacut si aromele si simturile!

Leave a Comment