Reteta tradițională de varză murată pentru iarnă

Varza murată este una dintre cele mai populare și mai vechi rețete tradiționale din România. Este o modalitate excelentă de a pregăti varza pentru iarnă, oferind o sursă bogată de vitamine și minerale.

Pentru a pregăti varza murată, aveți nevoie de varză proaspătă, sare, apă și un recipient curat. Începeți prin curățarea varzei, îndepărtând frunzele exterioare și tăindu-le în bucăți mici. Apoi, adăugați sare în apă și amestecați bine. Puneți varza în recipient și turnați apa sărată peste ea. Acoperiți recipientul și lăsați-l la temperatura camerei timp de câteva zile.

După ce varza s-a murat, puneți-o într-un borcan curat și adăugați sare și apă. Acoperiți borcanul și lăsați-l la temperatura camerei pentru câteva zile. După aceea, transferați varza într-un recipient curat și lăsați-l la frigider.

Varza murată poate fi consumată în salate, supe sau chiar ca o gustare. Este o modalitate excelentă de a vă bucura de beneficiile varzei în timpul iernii. Varza murată este o rețetă tradițională simplă și delicioasă, care vă va oferi o sursă bogată de vitamine și minerale.
Iarna este începutul sau sfârşitul anului şi este momentul ideal de a face câteva provizii de bunătăţi şi alimente sănătoase pentru a le folosi pe tot parcursul anului. Astăzi vom vorbi despre obiceiurile tradiţionale de a muri varza pentru a-i păstra mai mult timp. va fi topica acestui articol, scrie Marta Filipescu

Varza murată tradițională oferă o mare doză de savoare pentru sezonul iernii și, din fericire, este extrem de simplu de preparat acasă. Ca să pregătiți o varză murată care va rezista toată iarna, urmați pasii de mai jos:

  • Alegeți o varză nouă și proaspătă. Echipați-vă cu două vase mari: unul pentru curățarea porcului și altul pentru borcanare.
  • Curățați varza și tăiați-o în jumătăți sau șase.
  • Curățați tradițional sau cu ajutorul unui dispozitiv special de curățare a vărzei. Este o procedură lungă în care toate frunzele moi trebuie îndepărtate.
  • Înmuiați 5-10 minute frunzele de varză într-o oală, care conține apă, sare și un pic de sare de mare.

După înmuiere, clătiți frunzele de varză și îndepărtați excesul de lichid. Încărcați apoi oală de curățare cu fele de varză și adăugați la ea orez și sare. Alegeți oalele în care au fost curățate sau puse felele de varză astfel încât acestea să se închidă bine. Apoi, adăugați 3 litri de sifon și un vas cu apă. La sfârșit, stingeți focul și lăsați vasul pe foc puțin timp.

La final, vasul cu frunze de varză trebuie lăsat la răcit, dupa care pot fi puse în borcane. Varza murata poate acum fi ținută la frigider pentru consum în cursul sezonului iernii. Această varză murată tradițională poate fi folosită pentru a adăuga savoare și aromă oricării preparate cu carne.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce tipuri de varză poți folosi pentru a pregăti varza murată clasică?
A: Varza clasică de murat poate fi preparată folosind varză murată crudă sau varză crocantă. De obicei se folosesc varza albă sau murata, însă se pot folosi şi alte varietăţi de varză, Alt mod ar fi varza chiabur sau varza de Bruxelles.

Q: Care este procedura obișnuită de preparare a varzei murate?
A: Înainte de a începe să pregăti varza murată, varza trebuie curăţată de frunzele exterioare şi curăţată de eventualele părți deteriorate. Apoi, varza se taie felii sau se toacă. După aceea, se pun varza şi sarea într-un vas curat, se amestecă bine şi se presară deasupra cuişoare sau alte condimente la alegere. În final, se pun varza şi sarea în borcane sterilizate şi se închid ermetic cu un capac.

Q: Ce condimente poți folosi când murezi varza?
A: Poţi folosi o mulţime de condimente în reteta de murat varza. Cele mai populare condimente sunt cuişoarele şi piperul, însă poţi folosi alte condimente pentru a adăuga un plus de savoare preparatelor. Unele exemple includ boabe de mustar, mărar, coriandru, ardei roșu, usturoi, sare de mare, semințe de hrean, turmeric și multe altele.

Concluzii

Ceaiul de varză murată este o delicioasă soluție pentru zilele reci de iarnă, iar reteta tradițională de mai sus vă va asigura că obțineți ceaiul perfect. Foarte simplu de preparat și cu rezultate uimitoare, poate fi consumat indiferent de anotimp. Acest ceai este propice pentru a se relaxa, a se bucura de gustul său rafinat și a se încărca cu energia de care avem nevoie în perioadele mai reci ale anului.

Așadar, luați câteva astăzi și savurați gustul natural al ceaiului de varză murată. Această retetă tradițională vă va ajuta să vă bucurați de cea mai relaxantă băutură pe care o puteți găsi în acest anotimp rece.

Leave a Comment