Reteta Traditionala de Ciorba de Stevie de Post

Ciorba de stevie de post este o reteta traditionala romaneasca, care se prepara in special in perioada postului. Aceasta ciorba este preparata din stevie, o planta care creste in mod natural in Romania si care este bogata in vitamine si minerale.

Ingredientele necesare pentru prepararea ciorbei de stevie de post sunt: stevie, ceapa, morcovi, ulei de masline, sare si piper. In primul rand, se curata si se taie ceapa si morcovii in cubulete mici. Apoi, se adauga uleiul de masline intr-o tigaie si se caleste ceapa si morcovii. Dupa ce s-au calit, se adauga stevia si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa si morcovii.

Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba ciorba. Se adauga sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba ciorba timp de aproximativ 30 de minute, pana cand stevia este bine fiarta.

Ciorba de stevie de post este o reteta traditionala, usor de preparat si foarte sanatoasa. Este bogata in vitamine si minerale si poate fi servita cu paine prajita sau cu orez. Este o reteta perfecta pentru perioada postului si poate fi servita cu succes si in alte momente ale anului.
Daca ai mancat vreodata in Romania, sau ai cercetat bucatariile traditional romanesti, atunci probabil ca ai intalnit si ciorba de stevie de post. La prima vedere, aceasta reteta poate fi descrisa ca fiind simpla si versatila, iar gustul sau traditional este pe masura. Reteta traditionala a ciorbei de stevie de post, cunoscuta si sub numele de ciorba de cartofi prasiidis, este una dintre retetele prabonce de baza ale bucatariei traditionale romanesti. In cele ce urmeaza, vei avea ocazia sa afli mai multe despre istoria acestei retete si modul in care poate fi preparata acasa. 1. Top 5 Rezultate Uimitoare dintr-o

Atunci cand consumi o ciorba de stevie de post facuta acasa, poti obtine rezultate uimitoare! Iata top cinci dintre acestea:

  • In primul rand, aceasta ciorba de post ofera nutrientii de care corpul tau are nevoie pentru a ramane sanatos si energizat.
  • Este una dintre cele mai bune optiuni pentru o masa proaspata si sanatoasa, intrucat contine numeroase legume si proteine.
  • Reteta de ciorba de post contine, de asemenea, extractul de stevie care, pe langa gustul intens, te poate energiza pe timpul zilei.
  • Daca-ti place sa iti prepareti mancarea singur, aceasta ciorba traditionala poate fi extrem de usor de facut si de savurat!
  • Ciorba de stevie de post poate fi aromata cu diverse condimente, iar aceasta reteta este una simpla si gustoasa.

2. Alt mod sa Faci o Ciorba Sanatoasa si Gustoasa de Stevie de Post Acasa

Pasiunea pentru mese sanatoase si gustoase poate fi satisifacuta si de catre cei care aleg sa manance traditionala ciorba de stevie de post. Acest preparat usor de facut necesita cateva ingrediente de baza pe care le poti gasi cu usurinta la supermarket-uri:

  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 2 catei de usturoi zdrobiti;
  • 2 cepe taiate bucati mai mici;
  • 3 ardei grasi rosii taiate bucati mai mici;
  • 3 linguri de extract de stevie;
  • 1 litru de apa;
  • 1/2 kg carne de vita sau pui;
  • 3 linguri de rosii concentrate;
  • 1 varf de cutit cu sare;
  • 6 linguri cu tarhon tocat;
  • 3 lingurite cu patrunjel tocat;
  • Gustare de condimente.

Primul pas spre un pranz sanatos si gustos este pregatirea ingredientelor. Se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul, ceapa, ardeii grasi si se lasa sa se care in tigaie, circa 5 minute. Se adauga carnea si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga extractul de stevie, apa, rosii concentrate, sarea si condimentele dupa gust. Se acopera cu un capac si se lasa ciorba sa fiarba timp de aproximativ 1 ora. Cu 10-15 minute inainte de gata, se adauga patrunjelul. Ciorba este servita fierbenta si este un adevarat succes gastronomic!

Intrebari & Raspunsuri

Q: Care sunt ingredientele din reteta pentru ciorba de stevie de post?
A: Pentru reteta traditionala de ciorba de stevie de post, aveti nevoie de 2-3 stevii mari, 1 ceapa mica taiata, 1-2 rosii, 3-4 catei de usturoi, 2 litri de apa sau supa de pui, sare si piper dupa gust.

Q: Alt mod se prepara ciorba de stevie de post?
A: Intr-un vas adanc puneti steviile, ceapa, rosiile, usturoiul si sarea si piperul. Adaugati apa sau supa de pui. Fierbeti amestecul de ingrediente la foc scazut timp de 30-45 de minute sau pana cand legumele au devenit moi. Puteti adauga apa la nevoie. Serviti ciorba calda, cu o lingura de smantana si patrunjel proaspat.

Concluzii

Aceasta stare intuitiva, misterioasa si cea mai buna reteta de ciorba de stevie de post, ne vor ajuta sa ne alegeti reteta preferata si sa avem o experienta culinara extraordinara. Cu cat mai mult timp si ingredinetele potrivite folosite, cu atat mai gustoasa, fierbinte si satisfacatoare va fi sau rezultatul!
Va invitam sa incercati aceasta reteta traditionala si sa impartasiti propriile retete si experiente culinare in sectiunea de comentarii de mai jos.
Va dorim pofta mare!

Leave a Comment