Rețetă Tradițională: Prajitura cu 3 Oua

Prajitura cu 3 Oua este o reteta traditionala, care se prepara de mai bine de o suta de ani. Aceasta reteta este foarte simpla si se poate prepara in mai putin de o ora.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 lingura de ulei, 1 lingurita de praf de copt, 1 lingurita de esenta de vanilie si un praf de sare.

In primul rand, se separa albusurile de galbenusuri. Se bate albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si sarea si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor.

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge o tava cu ulei si se toarna compozitia. Se coace prajitura timp de 30 de minute.

Prajitura cu 3 oua este o reteta traditionala, usor de preparat si foarte gustoasa. Este perfecta pentru orice ocazie si poate fi servita cu orice fel de topping.
Bună dimineața! Gustul și mirosul torturilor și prăjiturilor de la bunici sunt lucruri pe care mulți dintre noi le-am îndrăgit în copilărie. Deseori ne întrebăm Alt mod să pregătim aceste rețete tradiționale atât de delicioase. Vom explora astăzi una dintre cele mai populare rețete din bucătăriile românești: Prajitura cu 3 Oua.

Prajiturile cu 3 oua sunt, fara indoiala, unele dintre cele mai populare retete de prajituri, insa s-a pierdut de-a lungul timpului arta pregatirii lor. Odata redescoperite, retetele traditionalitare revin in atentia bucatarilor. Pentru bucatarii care nu mai practica retetele traditionalitare, acest articol va mentiona toate elementele necesare pregatirii unei prajituri cu 3 oua, astfel incat cu siguranta veti surprinde invitatii in aceasta reteta delicioasa.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr. de faina
  • 90 gr. de zahar
  • 110 gr. de unt topit
  • 100 ml lapte
  • O praf de sare
  • O lingurita cu coaja de lamaie rasa
  • O lingurita de drojdie

Preparare
1. Se separă albușurile și gălbuiurile. Se mixează bine gălbuiurile cu sarea și zahărul până se obține o compoziție cremoasă.
2. Se amestecă untul topit cu albușurile și coaja de lamaie și se adaugă amestecului anterior. Se acoperă cu folie alimentară parţial și se adaugă laptele.
3. Se amestecă sucul de lamaie cu o linguriță de drojdie într-un bol separat, se adaugă la amestecul anterior, se omogenizează și se adaugă și făina.
4. Compoziția finită se încorporează într-o tavă tapetată cu unt și se coace la o temperatură potrivită, timp de aproximativ 40 de minute.
5. Se lasă prajitura să se racească puţin și se decorează după preferințe personale cu alte elemente – sirop, patiserie, zahăr pudră sau alte decoruri – selectate cu grijă.

Este incredibil cât de simplu poate fi pregatirea unei prajituri, care poate fi perfectă pentru orice ocazie și se potrivește tuturor gusturilor. Astfel, redescoperirea retetelor traditionale a devenit o adevărată provocare, indiferent de faptul ca sunteti noi în aceasta categorie de pregătire sau aveti experienta.

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce tip de prajitura este Prajitura cu 3 Oua?
A: Prajitura cu 3 Oua este o prajitura traditionala, preparata din aluat folosit la fursecuri, cu o compozitie simpla, dar gustarii.

Q: De ce prajitura Prajitura cu 3 Oua este una traditionala?
A: Prajitura cu 3 Oua este considerata ca fiind o prajitura traditionala deoarece se gateste de-a lungul deceniilor si a luat nastere in multe familii traditionale din Romania. Reteta sa este impartasita si transmisa de generatii intregi, fiind de mai multe ori cunoscuta sub diverse nume.

Q: Ce ingrediente se folosesc la prepararea Prajiturii cu 3 Oua?
A: Pentru prepararea Prajiturii cu 3 Oua se folosesc aluat folosit la fursecuri, oua, zahar, sare, mac si unt topit. Cantitatile variabile in functie de preferinte, insa reteta traditionala este cea cu cele 3 ingrediente principale: aluat, oua si zahar.

Q: Alt mod se gatește Prajitura cu 3 Oua?
A: Prajitura cu 3 Oua se gateste cuprinzand urmatorii pasi:
1. Preincalzim cuptorul la o temperatura medie de 176 grade Celsius (350 Fahrenheit).
2. Intr-un vas se amesteca aluatul folosit pentru fursecuri, ouale, zaharul si sarea pana obtinem o compozitie omogena.
3. Intr-o tava, asezam aluatul si orizontal, de-a lungul tavii, taiem placinta in forme dreptunghiulare.
4. Ungem placinta cu mac topit si presaram deasupra zaharul.
5. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem, timp de 20-25 de minute, pana placinta obtine o culoare aurie.

Q: Ce servim alaturi de Prajitura cu 3 Oua?
A: Prajitura cu 3 Oua poate fi servita calda si poate fi servita alaturi de zahar pudra sau smantana. Reteta poate fi imbogatita cu scortisoara, ciocolata sau fructe de padure, in functie de preferinte.

Concluzii

Am sperat ca aceasta rețetă tradițională va aduce înapoi copilăria ta, poate chiar reamintindu-ți vremurile cand găteai împreună cu bunica. Lasa-ti imaginatia libera, pofta buna si gătiti împreuna acest minunat corp de prajitura!

Leave a Comment