Tutorial de Cozonac Fara Framantare: O Reteta Autentica!

Cozonacul este unul dintre cele mai populare si mai iubite produse de patiserie din Romania. Acest desert traditional este servit in special in timpul sarbatorilor de Paste si este adesea pregatit cu multa framantare si multa dragoste. Cu toate acestea, exista si o reteta autentica de cozonac fara framantare, care poate fi pregatita cu usurinta si care ofera aceeasi savoare si textura delicioasa.

Ingredientele de baza pentru aceasta reteta sunt faina, laptele, oua, zahar, sare, unt si drojdie. Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol mare, apoi se adauga laptele caldut si se framanta pana se obtine o coca omogena. Se adauga apoi untul topit si se framanta din nou. Se adauga ouale si se framanta pana se obtine o coca moale si elastica.

Dupa ce coca este pregatita, se imparte in doua parti egale si se intinde fiecare parte pe o suprafata de lucru infainata. Se adauga umplutura preferata si se ruleaza fiecare parte in forma de sul. Se aseaza cele doua suluri in tava de copt si se lasa sa creasca timp de aproximativ o ora.

Dupa ce cozonacul a crescut, se unge cu ou si se coace la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu dragoste si bucurie.

Aceasta reteta de cozonac fara framantare este usor de pregatit si ofera aceeasi savoare si textura delicioasa ca si retetele traditionale. Este o reteta autentica si delicioasa, care poate fi pregatita cu usurinta si care va aduce bucurie si voie buna in casa ta.
Adesea simțim nevoia de a da o noua înfățișare unor rețete tradiționale și Alt mod ar fi să învățăm o rețetă autentică de cozonac fara framantare? Acest lucru este realizabil și mai simplu decât credeți! Vom vedea Alt mod se face astazi, în articolul “”. Cozonacul este unul dintre cele mai apreciate traditionale deserturi romanesti de Paste, si prepararea unui cozonac de calitate presupune un miros delicios si o textura catifelata. Chiar daca nu se poate dubla exact framantarea manuala a aluatului, urmand cei mai vechi si autentici pasii, aceasta reteta autentica va poate asigura un cozonac delicios fara framantare.

Ingrediente:

  • 1000g faina
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 100-150 ml lapte
  • 50g zahar
  • 20g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
  • Budinca optionala (de vanilie sau ciocolata): 250g faina, 100g zahar, coaja de lamaie

Instructiuni:

  • Amestecati drojdia cu 100ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si 1 lingurita faina.
  • Tocati ouale cu zaharul si uleiul.
  • Adaugati faina si mixtura de drojdie, putin cate putin, amestecand totul incet pana obtineti un aluat elastic care nu se lipeste de maini.
  • Lasati aluatul la dospit pentru circa 1 ora.
  • Dupa ce s-a dospit, intindeti aluatul si taiati-l in bucati cu dimensiunile dorite pentru cozonaci.
  • Folositi-va de magia imaginatiei sa creati cozonacii felii, lipiti-i, impartiti-i, rotunjit-i.
  • Lasati la crescut timp de inca o ora.
  • Puneti cozonacii in tavi unsa cu ulei si bagati la cuptor pentru circa 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.
  • Pentru budinca, amestecati cele 250g faina cu cei 100g zahar, coaja de lamaie si adaugati incet laptele, amestecad, pana obtineti un amestec cu consistenta dorita.
  • Cozonacul este gata si poate fi servit cald.

Reteta autentica pentru cozonacul simplu, fara framantare, este usor de preparat, desi efectuarea pasilor descrisi mai sus poate necesita timp si experienta. Puteti experimenta si alte variante culinare, Alt mod ar fi adaugarea cu condimente, fructe uscate si cacao pentru otetul de vin.

Intrebari & Raspunsuri

Q1: Ce ingrediente aveti nevoie pentru reteta cozonacului?

R1: Aveti nevoie de lapte, ulei, zahar, sare, faina, drojdie, oua, lapte praf, bomboane de biscuiti si alte arome.

Q2: Alt mod pregatiti aluatul pentru acest cozonac?

R2: Pentru a prepara aluatul, se amesteca drojdia cu un sfert din cantitatea de lapte si un sfert din cantitatea de zahar. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de faina si se amesteca pentru formarea unor boabe. Apoi, se adauga restul de lapte, ulei, zahar, sare, faina, oua, lapte praf si bomboane de biscuiti, amestecand bine si framantand pana cand se obtine un aluat neted si elastic.

Q3: Cat timp trebuie sa lasati aluatul sa se odihneasca?

R3: Aluatul trebuie sa se odihneasca cel putin 1 ora, acoperit cu o foaie de hartie de copt sau un servet curat.

Concluzii

Reteta autentica de Cozonac Fara Framantare este una dintre cele mai simple si delicioase retete. Este gustos si usor de facut astfel incat toata lumea poate sa-l faca, indiferent de numarul de experienta culinara. Experimentati si bucurati-va de acest desert traditional!

Leave a Comment