Rețetă Ușoară: Ciorbă de Legume și Varză

Ciorba de legume și varză este o rețetă ușoară și sănătoasă, ideală pentru cei care doresc să mănânce sănătos și să se bucure de o masă gustoasă. Această rețetă poate fi preparată în mai puțin de o oră și este potrivită pentru orice moment al zilei.

Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt: o ceapă, două morcovi, o tulpina de țelină, o bucată de varză, o lingură de ulei de măsline, o lingură de pastă de roșii, o lingură de sare, o lingură de piper, o lingură de oregano și o cană de apă.

Pentru a pregăti această ciorbă, începeți prin a toca ceapa și morcovii și a-i pune într-o cratiță. Adăugați țelina tăiată și varza și amestecați bine. Turnați uleiul de măsline și adăugați pastă de roșii, sare, piper și oregano. Amestecați bine și adăugați apa. Acoperiți cratița și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute.

Când legumele sunt gata, luați cratița de pe foc și serviți ciorba în farfurii. Această rețetă poate fi servită cu pâine prăjită sau cu o salată de legume.

Ciorba de legume și varză este o rețetă ușoară și sănătoasă, ideală pentru cei care doresc să mănânce sănătos și să se bucure de o masă gustoasă. Această rețetă poate fi preparată în mai puțin de o oră și este potrivită pentru orice moment al zilei.
Bucătăria românească este​ plină de ​minunății și⁢ rețete vechi care se transmit din ‌generație în generație. O ciorbă de legume și ​varză este‍ una dintre⁤ acestea și e ‍foarte ușor de preparat. Ai nevoie de ingrediente simple și rezultatul final va fi​ un ‍plat excelent pe care oricine îl va savura. Vă prezentăm în acest articol și o rețetă ușoară pentru ciorbă de legume și varză. Beneficiile ⁢Uimitoare ale Unei Ciorbi de Legume‌ și ‍Varză

Ciorba de legume și varză este una dintre cele mai sănătoase ⁢și mai simple opțiuni disponibile‌ pentru a savura o masă delicioasă, sănătoasă ‍și nutritivă. Acest preparat ⁢are numeroase​ beneficii ⁢atât pentru organism cât și pentru minte:

 • Este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți
 • Ajută la detoxifierea organismului
 • Contribuie la​ îmbunătățirea⁢ sistemului imunitar
 • Este un preparat energizant​ și revigorant
 • ⁢Ajută la ⁣îmbunătățirea digestiei
 • Ajută la reducerea stresului și ​a anxietății

Un alt avantaj al preparării unei ciorbe de legume ‍și varză este că poate fi personalizată, culegând ingredientele⁤ preferate și adăugând ⁤sau ⁢excluzând⁢ mai multe elemente. ⁣Mai mult decât atât, această ciorbă poate ⁣fi pregătită rapid și ușor, oferind astfel o opțiune bună pentru prânzul​ de la serviciu.

Rețeta Ușoară a Ciorbei de Legume și Varză

Pentru această‍ rețetă, va fi nevoie de ‍următoarele ingrediente:

 • 400 de grame de varză roșie
 • 2 morcovi⁢ mărunți
 • 2⁤ căței de​ usturoi
 • 1 ceapă medie
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • O ⁣linguriță​ de mâncare ⁣pentru legume
 • Un vârf de lem,
 • 1 cană de lapte
 • Câteva frunze ‌proaspete de pătrunjel
 • Sare și piper după gust

Pentru a prepara această ciorbă delicioasă, începeți prin a curăța și tăia ⁤legumele. Tocăți‌ ceapa și ⁤usturoiul, și taie morcovii și varza în bucăți ⁤mari. ‌Încălziți uleiul într-o tigaie ‌sau cratiță, ‍adăugând usturoi și ceapă. După ce aceste‍ ingrediente s-au înmuiat, adăugați morcovii și varza. Așezați mixul pe foc mic, amestecând ⁤ușor împreună cu un polonic. Adăugați ⁢apoi pastă de roșii și laptele, amestecând până când legumele au devenit moi și⁢ amestecul devine o consistență omogenă. Serviți călduț sau în ziua‌ următoare, momentan un vârf de⁤ lem și câteva ​frunze de pătrunjel presarate ⁤peste ea. Bucurați-vă de o masă sănătoasă și plină de energie!

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce⁤ ingrediente avem nevoie pentru rețeta ⁤de ciorbă de legume și varză?
A: Acest ⁢preparat necesită un amestec de⁤ legume‌ proaspete, Alt mod ar fi ‌morcovul, cartofii, ardeiul gras,⁣ ceapa și⁢ varza. Mai ⁤ai nevoie​ de sare, condimente și de un cub de legume ‍sau de supă sau ‌de‌ ardei ‍iute, în funcție de preferințele personale.

Q: Ce condimente sunt necesare​ în ⁣această rețetă?
A: Pentru aroma și savoarea deosebită, ⁢se recomandă adăugarea cimbrișorului, cuișoarelor sau piperului. În acest fel, poți ⁤ajusta potrivit gustului tău.

Q: Care sunt​ pașii necesari pentru pregătirea ciorbei?
A: Pregătirea‍ ciorbei de legume și varză este foarte simplă. În primul rând, toate⁣ ingredientele se pun într-o caserolă‍ cu apă‌ rece. Se aduce la ‍fierbere, apoi se reduce ⁢flacăra​ și se lasă‍ 30 de minute la foc mic. Când legumele​ sunt bine fierte, se ​toarnă⁤ câteva linguri de ulei de măsline și se mai gătește câteva minute, pentru a obține o aromă ⁣specială. Servește ciorba fierbinte‍ alături de frunze de patrunjel și lămâie.

Concluzii

Cu această rețetă ​ușoară‌ de ciorbă de legume și varză, veți face minuni pentru starea de sănătate și bunăstarea dumneavoastră. ⁣Sperăm că v-am oferit​ informațiile și ingredientele ⁤necesare⁤ pentru a vă bucura de această mâncare sănătoasă și gustoasă. Poftă bună!

Leave a Comment