Vanatoarea de "PEISAJE" – Cum sa faci poze NOAPTEA! Expuneri lungi

Vanatoarea de “Peisaje” – Alt mod sa faci poze Noaptea! Expuneri lungi

Fotografia de peisaj nocturn este una dintre cele mai interesante si provocatoare forme de fotografie. Fotografierea peisajelor nocturne poate fi o experienta minunata, dar poate fi, de asemenea, destul de dificila.

Primul pas in fotografierea peisajelor nocturne este sa gasiti un loc bun pentru a fotografia. Acest lucru poate fi un loc cu o vedere frumoasa sau un loc cu un peisaj interesant. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere conditiile meteo si luminoase.

Dupa ce ati gasit un loc potrivit, trebuie sa va pregatiti aparatul foto. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trebuie sa folositi un aparat foto cu un senzor mare si o lentila cu o deschidere mare. De asemenea, trebuie sa folositi un trepied pentru a obtine imagini clare si stabile.

Urmatorul pas este sa setati aparatul foto pentru expunerea lunga. Pentru aceasta, trebuie sa setati aparatul foto pe modul manual si sa ajustati timpul de expunere, diafragma si ISO. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trebuie sa folositi un timp de expunere lung, de aproximativ 30 de secunde sau mai mult.

In cele din urma, trebuie sa folositi un blit sau un flash pentru a ilumina peisajul. Acest lucru va ajuta la obtinerea unor imagini mai clare si mai detaliate.

Fotografierea peisajelor nocturne poate fi o experienta minunata si poate oferi rezultate uimitoare. Cu putina pregatire si cunostinte, puteti obtine imagini de calitate superioara.
Bine v-am gasit cititori! Astazi, ne vom face o incursiune in lumea pozelor nocturne. Nu conteaza daca sunteti incepatori sau experti, avem informatii interesante pentru fiecare. Va vom lua in calatoria noastra de vanatoare de “peisaje” impreuna cu documentarul nostru, unde vom explora modul in care folosim camerele sau aparatele noastre foto pentru a captura cadre si imagini extraordinare. Vei afla ce echipamente folosim pentru anumite fotografii si de ce anumite setari sunt importante mai ales atunci cand facem poze noaptea. Speram ca vei fi insufletit si inspirat pentru a face parte si tu din aceasta calatorie! Savurati clipul nostru Youtube si luati notite!

In acest articol:

1. Pregatirea pentru Vanatoarea de “PEISAJE”

Iarna a adus o priveliste peisagistica minunata, astfel incat unii dintre noi vor sa profite de cadrul perfect si sa imortalizeze aceste splendoare naturale. Mai ales ca acestea sunt saptamanal schimbate de vreme. Pentru a profita la maxim de aceasta oportunitate se necesita pregatirea corespunzatoare.

Primul pas pe care trebuie sa il facem este sa luam decizia ce tip de fotografii dorim sa realizam. Va fi o fotografie de aproape, cu detalii atent selectionate sau vrem sa captam o imagine ampla? Asta va necesita folosirea unui obiectiv cu un camp vizual mai mare. La fel, s-ar putea sa decidem sa facem poze la noapte, asa ca trebuie sa luam in calcul folosirea unui trepied. Desigur, acestea se pot ajusta pe parcursul excursiei, insa e important sa ne decidem in prealabil.

Este, de asemenea, important sa decidem ce obiectiv sau ce echipament folosim. In cazul nostru s-ar putea sa folosim un Sony A6400 sau chiar mai multe obiective. Fiecare dintre acestea va avea anumite caracteristici particulare care vor schimba fotografiile pe care le vom realiza. Sa nu uitam nici elementele esentiale pe care trebuie sa le avem in rucsacul nostru: acumulatorii extrasi, trepiedul, protectia polarizata etc.

2. Cadrul ideal: Centrul vecihului Timisoara

Cetatea Timisoarei, un loc istoric și magic
Când se termină un weekend obișnuit și abia se înfiripă un nou început în orașul Timișoara, cetatea veche oferă o invitaţie îmbietoare să o explorezi și să descoperi particularitățile de istorie și cultură ce se ascund în spatele zidurilor sale. Fostul turn al orașului este acum centrul vechi al Timișoarei, o destinație ideală pentru cei care caută să-și petreacă sâmbătă dimineața explorând viața orașului și să se bucure de peisajele încântătoare exprimate prin intermediul fotografiei.

Crearea cadrului ideal
Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când vine vorba despre fotografiere în centrul vechi al Timișoarei este să vă pregătiți corespunzător pentru a crea cadrul ideal. Un moment privat, în mijlocul Ernei sau în atmosfera somnoroasă a teraselor, poate dăinui de-a lungul vremii prin intermediul fotografiilor sale. Iar pentru a realiza aceasta, nu e nevoie decât de un documentar sau de un aparat de fotografiat adecvat.

Echipamentul perfect
Persoana respectivă în căutarea fotografiilor perfecte va dori să se mărească cu un Sony A6400 şi cu mai multe obiective. Momentul vine însă când alegerea corectă a obiectivului se realizează în funcție de subiectul pe care îl are în fața.

  • Un obiectiv telefoto va oferi zoom-ul perfect pentru a captura detalii extrem de interesante la o distanță mare.
  • Un obiectiv grandangular va permite fotografului să capteze mai multe detalii într-o singură fotografie.
  • Un obiectiv foarte luminos va prelua mai multă lumină pentru a obține rezultate excelente pe timp de noapte.

Abilitatea de a schimba obiectivele și a explora lumea din diferite unghiuri va oferi momentului respectiv stilul unei imagini de mare anvergură.

3. Echipamentul necesar pentru Vanatoare

Vanatoarea presupune o pregatire temeinica si folosirea echipamentului adecvat in functie de conditiile de mediu si scopul propus. Iata cateva elemente indispensabile pentru vanatori:

  • Aparatul foto: Alege un aparat foto bun si cu nerabdare incerca sa capturezi cadre superbe!
  • Obiective: Obiectivele sunt esentiale pentru a “captura mai multa informatie”. Obiectivul potrivit poate face diferenta dintre un cadru excelent si unul mediocru.
  • Trusoul foto: Pentru a fi pregatit pentru orice situatie, asigura-te ca ai trusa foto completa, cu lentile si accesorii adaptate scopului tau.
  • Trezorul: Daca iti doresti sa fotografiezi peisaje noaptea, asigura-te ca ai un trepied bun, rezistent si prietenos. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca ai surse de iluminare suplimentare, daca este necesar.
  • Tehnica: Nu uita sa iti faci temele! Exista o multime de informatii importante pe care le poti gasi despre Alt mod sa utilizezi echipamentul tau si ce setari se pot folosi pentru a obtine cele mai bune rezultate!

Cu toate acestea, este esential sa fii pregatit pentru orice situatie! Asemenea vanatorilor, ar trebui sa arzi cu flacara aceeasi pasiune si cauta, in cea mai mica detaliu, o unealta perfcta pentru a-ti imbunatati abilitatile si a-ti obtine cele mai bune rezultate!

4. Setari importante pentru Poze de Noapte

Noaptea este un cadru ideal pentru un fotograf sa-si foloseasca imaginatia. Cu toate acestea, exista cateva setari importante pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a avea rezultate excelente.

Blitz – Cu blitzul, puteti lumina obiectele subiect din spatele si lateralul ei. Defilarea blitzului pe unghiuri variate spectatorilor pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Obiective – Pentru a obtine adancime, efecte de submagisire si multe alte aspecte creative, o buna idee ar fi sa folositi diferite obiective. Telescopul pentru distantele indepartate, lensa macro pentru detalii minutioase si alte obiective profesionale.

Setati ISO – Folositi un ISO mai inalt pentru a obtine luminozitate si contrast, in functie de scopul fotografiei. Este important sa ne amintim ca ISO mai mare conduce la zgomot in imagine.

Setari ale Parbrizului – Trebuie sa reglati parbrizul fiecarei lentile in parte pentru a obtine cele mai bune rezultate. aceasta este una dintre cele mai importante setari pe care trebuie sa le faceti inainte de a incepe sa faceti poze.

5. Vanatoarea de “PEISAJE” incepe: Gata-gata, Sa Plecam!

Incepem vanatoarea de “PEISAJE”: Gata-gata, Sa Plecam!

Am ales sa exploram orasul prin intermediul fotografiei, cautand peisaje fascinante. Acestea se pot regasi cu usurinta la diferite preajme, Alt mod ar fi Centrul Vechi sau malul Beghelui. Ne-am trezit la ora 5:30 si avem parte de o zi in care ninge, prezentandu-ne ocazia de a captura peisaje venite parca direct din povesti. Am ales sa venim dimineata pentru ca este liniste, putem surprinde mai bine momentul si natura ne ofera diferite unghiuri incantatoare.

Vom face fotografii folosind aparatul Sony A6400, alaturi de lentilele noastre. Totodata, pentru cei mai incepatori, voi da cateva sfaturi despre Alt mod se poate face o fotografie de noapte cu un trepied. Peisajele de noapte sunt cele pe care le ador cel mai mult, asadar, e momentul sa localizam locurile cu cadre ce merita fotografiate! Let’s get it!

© 2018 TextRanch, LLC

Intrebari & Raspunsuri

Q: Ce camere ai folosit pentru acest clip video?
A: Pentru acest videoclip, am folosit o cameră Sony A6400 și mai multe lentile. În timp ce filmăm, voi explica care lentilă am folosit și pentru ce.

Concluzii

Cu un acoperis de ninsoare blând, și la lumina lunii noastre motivația a crescut! În acest YouTube video, am discutat despre pasii unei sesiuni foto de vanatoare de peisaje noaptea. De la utilizarea echipamentului potrivit și setarea corectă până la modul în care poți captura peisaje frumoase și interesante, am acoperit totul! Sperăm că acest video v-a dat latura practică a fotografiei de peisaj stradale și te va inspira să experimentezi. Nu contează dacă ești un începător sau un fotograf profesionist, există întotdeauna ceva nou de învățat! Ne vedem în următoarea sesiune de fotografiere!

Leave a Comment